søndag 25. oktober 2009

25. Oktober ”Kongen identifiseres”

Det finnes over 300 profetier som stadfester at Jesus er Guds Rikes salvede Konge (Messias). Vi skal bare nevne 6 av dem her.

a) Fødes i Betlehem, Mika 5:1

b) Fødes av en jomfru, Jesaja 7:14

c) Komme fra Juda stamme 1.Mos.49:10

d) Tre frem i sin tjeneste år 30 e.kr, Daniel 9:20-27

e) Kalles veldig gud og fredsfyrste, Jesaja 9:6-7

f) Komme ridende på et esel, Sakarja 9:9

Jesus fra Nasaret viser seg å være utvalgt til å være Guds Rikes Salvede Konge. Han oppfyller alle de profetier og alle de krav som GT setter som kriterier for å være Messias.

a) Han ble født i Betlehem, Matt.2:1, Lukas 2:4-7

b) Født av en jomfru, Lukas 1:26-31

c) Han kom fra Juda stamme, Matt. 1:1-16, Åp.5:5

d) Trådde frem år 30 e.kr, Lukas 3:23

e) Ble kalt gud, Johanes 1:1

f) Fullbrakte profetien om at Kongen skulle ri på et esel, Matt.21:1-6

g) Hevdet selv at Han var Kongen som skulle komme, Johannes 18:33-37

Jesus fra Nasaret er sannelig Guds Salvede Konge – Israels Messias.

Disiplene.

1 kommentar:

Peter sa...

Hei Ulf, jeg har kikka litt i gresk leksikon angående ordet "aletheia" som brukes flere steder i Bibelen. I Joh. 1:17 sier Johannes: "For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus". Ordet "aletheia" kan jo absolutt bety sannhet, slik det oversettes flere plasser. Men det fine (og spennende) med språk som f.eks. koinè-gresk er at et ord kan ha flere betydninger og da må jo oversetterne velge. Og jeg antar de velger utifra egen oppfatning og teologi, sånn er det jo bare...

Poenget mitt: Ordet "aletheia" kan også bety "virkelighet", og det hadde nok jeg brukt i dette verset om jeg var oversetter. Nåden og virkeligheten kom ved Kristus - det blir jo helt fantastisk! For, som du skriver i denne bloggposten: Kristus er oppfyllelsen av de gammeltestamentlige profetiene. Loven talte jo om Jesus (det sa jo Jesus selv også) og loven er bare skyggebilder av det som skulle komme... Så halleluja! Jesus er oppfyllelsen av profetiene. Han er VIRKELIGHETEN!