tirsdag 26. januar 2010

Avdøde pave Johannes Paul pisket seg selv regelmessig

Avdøde pave Johannes Paul pisket seg selv regelmessig for å etterligne Jesu lidelser, framgår det av en ny bok som er utgitt i Vatikanet.

Opplysningene kommer fram i boka «Hvorfor en helgen?» som er skrevet av Slawomir Oder, Vatikanets ansvarlige embetsmann for prosessen som kan føre til at pave Johannes Paul blir utropt til helgen, skriver VG 26/01-10.

For oss blir det enda en gang viktig å fortelle at Den Romersk-katolske kirke med alle hennes avarter og meningsfeller, er en del av "Babylon Den Store Skjøge" og at de som ønsker å følge Jesus Kristus, forlater denne kirke og alle andre kirker som har del i hennes vilfarende tro og vilfarende praksis (Åpenbaringen 18:4)

Disiplene

2 kommentarer:

Felipe Muñoz sa...

Er selv ikke katolsk, og er ikke enig i ganske mye av dens lære eller struktur. Hele systemet er gjennomsyret med en usunn forståelse av JHVH, etter mitt synspunkt. Likevel vil jeg si meg uenig i at det er den katolske kirken som blir beskrevet i åpenbaringen, men derimot den de jødiske religiøse som fremdeles ikke kan se Jesus i Skriftene. Av denne grunn vil jeg heller advare mot å være harde i våre hjerter og å ikke praktisere vår Kristosentriske tro fullt og helt ut.

Du som leser dette innlegget kan vel spørre deg om hvorfor jeg tolker Skriftene slik? Da har jeg noen punkter jeg vil utfordre deg på:

1. Sammenlign Esekiels bok og Åpenbaringen og se de store likhetene mellom dem med Luk 24:44 i mente.
2. Se hvor mange ganger Israel blir kalt for skjøge av JHVH og hans profeter i GT.
3. Se også hvordan Jesus advarer menighetene i Asia (i åpenbaringen) mot falske lærere og jøder som egentlig tilhører motstanderens synagoge.

La oss bevare våre hjerter :)

Disiplene sa...

Hei Felipe!

Du skriver at du ikke er enig i at "Babylon den Store" har sitt opphav i RKK, men jødedommen. Så skriver du: "av denne grunn vil jeg heller advare mot å være harde i våre hjerter og å ikke praktisere vår Kristosentriske tro fullt og helt ut" og etter å ha lagt frem noen idisier om at Babel = Israel sier du "la oss bevare våre hjerter".

Det jeg føler du gjør her er at du advarer like sterkt som vi gjør, men mot Israel istedenfor RKK. Det å blande inn "harde hjerter" er derfor et argument som desverre slår tilbake på deg selv, da du selv retter samme skyts bare mot en annen gruppe troende enn det vi gjør. Harde hjerter er det nok ingen som vil ha, men både du og vi ser behovet av å advare på det sterkeste mot falsk bibelforsålese og religiøse system.

Når alt dette er sagt, er vi helt enig i at Israel også blir sammenlignet med både Babylon og med en hore. Det du bør tenke på i denne sammenheng er:

1. Åp. ble skrevet i år 96 e.Kr og derfor handler ikke Åp. kap 18 om "dommen over jødene", da dette skjedde allerede i år 70, altså over 15 år FØR ÅP ble nedskrevet.

2. At Babel sitter over "de mange vann", (17:1 og 15) dvs at hun hersker over folkehavene. Dette har Israel aldri gjort, de har heller blitt hersket over. Derimot har RKK og religionen gjort dette.

3. Hun rir på et politisk villdyr og hersker over det politiske villdyret (17:9-11) . Dette har heller aldri Israel gjort, hun har heller blitt ridd selv. Derimot har RKK og religionen gjort dette.

4. Babylon er plassert på 7 fjell (17:9). Israel er ikke dette, men Roma er det. RKK har sitt tilholdsted der og det var der frafallet hadde sitt arnested rent kirkehisstorisk sett.

Vel, vi får ta resten "på privaten" ;-) Vi for vår del vil nok i fremtiden advare mot harde hjerter, Israel og RKK ;-)