mandag 26. april 2010

26 April ”Gå derfor ut”

sist andakt lærte vi at vi ikke burde sette vår lit til ”hester og vogner”, men til Jesus Kristus og Hans Rike. Til tross for at visse kristne setter sin lit til at Gud, gjennom politikk med kristelige innslag, USA, FN eller et av Gud gjenopprettet stor Israel skal kunne etablere ”fred i vår tid”, er det faktisk ingen av disse, men JESUS KRISTUS som har fått ALL autoritet i Himmel og på Jord. ”Dette er alt for enkel teologi” – tenker noen. ”Har ikke Jesus hatt all autoritet i ca 2000 år? Hvorfor er det ikke ”fred og fordragelighet” på jorden da?”.

Svaret er temmelig enkelt. Matt.28:18-19 sier ”Meg er gitt all makt i Himmel og på Jord. Gå DERFOR ut og gjør alle folkeslag til disipler”. Her gir Jesus oss nøkkelen til det vi lengter etter å se. Vekkelse, reformasjon og fred på jord kommer altså ikke gjennom politisk engasjement, pekefingerkristendom eller religiøs sionisme. Vekkelse, reformasjon og verdensfred kommer når vi innser at det er Jesus som er den Høyeste i Autoritet og DERFOR velger å gå ut for å gjøre verden til Hans disipler! Heb 10:12-13 sier noe interessant. Her sies det at: ”Jesus har båret fram ett eneste offer for synder, og har deretter for alltid satt seg ved Guds høyre hånd. Nå venter han bare på at hans fiender skal bli lagt til skammel for hans føtter”.

Det er her vi kommer inn. Jesus sitter i Himmelen. Han venter på noe. Hva venter Han på? På at vi skal ”gå ut”. Hvorfor? Fordi Han ”har all makt”. Hva venter Han på at vi skal gjøre? Han venter på at vi skal ”legge Hans fiender under Hans føtter”. Hvordan? ”Gjennom å gjøre alle folkeslag til Hans disipler!”. Jo, men er dette i det hele tatt mulig? Vel, Jesus gir et indirekte svar på dette spørsmål når Han sier: ”Jeg (som har all makt i Himmel og på Jord) er med dere alle dager inntil verdens ende”. Hvilket privilegium! Jesus, som er full av autoritet, er med oss og i oss og ber oss om å gå ut (ikke inn) for å forsone alle fiender med Ham (2.Kor.5:19-21) og slik skape fred!

Profeten profeterer og sier: ”På den tid skal hedningefolkene søke til Isais rotskudd, som står som et banner for folkeslag. Og hans bolig skal være herlighet. Da skal ulven bo sammen med lammet, og leoparden legge seg hos kjeet. Kalven og den unge løven og gjøfeet skal holde seg sammen, og en liten gutt skal gjete dem. Ku og bjørn skal beite sammen, og deres unger legger seg ned sammen. Løven skal ete halm som oksen. Diebarnet skal leke ved hoggormens hule, og det avvendte barn skal rekke sin hånd ut over basiliskens hull. Ingen skal gjøre noe ondt og ingen ødelegge noe på hele mitt hellige berg. For jorden er full av Jehovas kunnskap, likesom vannet dekker havets bunn” (Jesaja 11:6-10).

Gå i fred og tjen den Allmektige Herre med glede

Disiplene.