mandag 16. februar 2009

Frihet under ansvar

Ja da har adrenalinet lagt seg litt hos meg. Sorry om jeg var litt for hard, men det er fortsatt et faktum at som Jesu disipler har vi et ansvar for å representere Jesus og det han lærte, ikke finne på vår egen religion.

Det å finne på sin egen religion er det vel ingen som vil, men dersom man ikke er innsatt i Bibelens lære, står vi i fare for å lære ut våre egne tradisjoner enn Guds frigjørende lære.

For mange er ikke læren viktig i det hele tatt. Man begrunner ofte dette med at "Det viktige i livet er Jesus". Dette er jo både sant og visst, men Jesus er ikke et religiøst mantra, men en lys levende person som sto for noe og tok avstand fra noe. Som Hans representanter har vi et åndelig forvaltningsansvar som det faktisk er livreddende for andre mennesker, at vi tar alvorlig.

Det er derfor trist at velmenende søsken forkynner at Moseloven fortsatt gjelder for de kristne. En slik forkynnelse drar oss vekk fra den enkle troskapen mot Kristus og fører oss inn i trelldom. Like trist er det å se forkynnelsen om at vi må støtte staten Israel, da jødene er Guds øyensten. Slike forkynnere forstår gjerne ikke at GT er skyggebilder på Virkeligheten, som er Jesus. De gjør seg skyldig å føre folk inn i skyggebildenes verden, istedenfor det ekte, virkelige livet i Kristus Jesus.

Når evangeliets rene og klare røst blir utvannet på grunn av falsk lære, slutter folk å bli åndelige mette. De vil automatisk søke i åndelige opplevelser eller i "kule aktiviteter" for å mette det indre suget. Dette suget er det bare Guds Ord som kan gi. Det er ordet som "setter oss i stand til alt godt verk", sier Paulus i 2.Tim.3:16-17.

Så, hva gjør vi?

Vel, mitt råd er at vi "ikke går trette i våre sjeler", men fortsatt ser opp på Ham som er Troens opphavsmann og fullender. Siden også Han er ORDET, finner vi styrke, tilfredsstillelse, rettledning, oppfosrting i rettferdighet ved hjelp av Bibelstudier.

La oss bruke tiden til å hjelpe våre søsken (og blivende søsken) til å SE Jesus, smake Jesus, erfare Jesus, men også å LESE Jesus. Slik blir vi alle mer og mer lik Jesus og vokser til åndelig modenhet i Ham.

La oss bli Disipler etter Guds eget hjerte!

"Jesus sa da til de jøder som var kommet til tro på ham: Dersom dere blir i mitt ord, da er dere i sannhet mine disipler. Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre dere". Joh 8:31-32

PS. Fikk svar i dag på en "elektronisk samtale" jeg hadde med en som tilhører Nordisk Katolsk kirke. Limer den inn så dere kan se hva hun svarer på noen læresetninger. Dette kun for å vise dere litt av hvordan tankegangen er hos troende mennesker. Her kan dere selv se hvordan hun synes det er ok å fremsi bønner til Maria, be til de døde, at kirkemøtene er likestilte med Ordet, at Jesus er den samme som Jehova og at hun ikke vet hva Gud heter samt at kirkemøtene er mer normgivende enn Bibelen. Hennes svar står i parantes.

1. Jesus og Jehova ikke er en og den samme, Joh.17:3(UENIG)

2. Den annen død ikke er en torturplass, men et sted hvor man tilintetgjøres , MATT.10:2 88 (VET IKKE (sjelen er jo evig))

3. Guds ord og tradisjonen ikke kan likestilles, Mark 7:7-13(JO, MEN GUDS ORD ER VÅR VIKTIGSTE TRADISJON…)

4. Vise ærbødighet for de døde “helgnene” er ubibelsk, Matt.4:10, (UENIG (MEN I BIBELEN FOREKOMMER DET IKKE, FOR DA VAR DE JO FORTSATT I LIVE…))

5. Fremsi bønner til Maria er feil, Matt.6:9(UENIG unntatt tilbedelse…)

6. Bibelen - ikke kirkemøtene er normativt , Joh.17:17 (UENIG)

7. Alle i menigheten må leve i henhold til Jesus ellers så blir man utstøtt, 2.Tess.3:14 (JA, HVIS DET FINNES MULIGHET FOR OMVENDELSE)

8. At Guds personlige navn er Jehova/Javeh og at vi skal bruke dette navnet i vår tilbedelse, 2.Mos.3:14-16 (VET IKKE, GUD HAR MANGE NAVN)

9. At å være en aktiv deltager i verden og dens politiske systemer er åndelig hor, Jak.4:4, Åp.13 (UENIG SKAL DE UGUDELIGE HOLDE PÅ HELT ALENE?)

10. At tro er død uten gjerninger, Jak 2:26(ENIG)
eller at alle kristne skal være ett over hele jorden og ha samme tro, samme tanke og samme sinn, 1.Kor.1:10 (ENIG TYPISK KATOLSK, EGENTLIG)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Godt dere vil holde dere til Jesus også.

Det er jo absolutt det viktigste.

Godt at de kristne er ferdig med å pugge Moseloven. Den er jo innskrevet i våre hjerter :-)

Disiplene sa...

Hei Anonym!

Jesus "også"...? Vi vil BARE holde oss til Jesus ;-)

Når det gjelder dette med at Loven er skrevet i våre hjerter, er det godt mulig at du har rett. Selv tror jeg det er snakk om Mesias`lov det er snakk om, nemlig AGAPE-loven (Rom.5:5)

Stay blessed!

Gracewalkers sa...

Syntes ikke du var for hard her om dagen. Tvert imot! Sunt å stå opp for ting, som du sier.

Å "lese Jesus" var bra sagt. Det stemmer jo perfekt, siden han er Ordet. Og det du sier i kommentaren her om at loven i våre hjerter er Kristi lov, gjorde at jeg fikk dette på plass også.

At Moseloven er skrevet inn i våre hjerter, faller på sin egen urimelighet: Ingen føler vel i sitt hjerte (og i Ånden) at vi skal steine folk, brenne folk, etc. som loven påbød i visse situasjoner. Enten holder man hele loven, sier Paulus, ellers så holder man den ikke i det hele tatt.

Men vi skal vel oppfylle loven, vil vel noen hevde. Dette tror jeg er misforstått (som jeg eksemplifiserte nettopp). Moseloven er ikke kristisk til Jesus-livet i en person. Den samme Hellige Ånd som gav Moseloven, er jo den samme Ånd som gav Kristi lov. Og de som vil holde Moseloven får et problem da Jesus gjør om på Moseloven i Bergpreknen. Faktum er at Jesus kunne fortsatt gjennom hele Moseloven og forandret på ting hele veien. Og hva med tiden før loven hvor de selvsagt ikke hadde loven. Vel, noen tanker. Ikke fastspikret teologi.

: )