tirsdag 16. januar 2007

17 Januar ”Smak Hans tilgivelse”

Hun var grepet i hor. Hun sto der skamfull og fornedret fremfor Jesus. Fariseerne ville steine henne til døds. Loven krevde dette. Det visste hun også. Hun måtte ha vært full av angst. Den nye Mesteren, Rabbi Jesus, skulle felle sin dom.

”Heller ikke jeg fordømer deg – gå bort og synd ikke mer” (Joh 8:11) .Ordene var ikke til å tro. Her hadde hun blitt grepet i hor og Loven sa at dette var likhetstegn med dødsstraff og Rabbi Jesus sa ”Heller ikke jeg fordømmer deg – gå bort og synd ikke mer”.

Jesus viste nåde. Han gav tilgivelse. Han sa ikke bare ”gå bort og synd ikke mer”. – Han sa ”Heller ikke jeg fordømmer deg” .Ordet om at hun var tilgitt på tross av åpenbar synd varmet. Det satt henne fri. Ordet tilgivelse kommer av det greske ordet ”Afiemi” som ordrett betyr ”å slippe”. Jesus ”slapp” anklagen. Han ”slapp” den synd hun hadde gjort. Med andre ord ”holdt han ikke opp synden i mot henne” .Han tilgav.

Etter Jesu sonofferdød har Gud ”sluppet” de anklagene Han før hadde i mot oss. Ja, ikke bare de Han hadde mot oss, men de Han hadde mot hele verden. Anklagebrevet holdes ikke opp mot oss lenger. Tilbake står to hender uten stein. Steinene er sluppet. Isteden står to, åpne naglemerkede hender tilbake. Vi er ”Afiemi”. Vi er fullkommen tilgitt.

I dag sier Jesus til deg. ”Heller ikke jeg fordømmer deg. Du er Afiemi”.

Disiplen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sier du at Jesus egentlig har frelst hele verden? Er ingen under dom og fordømmelse? Lukter jeg "fribillett til himmelen" for hele gjengen-teologi?

Anonym sa...

Hei Sauen,

Jesus har frelst hele verden. Det er helt rett. Han har til og med forsonet seg med den. Rom 5:10 sier
"For ble vi forlikt med Gud ved hans Sønns død, da vi var fiender, skal vi så meget mer bli frelst ved hans liv, etter at vi er blitt forlikt".

Det eneste du og jeg behøver å gjøre er å ta i mot dette enorme tilbudet.

Den som ikke tar i mot tilbudet får heller ikke adgang til det evige Riket (1.Joh.5:11-13)

Disiplene