mandag 1. januar 2007

2. Januar "Gud er kjærlighet"

Mange mennesker i dag sier de kjenner Gud. Ser vi på de som hevder de tilhører Ham, skulle man tro Gud representerte splittelse, anklage og forvirring. Mye ondt og urettferdig har skjedd i Guds navn. Men Bibelens Gud er ikke slik. Han representerer noe helt annet. Bibelen sier at ”Gud er kjærlighet” (1.Joh.4:8).

I går så vi at det største av alle ting var nettopp kjærligheten. Det greske ordet som ble brukt var ikke Eros (erotisk kjærlighet) Fileo (nestekjærlihghet) eller Storge (en nær vennskapskjærlighet). Nei det greske ordet er AGAPE-kjærlighet. Guds type kjærlighet. En kjærlighet som øser ut velvilje, nåde, barmhjertighet, godhet og mildhet -på-tross-av- våre mangler, feil, ja til og med synd. Slik er Gud. Gud er kjærligheten personifisert.

Gud vil at vi skal lære Ham å kjenne. Ikke som en Gud som står klar med pisken så fort vi gjør noe galt. Gud vil at vi skal kjenne Ham som selve kjærligheten. Hans kjærlighet er konstant. Han kan ikke la være å elske. Det er Hans natur. Som en kjærlig far våker over sine barn og ønsker dem kun det beste, er Guds grenseløse kjærlighet over våre liv.

I dag smiler Gud til deg. Han fryder seg over at nettopp du har oppdaget Ham som din kjærlige far. Gud liker deg såpass at Han lengter etter å få kunne gi deg alt det gode Han har for din ånd, din sjel og din kropp. Guds kjærlighet tar initiativ. Guds kjærlighet er oppsøkende og raus. Kjærligheten ønsker deg det beste. Kjærligheten ofrer alt for at du og jeg skal ha det godt. La oss åpne oss opp å kjenne at Gud er kjærlighet!

Våg å slippe Hans kjærlighet inn i din hverdag!

Disiplene

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan ser dere på "gudsfrykt"?

Anonym sa...

Hvordan åpner man seg opp og kjenner at Gud er kjærlighet? Og hvordan slipper jeg han inn i min hverdag?

Anonym sa...

Mr.Finne,

Godt nytt år forresten.

Gudsfrykt for oss er ikke det samme som å ha frykt for Ham. I gudsfrykt legger vi det å ha respekt for Ham.

Når vi ser hvor mye Gud elker oss greier vi ikke annet enn å elske Ham tilbake. Sann kjærlighet er det beste botemiddel mot ulydighet, opprør og synd.

Disiplene

Anonym sa...

Mrs Trusnes,

Et godt år til deg også.

Du stiller noen kjempegode spørsmål.

Vi skulle nesten ha pratet ansikt til ansikt om dette tema. Du skjønner, dette er ganske individuellt. Ting som kan være avgjørende faktorer for deg er for eksempel om du er en troende eller ikke, kjenner Jesus godt eller ikke, har erfart Jesus før eller ikke osv, osv..

Grunnleggende kan vi si det slik:

Om du er en kristen så har Jesus flyttet inn i ditt hjerte. Din ånd har fått guddommelig liv. Du har blitt en ny skapning (2.Kor.5:17).

Når man "åpner seg opp og kjenner at Gud er kjærlighet" - så skjer dette i ditt hjerte/din ånd.

På samme måte som våre fysiske øyne ser ting rundt seg, kan vårt hjerte "se" ting som har med Gud å gjøre.

Ditt hjerte får mat (ser ting) når du får høre eller lese om hvem Gud er og hva Han, gjennom Jesus, har gjort.

Det å sette seg ned i fred og ro å "se" at Gud elsker deg på tross av dine feil (Rom.5:8), At Han har tilgitt deg alle dine synder (1.Joh.4:10)at Han unner deg alt godt (Salme 35:27)At Han har fremtidsplaner for deg (Jer.29:11) osv, osv gjør at hjertet/din ånd begynner å glede seg og fryde seg. Du føler på innsiden at Gud virkelig elsker nettopp DEG...

Det andre spørsmålet du stiller er hvordan du slipper Ham inn i din hverdag. Vel, i hverdgen er det masse jag og mas. Mye krever tiden din. Gud er en venn som er med deg hele tiden. Du behøver ikke gå i en kirke eller menighet for at du og Han skal kunne ha relasjon.

Et generellt råd er å snakke med Ham når du føler for det. Da slipper du Ham inn i din hverdag. Om det er på bussen, på arbeidet, i dusjen eller VC - Han er der og bor i deg. Det handler litt om å være bevisst at din beste venn er hos deg og med deg selv om du ikke ser Ham.

En siste ting vi vil si er at Gud er i din hverdag om du er bevisst det eller ikke. Tror det eller ikke. Fordelen med å tro det og være bevisst det er at du da kan hvile i at Pappa Gud har full oversikt. Dette gjør at du slipper å stresse og mase i egen kraft. Du kan nyte av at Den Allmektige Gud er allmektig i ditt liv.

Vel, her er det masse å si. Håper vi greide å kaste litt lys over saken. Om ikke får du tilgi vår tilkortkommenhet.

Gud er som solen - Se opp på Ham og du blir varm og velsignet.

Disiplene