mandag 8. januar 2007

9. Januar ”Kjærligheten er at Jesus tok dine sykdommer og plager”

Gud hater synd. Gud hater også syndens konsekvens som er sykdom og død. Guds ønske var ikke at vi skulle plages av sykdom. Han som er en god far for oss, elsker oss så høyt at Han unner oss et godt liv. 3.Joh:2 beskriver Guds tanker overfor oss slik: ”Du kjære! Jeg ønsker at
du i alle ting må ha det godt og være ved god helse, likesom din sjel har det godt”. Det er dette som er Guds hjerte for oss. Han vil at vi skal ha det bra til ånd, sjel og kropp.

Som vi tidligere har sett, gjorde Gud noe med syndeproblemet. De gode nyhetene er at Han har gjort noe med helseproblemene også. Jes.53:4-5 forklarer oss at: ”Sannelig, våre sykdommer har Han tatt på seg, og våre piner har Han båret. Men vi aktet Ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. Men Han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på Ham, for at vi skulle ha fred, og ved Hans sår har vi fått legedom”. Legg merke til verbformen Jesaja bruker. Det står ikke at vi skal bli helbredet en gang i fremtiden. Det står at vi har fått legedom! Den samme tanken stadfester Peter i 1.Pet. 2:24: ”Ved Hans sår er dere blitt legt”. Når vi nå ber for syke, trygler vi ikke Gud om å gjøre den syke frisk, men at den legedom Jesus allerede har tilveiebrakt og juridisk betalt på korset, skal manifesteres i den sykes kropp. Når vi har Jesus, har vi altså blitt rettferdige, hellige og helbredet. Er det noe rart vi elsker, ærer, forkynner og proklamerer Jesus?

”Men hvorfor skjer det ulykker, katastrofer og for tidlig død, når Gud er så kjærlighetsfull?”, kan noen spørre seg. Står Gud virkelig bak naturkatastrofer, terrorangrep, sykdom og for tidlig død? Slettes ikke. Gud er nemlig en rettferdig Gud som elsker sitt skaperverk. I Job 34:10 kan vi lese følgende befriende budskap fra Gud: ”Derfor, dere forstandige, hør på meg! Det være langt fra Gud å gjøre noe ondt og fra Den Allmektige å være urettferdig” og Esekiel 33:11 sier: ”Si til dem: Så sant jeg lever, sier Herren Herren: Jeg har ikke behag i den ugudeliges død, men i at den ugudelige vender om fra sin ferd og lever.”

Gud er en trøstens Gud, ikke en uforutsigbar, blodtørstig morder! Han ønsker verken at rettferdige eller urettferdige dør før tiden. Bibelen sier i 2. Kor.1:3-4 det slik: ”Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, barmhjertighetens Far og all trøsts Gud, Han som trøster oss i all vår trengsel, for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøst vi selv blir trøstet med av Gud”. Gud er altså en barmhjertig, god og trøstende Gud. Hvem er det da som står bak all ondskap og urettferdighet? Jo, det er Satan, Gud og menneskers største fiende. Jesus beskriver Satan så treffende i Joh.10:10: ”Tyven kommer bare for å stjele og myrde og ødelegge”. Det er altså Satan som stjeler, myrder og ødelegger i livene våre. Gud vil det motsatte. Han vil rettferdighet, helse, liv og fred! Gud er nemlig kjærighet.

Jesus ble knust for at du skulle bli hel - For en kjærlighet!

Disiplene

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kommer til å tenke på dette med helbredelse... synes at det er en vanskelig greie. Jeg har hørt så mye rart om dette og har hatt litt vanskelig for å slappe av rundt dette temaet. Det finnes så mange skuffede mennesker som er nedbrutt på grunn av en slags prestasjonshelbredelse som de ikke får til. Jeg har også selv en kronisk sykdom som jeg heldigvis nå har fått medisiner for, men som har skapt en del hodebry i min lille skjøre kristne sjel.


Et par halvgode/halvdumme spørsmål fra dagens undervisning:

*Jeg får inntrykk av at det i Bibelen fantes folk som tryglet Jesus om at han skulle gjøre dem selv frisk fra sykdom eller at han skulle gjøre noen andre syke frisk. Stemmer ikke det? eller brukte de feil metode? eller hva?

*Jesaja ble skrevet lenge før det var fullbrakt på korset. Hvorfor understrekes verbformen i Jesaja når legedommen som Jesus brakte til veie ikke skjedde før mange år senere?

*Det står i Jesaja 53 at "våre sykdommer har han tatt på seg, og våre piner har Han båret(...)Han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger."
Jeg kjenner mange kristne som sliter med sykdom, har hørt om veldig mange kristne som blir pint for Jesu navns skyld og vet kun om kristne som gjør overtredelser og misgjerninger. Jeg tror likevel på at det Jesus gjorde på korset var fullkomment og at Gud vil at vi skal ha det bra. I Jesaja står det at vi har fått legedom. Betyr det at vi skal slippe å være syke? Vi er jo ikke i himmelen enda...

Anonym sa...

Gud er kjærlighet og Gud er hellig... dvs. han tåler ikke synd.

Ang. orkanen i New Orleans som herjet for et par år siden, har jeg møtt noen som ikke vil utelukke at Gud hadde en finger med i spillet. området som ble rammet av katastrofen var spesielt sterkt preget av drap, drukkenskap, hor, homosex, gambling og andre syndige ting. Jeg har også hørt om at folk ikke vil utelukke Gud fra den velkjente tsunamien i sørøst-asia.

Jeg er ikke veldig godt kjent i bibelen min, men jeg har lest om tilfeller der Gud har straffet ugudelighet. eks. Sodoma og Gomorra som det gikk ille med. Er det ikke den samme Gud vi tror på i dag? jo. Så derfor så begynte jeg å lure....

Vi vil jo gjerne presentere en gud som er god for de menneskene vi møter. Da er det typisk å bare si at Gud er kjærlighet og at han ikke har noe med naturkatastrofer å gjøre. Men hvis det virkelig er et nødvendig onde av Guds kjærlighet å straffe ugudelighet, så er det litt pysete av oss kristne å skyve dette under teppet bare fordi det kan vekke anstøt eller noe sånt.

Jeg er veldig interessert i å høre hvilke tanker andre har om dette. Det er forholdsvis nytt for meg å tenke i disse baner, men jeg har til nå ikke fått noen gode argumenter/åpenbaringer som har slått dette ihjel. Kanskje her finnes noen som kan få meg på rett kjøl??

Anonym sa...

Kjære Anonym.no,

Tusen takk for både din åpenhet og ærlighet.

I slike spørsmål er det viktig at vi har samme sinnelag som deg, nemlig positiv undrende. Ærlighet er så viktig.

Skal prøve å svare på spørsmålene.

1) Joda, i Matt, Mark, Luk og Joh kan vi lese om man tryglet Jesus om helbredelse. Men hva dette før eller etter Jesus betalte prsien for helbredelse? Nettopp, før. Så etter korset er prisen betalt for og vi kan hvile i tryggheten om at Jesus har betalt for min og din helbredelse. Den lidelsen Han opplevde var for deg og meg. Det er derfor ikke noe Jesus heller vil enn å gi oss legedom som han ble pint for å få.

2)Det Jesus gjorde på korset gjelder her og nå og i hele evigheten. Man får frelsen i dag, samtidig som man skal forbli frelst "hele eveigheten ut". Dette innebærer at når vi blir syke (for det blir nesten alle) har vi mulighet for å bli friske her på jorden. Om vi ikke skulle bli friske mens vi lever i disse kroppene har Gud lovet oss en oppstandelse på en jord uten sykdom (Åp.21)

3) Det er viktig å se hva Jsus har kjøpt oss fri fra. Han har IKKE kjøpt oss fri fra forfølgelser for Jesu skyld. Det har han derimot lovet at vi skal få oppleve. Sykdom er en annen ting. Den kjøpte Jesus oss fri fra på korset.


Kjære Anonym.com,

Takker for et interessant innlegg. Setter umåtelig pris på at også du er en ærlig person som vil tro det som er sant.

1) Det er riktig at Gud straffet Sodomma og Gomora. Dette må sees i den sammenheng at Jesus ikke hadde forsonet verden med Gud enda. Det var jo mange årtusen senere all Guds vrede rammet Kristus. Fra og med den dagen holder ikke Gud synden opp i mot de ufrelse lenger.

2Kor 5:19
Det var Gud som i Kristus forlikte verden med seg selv....så han ikke tilregner dem deres overtredelser...

2)Det er helt rett at det er litt "pysete" av oss å presantere en Gud som bare er kjærlighet om Han skulle være noe annet i tillegg. Det er viktig at vi representerer Bibelens Gud og ikke en "fantasi" Gud. Når det gjelder Jehova så kommer Han til å straffe urett. For det første gjorde Han dette i Kristus for at du og jeg som tar i mot Jesus får nåde og unngår straff både nå og i den kommende verden. For det andre er det slik at de som ikke ønsker å ta i mot Guds Nåde får heller ikke nåde og blir dømt til døden i illsjøen (Åp.20:12-15)

3)Ikke se på deg selv som en som "skal komme på rett kjøl". Alle er vi underveis. Du er hellig, renset ,fullkommen i Guds øyne. Fortsett å tro på det du tror inntil at du selv i Bibelen ser noe annet. DHÅ veileder både deg og oss til hele sannheten.

Disiplene