onsdag 5. desember 2007

17. August ”Jesus Kristus – Rettferdighetens brynje”

I går så vi at vi er i en kosmisk krig. Dette er et faktum om vi liker det eller ikke, vil det eller ikke. Vi så også at Gud i sin nåde hadde gitt oss en rustning som vi skulle ikle oss. I dag skal vi fortsette å studere Guds fulle rustning.

Brynjen var den delen av den romerske rustningen som beskyttet hjertet, nyrer og lunger, ja faktisk det meste av kroppen. Med andre ord var brynjen en livsviktig del av rustningen. Paulus vil med dette fortelle oss at vår forståelse av den rettferdighet vi fikk i Kristus Jesus, er en livsviktig del av vår åndelige rustning. Bibelen forklarer nemlig at Jesus har blitt vår rettferdighet (1.Kor.1:30)!

Vi behøver altså ikke stresse for å bli noe vi allerede har blitt. Religionene i verden forsøker å oppnå frelse ved hjelp av prestasjoner. Vi, som har tatt i mot Guds rettferdighet i Kristus, kan hvile i at vi allerede er godkjent av Gud. Vår rettferdighet er jo ikke basert på våre gjerninger, men på personen Jesus. Han er vår rettferdighet. Denne sannhet fungerer som en brynje i våre liv. Når vi nå innser at vi var dødsdømte på grunn av vår synd (Rom.6:23), men at Gud i sin nåde gav oss sin egen rettferdighet mens vi enda var syndere (2.Kor.5:21, Rom.5:6-10), forstår vi at vi ikke har blitt rettferdige av vår egen fortjeneste, men av Guds nåde (1.Kor.15:10). Satan kan derfor ikke angripe oss med hovmodighet, selvrettferdighet eller argument om at vi ikke er gode nok. Som frelste har vi nemlig en gang for alltid blitt fullkomne. Det er ikke vårt verk, det er Hans (Hebr.10:14). Det er nåde over nåde!

I dag oppmuntrere jeg deg til å meditere over Rom 4:5-8. Når du gjør det, vil en forståelse av hva Guds Rettferdighet er, vokse seg sterk i ditt indre menneske. ”Rettferdighetens brynje” blir tatt på, og du vil erfare en seirende dag.

La oss meditere:

”Den som ikke har gjerninger, men tror på Ham som rettferdiggjør den ugudelige, han får sin tro tilregnet som rettferdighet. Slik priser også David det menneske lykkelig som Gud tilregner rettferdighet uten gjerninger: Lykkelige er de som har fått sine overtredelser tilgitt og sine synder skjult. Lykkelig er den mann som Herren ikke tilregner synd”.

1 kommentar:

Anonym sa...

Les Matt 5:17-19

Halleluja!