lørdag 1. desember 2007

15. August "Vår befrier"

Paulus sier noe interessant i 1Kor 1:9. Her sier han: ”Gud er trofast, han som kalte dere til samfunn med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre”.Gud har altså gitt oss et hellig og særs viktig kall, nemlig å ha samfunn med Hans Sønn, Jesus Kristus.

Jo mer vi lærer Jesus å kjenne, jo mer befriet blir vi. Joh 8:36 sier jo: ”Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri”. Disse månedene har vi sett at Jesus har befridd oss fra syndens makt, sykdommens forbannelse, egoets ondskap og religionens villfarelse. Vi kan i sannhet si at Jesus har blitt vår befrier. En befrier fra synd, sykdom, død og djevelskap.

I dag oppfordrer jeg deg til å fortsette med å ha ”samfunn med Jesus”. Dette samfunnet med Ham gjør noe med oss. Det gjør noe med vårt hjerte, med vår sjel og med vår kropp. Isteden for å tenke på ”meg-mitt og mine” – vil Herren i oss rette fokuset på vår neste. Istedenfor sykdom, depresjon og død vil Herren gi liv og overflod av liv (Joh.10:10). Istedenfor synd, verdslighet og egenrådighet vil Jesus bringe nåde, rettferdighet og nestekjærlighet.

Jesus er vår befrier. En befrier som løser oss fra trelldom og bringer oss ut i fritt rom. Et rom hvor kjærligheten er den rådende kraften. Kjærligheten til Gud og kjærligheten til mennesker. I dette frie rom kan vi nyte av det gode livet Gud selv har gitt oss. Her kan vi være oss selv, finne ro og hente ny styrke. Jesuslivet i oss ”gir oss og andre mer enn seier” (Rom.8:37) i en ellers så hektisk verden.

La dagen i dag bli en dag hvor din befrier får fortsette sin prosess i deg. La Ham få gjøre sin gjerning. La Kristus få vinne skikkelse i deg slik at din Kristus-likhet blir andre menneskers frihet. Tal ordet. Tal trøst. Tal sannhet, oppmuntring og formaning, for når Jesus får slippe til blir vi ”virkelig fri”.

Ingen kommentarer: