mandag 19. november 2007

14 August ”Han som trøster oss i all vår trengsel"

Det finnes så mange ”knuste” mennesker rundt oss. Mennesker med psykiske, fysiske, sosiale og økonomiske problem. Jeg føler meg helt ”mørbanket” på innsiden bare å tenke på alle de flotte, ærlige og oppriktige menneskene der ute som sliter, som ikke får sove i natt og som av ulike årsaker gruer seg til morgendagen. Livet kan i sannhet være både tøft og tungt for alle og enhver.

Når Jesus vandret på Jorden, traff han slike nedbrutte mennesker hele tiden. Hans hjerte blødde for disse menneskene. ”Det er ikke de friske som trenger lege, men de som har det ond”, sa han i Matt.9:12. Og ”Da han så folket, fikk han inderlig medynk med dem, for de var herjet og forkomne som får uten hyrde”(Matt.9:36). Jesus har et spesielt hjerte for de som sliter. Det er derfor Filipperne 2:1 sier at det finnes ”trøst i Kristus” og 2.Kor 1:5 som sier at ”vår trøst er rikelig ved Kristus”. Men hvordan kan Jesus være den som trøster oss i all vår trengsel?

For det første skal du vite at Jesus elsker deg som du er. Når du tilhører Ham, er du blitt hans ”elskede, utvalgte og hellige” (Rom.1:7). Hans kjærlighet er lidenskapelig og het. Han elsker deg på tross av feil, brister og tragiske omstendigheter. Til og med om du har sviktet Ham, svikter Han ikke deg (2.Tim.2:13).

For det andre skal du vite at Jesu kjærlighet ikke en platonsk kjærlighet. Den er praktisk. Det betyr at Han vil trøste og hjelpe deg dersom du ber Ham om det. ”Be, og dere skal få, for at deres glede kan være fullkommen”, sier Han i Joh.16:24. Tenk, det er sannelig en stor trøst! ”Men, jeg har jo bedt – og ingenting skjer”, kan du kanskje tenke. Det du kanskje har glemt når du tenker slik, er at vår Gud har full kontroll. Er det ikke han som har sagt til deg at ”Jeg har utvalgt deg og ikke forkastet deg! Frykt ikke, for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om, for jeg er din Gud! Jeg styrker deg og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd”. (Jes.41:9-10). Jesus Kristus ser det hele og fulle bildet. Han forstår at du har det vondt og at du raskt behøver en løsning på problemet ditt. Det som blir din oppgave er å hvile i det faktum at Han både kan og vil hjelpe og forstå at Han har full kontroll på situasjonen du er oppe i.

Til slutt vil jeg minne deg på at Jesus bruker sin menighet. I menigheten finnes det hyrder som er kvalifiserte til å hjelpe deg. De elsker deg med Jesu kjærlighet og er kalte av Gud til å bistå deg i din situasjon. Jak 5:14-15 forteller oss noe viktig. Her sies det ”Er noen blant dere syk? La ham kalle til seg menighetens eldste, og de skal be for ham og salve ham med olje i Herrens navn. Og troens bønn skal hjelpe den syke, og Herren skal reise ham opp, og har han gjort synder, skal han få dem tilgitt”. Det å ta kontakt med menighetens eldste er ikke flaut eller et tegn på svaket. Det er Guds gode ordning som kan hjelpe deg på veien.

I dag oppmuntrer jeg oss alle ”som fortsatt har hode over vann” til å ta hånd om alle syke, svake og fattige rundt oss. La oss be for dem, besøke dem og hjelpe dem så godt vi kan. ”Om ett lem lider, så lider vi alle med” (1.Kor.12:26). For som 2.Kor. 1:3 sier det ”Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, barmhjertighetens Far og all trøsts Gud, han som trøster oss i all vår trengsel, for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøst vi selv blir trøstet med av Gud”.

Ha en spennende dag i Jesu fotspor.

Ingen kommentarer: