tirsdag 4. desember 2007

16. August "Jesus Kristus - Sannhetens belte"

Som kristen er du i en krig om du vet det eller ikke, vil det eller ikke. Siden syndefallets første dag og frem til Guds store vredesdag ved slaget ved Harmageddon (Åp.16), kommer det til å være en kosmisk krig mellom Gud og Hans familie på den ene siden og Satan og hans hær på den andre.

Selv om Jesus vant en evig seier på korset, forsøker vår avvæpnede fiende å skape så mye trøbbel for oss som overhode mulig (Joh.10:10, 1.Peter 5:8). Men frykt tikke, for som den omsorgsfulle og vise hærfører Han er, har Gud gitt deg den nødvendige rustningen for å overvinne fiendens angrep. Velger vi å ta på oss denne rustningen hver dag og leve i den, har ikke fiendens angrep en sjanse. Guds fulle rustning har et navn. Hans navn er Jesus.

Det første en romersk soldat måtte ta på seg når han skulle bære sin rustning var et belte. Beltet forhindret alle løse klær fra å flagre fritt rundt soldaten slik at han ikke ble hindret i striden. Paulus snakker om at Sannheten er et slikt belte. For å ta på seg Guds fulle rustning, må altså en kristen leve i sannheten (3.Joh.1:4).

Hva betyr det å leve i sannheten? Jo først og fremst er sannheten en person, personen Jesus Kristus (Joh.14:6). Når vi lar Ham få elske oss, er det lett å leve et liv i sannhet. Det er til og med slik at Jesus er vår sannhet. Følger vi Ham, lever vi automatisk et liv i sannheten.

Guds Ord er også sannheten (Joh.17:17). En kristen står for sannheten (Gal.4:16), er tro mot sannheten (Ef.4:15), handler i henhold til sannheten (Joh.3:21), kjenner sannheten (1.Joh.2:21), forkynner sannheten (Joh.18:37) og er en medarbeider for sannheten (3.Joh.1:8). Å leve i sannhet er også synonymt med å leve i lyset med sitt liv. Det vil si å leve åpent og ærlig både overfor Gud og mennesker (1.Joh.1:3-7). Lar vi Jesus i oss få produsere denne kjærligheten til Sannhet, får Satan vanskeligheter med å plage oss.

I dag oppfordrer jeg deg til å se Jesus som Sannhetens belte. Lev i lyset slik som Han er lys og nyt et seirende liv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anonym sa...

Var det noen som fikk tydningen på den?