onsdag 3. desember 2008

3. Desember ”Hva vil det si å ”være i Herren.”

Sist andakt så vi at ”gleden i Herren” var vår styrke. Jeg oppmuntret deg til å meditere over hva Jehova gjennom sin Sønn har gjort og fortsatt gjør for deg. Det å meditere på disse faktaene bringer lys, fred og glede inn i våre liv og til tider trøtte sjeler.

Ser vi nærmere på siste andakts tekst i Nehemja står det at gleden finnes ”i Herren”. Det interessante er at Det Nye Testamentet og Paulus tar opp denne termen ”I Herren”, ”i Kristus” eller ”I Ham” over 160 ganger! Men hva vil det si å være ”i Herren”?

Når Jehova sendte sin førstefødte Sønn til verden sendte Han verdens frelser. Jesus Kristus levde et stedforetredende liv for oss. Han var den siste Adam. Like som alle døde pga den første Adams synd, vandret Jesus vår vandring. Han levde sitt liv i vårt sted og når Jesus døde, døde Han vår død. En stedforetredende død.

Det geniale var altså at den mannen Gud sendte for å frelse verden vandret perfekt, handlet perfekt, snakket perfekt, representerte Gud perfekt og når Han døde den 14 Nisan like over kl 15, døde et perfekt menneske – helt uten en eneste synd, skavank eller brist. Dette perfekte offer ble godtatt av Jehova og gjennom sitt frelsende liv og sin frelsende død oppveide Jesus den første Adams fall.

Når Jesus nå ble den siste Adam ble Han representanten for en ny generasjon mennesker. Den første Adams slekt var ikke lenger den eneste slekt på jorden. Nå, om man valgte å tro på Jesus, kunne man ”komme inn i Ham” og bytte slekt. Man gikk fra ”I Adam” til ”I Kristus”. Paulus sier ”Dersom noen er I KRISTUS er han en NY skapning. DET GAMLE ER BORTE og ALT har bitt nytt (2.Kor.5:17).

Det å være I KRISTUS innebærer altså at du har byttet stamfar. Fra å være en synder i Adam har du nå blitt en rettferdig i Kristus. Alt det Kristus er, alt det Kristus har og alt det Kristus representerer har nå kommet deg til del, når du nå har valgt å la Jesus bli din Herre.

1Kor 1:30 forteller Paulus oss noe fantastisk befriende. Han skriver: ”For det er HANS VERK at dere er i Kristus Jesus”. Du har altså ingen del i det frelsende ARBEIDET. Det er kun Gud som I KRISTSU som har frelst. Ingen mennesker kunne ha klart å frelse seg selv, langt mindre jobbe seg frem til å fortjene frelsens goder. ”For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg” (Ef.2:8-9).

I morgen og en rekke dager fremover (om jeg rekker)skal vi se hva det innebærer rent konkret for oss at vi er ”I Kristus”. I mellomtiden kan du fryde deg over at du har fått en helt ny stamfar og at denne stamfar representerer det motsatte av hva Adam repesenterer.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Interessant. Er du et av Jehovas Vitner eller har du hatt kontakt med dem?

Disiplene sa...

Hei Don,

Vi er ikke med i Selskapet Vakttårnet, om det er det du mener. Men et Jehovas Vitne håper vi at vi er ;-)

Når det gjelder kontakt med Organisasjonen, er det nok ingen i Norge som IKKE har hatt kontakt med dem.

Og du selv?

Unknown sa...

Beklager, jeg ser forresten at du ikke er det. Jeg er det, og jeg ser at vi har veldig mange like synspunkter. Jeg har ikke lest så veldig mye av det du har skrevet, men de andaktene jeg har lest, så er vi ikke uenig om noe. Ser ut til at du undersøker Bibelem meget nøye, noe som er veldig bra. Jeg sitter akkurat nå og skriver tale om nøyaktig kunnskap (Epignosis), for det er utrolig viktig.

Hvor har dere møter henne?

Disiplene sa...

Hei Don,

Setter stor pris på at du leser bloggen!

Det er også beundringsverdig at du er et JV, med tanke på hvor mye PES du får av "alt og alle". Det vitner om at du er villig til å bli "hatet og foraktet" for din tros skyld.

Kunne du ikke sendt meg en mail på post@jesus-kristus.no så kunne vi snakket mer privat der?

Lykke til med Epignosis-talen. Den er viktig - veldig viktig...

Håper vi snakkes

Disiplene

Disiplene sa...

post@jesus-kristus.no