lørdag 29. november 2008

Fra "latterlig og tragisk" til KATASTROFE

Vi har en bibelstudiegruppe som samles hver torsdag. Denne gruppen har vi hatt i flere år nå. I den senere tid har vi studert temaet "Hvem i alle dager er Jesus". Mye av denne undervisningen er å finne på denne siden.

For noen dager siden kom det frem noe latterlig, men samtidig tragisk. En av ungdommene kunne fortelle at en pastor i den menighet vi før var med i, hadde ringt til hans far og advart hans far på det kraftigste mot at hans sønn skulle studere bibelen med oss. Heldigvis fungerte denne advarselen mot sin hennsikt og oppsluttningen om bibelstudiene øker jevnt og trutt.

Det katastrofale er at disse menneskene samtidig har Ulf Ekman og Livets Ord som mentorer og forbilder. Ekman har i senere tid ikke bare knyttet seg opp til den katolske kirke, noe som den anerkjente karismatiske bladet Charisma har fått med seg http://charismamag.com/articles/?id=18050 ,men arrangerer nå en pastor-retreat for sine pastorer den 23-26 februar http://www.berget.se/program_david.php hos en "prest" som ikke skammer seg over å bruke Østens filosofi og ZHEN-Buddisme teknikker i sin "kristne" retreat virksomhet, http://www.vl.no/magasin/mintro/article3505149.ece?service=print .

Nå vil ikke våre ex-pastorer advare mot sin åndelige mentor, men kansje våre ex- pastorer likevel skulle egne seg å advare mot Ekman og båndene til Livets Ord enn å bruke energien på å forsøke å hindre sultne ungdommer i å lære mer om Jesus? Det biter nemlig ikke på disse ungdommene likevel - snarere tvert i mot.

Dette har altså gått fra en ynkelig tragedie til KATASTROFE

32 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.

Hører at dere lærer at det ikke fins noe treenig Gud, at Jesus ikke er en del av Guddommen osv.

Det er klart at man må advare ungdom mot å gå i slike kretser.

Ellers fatter og begriper jeg ikke den motstand dere har mot Livets Ord. Kan ikke i min villeste fantasi forstår det dere sier.

Om kontakt med katolikker: Det finnes katolikker (mange) som er herlig frelst. Skal man ikke ha kontakt med dem? Jo!

Østens religioner? Ta det opp med Livets ord hvis det er sant. Klart vi ikke skal lefle med slike ting :-)

Disiplene sa...

Hei Anonym. Synd du er "Anonym" i grunnen, for ellers kunne vi jo tatt en prat over en kopp kaffe.

Når det gjelder Jesus tror vi at han eksisterte før verden ble skapt, at han har guddommelig natur, at han kalles Gud og at han kan æres og opphøyes. Han er den eneste som kan frelse oss og han er den eneste veien til Gud.

Kult om du kunne satt deg litt mer inn i hva vi sier før du fordømmer ;-)

Ellers oppmuntrer vi deg til å fortsette med å studere Bibelen og granske den. (Joh.8:32, Joh.17:17)

Når det gjelder Livets Ord har vi selvfølgelig tatt kontakt med dem. Du vet, det å blande ZHEN buddisme og katoslk irrlærer med Bibelens sannhet er ikke noe annet enn religionsblanding.

PS. Du kjenner sikkert flere av oss, så du er hjertelig velkommen hit for Bibelstudier på torsdagene.

Forøvrig ønsker vi deg alt godt.

Disiplene sa...

Hei igjen Anonym.

Siden du synes det er greit å advare andre mot oss, har vi et tilbud til deg:

Vi ønsker deg herrved hjertelig velkommen til oss for å studere Bibelen med oss og på den måten kunne rettlede og veilede oss ut av den vilfarelse vi, etter din mening, har kommet i.

Du skal få en hel kveld og vi lover at vi skal stille opp med lyttende hjerter, men også med Bibler og dertil greske og hebraiske oppslagsbøker.

Send oss en mail så kan vi finne et passende tidspunkt.

Håper du stiller opp på dette, siden det er din kristne plikt å hjelpe oss ut av den villfarelse vi har kommet i.

For du er vel enig i at det virker litt hyklersk å advare mot andre troende dersom man ikke har "guts" til tilrettevise den det gjelder selv?

Da sees vi!

Anonym sa...

Interessant dette at Livets Ord blander religionen sin med budhismen. Det gjør vel ikke engang de romersk-katolske.

PS: Og når blir vi andre invitert til å prøve å rettlede dere ut av villfarelsen? ;-)

Klem

Disiplene sa...

Hei Nordiskkatolsk!

Hos oss er dere alltid velkommen, men det samme kriteriet gjelder for dere, nemlig et åpent hjerte, Bibel og gresk + hebraiske oppslagsbøker.

Når det gjelder dere kan vi vel plusse på et lass med kirkehistoriebøker også...

Skal vi si en torsdag etter Midtvinterblot?

Anonym sa...

Hei.

Så dere bryter altså med kristenhetens lære siden oldtiden om den treenige Gud på et eller annet vis? I alle fall mener dere selv det?

Bibelversene dere henviser til, sier jo at det er bra med sannheten. Vel, har dere funnet dere en ny vri på sannheten?

Det virker for meg som helt unødvendig ut fra deres svar.

Anonym sa...

Hei Anonym!

Du skrev at vi i bibelstudiegruppen lærer at det ikke finnes noen treenig Gud. Jeg vil bare presisere dette litt. For noe av det jeg liker best med studiegruppen er nettopp at man er fri til å stille spørsmål ved alt som læres, og man må ikke være enig i alt.

Tipper det er opptil flere helt irrelevante ting jeg og Ulf er uenige om.. (Jeg er nesten sikker på at de vise menn var skikkelig bra folk! :-)

Mange av "studentene" bruker forøvrig mye tid på å virkelig gå inn i Bibelen for å finne sannheten om ting. Jeg tror det er få av de som ikke tror på hele den tradisjonelle treenighetslæren (fra den athanasianske trosbekjennelse) som har kommet til den konklusjonen uten å studere det grundig. Der vil jeg si vi skiller oss litt fra flertallet av de som bekjenner seg treenighetslæren, for det er ofte vanskelig å få et svar på hva denne læren innebærer fra de (inkludert lærerne).

Fred

Disiplene sa...

Hei Anonym,

For at du skal unngå å fremmstå som en "usakelig kommentator" her på bloggen, hadde du nok vært tjent med å presantere ditt teologiske syn i ro og mak for oss her i studiegruppen.

Som sagt er vi mer enn villig til at du skal komme og i følge deg er vi jo i behov av en omvendelse.

Siden du kjenner Sannheten, og vi ikke, er det bare din kristne plikt å vise oss den rette vei.

PS. Jonas snakker om de lærere som ikke klarer å forklare sitt syn, men som likevel tviholder på det. Jeg går ut i fra at du ikke er en av disse, så velkommen skal du være!

Anonym sa...

Det virker som dere forkynner mye bra om den nye pakt og forsoningen, men jeg forstår ikke hvorfor dere har behov for å så tvil om treenigheten hos unge mennesker som hungrer etter liv i Jesus.

Er det en av grunnene til at så mange som kom i garasjen ikke kommer lengre?

Anonym sa...

Gode greier.
I motsetning til anonym, kommer jeg gjerne på besøk. Kanskje jeg kan forteller litt om Den nordisk-katolske kirken og hvorfor jeg mener at veien går tilbake til røttene.

Klem
Roy

Disiplene sa...

Hei (igjen) Blues,

Vi gleder oss stort til at du kommer å underviser oss og veileder oss til Bibelens sannhet. Når passer det?

Når det gjelder treenigheten underviser vi ikke dette som et TEMA, noe du vet. Men det kan vi kanskje gjøre når du kommer.

Foreløpig har vi jo studert "Nåde over Nåde", "Hvem i alle dager er Jesus" og "Guds karakter". Herlige tema, noe du også sikket synes.

Forstår ikke hvorfor du tilsynelatende virker helt uoppdatert om studiegruppen vår. Vi er nemlig mange flere nå enn før. Noe du også vet. Mange fler.

Forøvrig vet du at vi drar mennesker til Jesus og Bibelen. Dette er vårt eneste mål og hennsikt. Og som Jonas sier, ikke en eneste en behøver å være enige det som forkynnes og meningen med en studiegruppe er å granske skriftene og stille kritiske spørsmål slik at vi kan få belyst ulike sider. Dessuten får alle i studiegruppen lov til å undervise.

Flott - ikke sant?

Royern,

Vi gleder oss...

Ha en fortsatt god dag ;-)

Anonym sa...

For de som lurer på hvorfor noen advarer mot Livets Ord. Sjekk dette

http://www.youtube.com/watch?v=DxyVMbXgt94

Anonym sa...

Hei! Jeg tror kanskje du forveksler meg med en annen.

Kjekt å høre at dere er flere, håper dere alle koser dere.

Ha en ellers fin dag.

Anonym sa...

Kjære Anonym.
Jeg heter Kjetil og går på bibelgruppen du er advarer imot. Mitt syn på treenigheten er nok ikke likt ditt. Men det er ikke tema for våre studier torsdagene. Skjønner ikke at du er enig i at ungdom må advares mot oss.
Regner med at det er store misforståelser når det blir ”hører at…” Jungeltelegrafen er en høyst usikker kilde. Tar gjerne en prat.
Så et spørsmål.
Forstår ikke helt hvor skillet ditt går for å advare? Katolikker skal vi ha kontakt med men ikke med bibelstudie gruppen som jeg går i? Som Livets ord som gjerne vil forenes med katolikker men advarer mot Åge Åleskjær pga hans lære? Helt oppriktig..skjønner ikke. Læren til katolikkene da? (regner med du vet mer enn at de ber til Maria og andre døde.)
Hvor går din grense?
Bibelstudiene på torsdagene er til stor oppbyggelse og velsignelse. Og jeg har vært der.. Ikke hørt at..
Mvh Kjetil

Anonym sa...

Jeg tror grunnen til at katolikkene er akseptert mens Åleskjær og diverse bibelgrupper er persona non grata er pga av størrelsen.

Den romersk-katolske kirke er en gedigen maktfaktor i verden, mens en menighet i Lillestrøm har ingeting å si. Der har du grunnen til at Ekman er så tiltrukket av Katolisismen. Ja, verden er så kynisk.

Anonym sa...

Når det er sagt, så tror jeg det er vist av lederne av nevnte studiegruppe å ligge lavt med egne innvendinger mot offisiell Treenighetslære.

Det er et uttrykk som heter "revolusjonen eter sine barn". Med det mener jeg at når man først har satt fingeren på noe viktig (korset, forsoningen og den nye pakt) og fortalt det til mange, er det lett for at man i sin iver forsetter med sin pekefinger og skal ta ett oppgjør med alt og alle. Når man egentlig trenger å lede folk til Jesus, kan det fort bli et hinder hvis man i samme setning maser om å melde seg ut KrF, heise ned Israelsflagget og jeg vet ikke hva.

Det ser vi opp igjennom hele kirkehistorien. Når noen brødre eller søstre får lys over noe i skriften, da har plutselig alle andre feil og man tror at man er den eneste som har sannheten.

Anonym sa...

Tvi tvi,
Først om din konklusjon om katolikkene kontra Åge.. Ja, verden er kynisk. Synd at menigheter henger på samme karusell..
Så kom råd om å ”ligge lavt” og ikke ”peke finger”
Vårt hoved fokus sier seg nok selv når vi nå går igjennom over 90 leksjoner om Jesus. Det vi ser er at Jesus omfatter ganske mye og mange områder i våre liv. Undervisning trengs.
Vi ønsker gjøre som Paulus. Hans hoved fokus var forsoningen men som han sier selv i Apg 20.27 For jeg har ikke holdt noe tilbake, men jeg har forkynt dere hele Guds råd.
Vårt ønske er å forkynne HELE Guds råd.
MEN du har misforstått oss om ditt inntrykk er at vi ” tror vi er de eneste som har sannheten”
Vi sier ikke vi ser ”hele bildet” men de deler som vi har sett deler vi.
Så har vi jo oppdaget at mange mener vi burde.. og vi burde..
Råd er vi alltid åpne for og takker for det.
Så prøver vi så godt vi kan å dele HELE Guds råd..( Med hoved fokus på Jesus ;-)
Flott du følger med på bloggen..
Mvh Kjetil

Anonym sa...

Tvi tvi har noen gode punkter i sine kommentarer, bortsett fra de om Livets Ord.

Tror at denne studiegruppen i sin iver blir veldig opptatt av mange detaljer, som man overtolker.

For eksempel Livets Ord relasjon til noen katolikker, eller for så vidt den artikkelen som blir henvist til i Vårt Land. Om man inviterer ham, så tror jeg faktisk man kan lære SVÆRT MYE. Å dertil si at Livets Ord driver med kontakt med Østens religioner, er å dra det LANGT UT PÅ VIDDENE!!

Det er det jeg dessverre ser at denne gruppen noen ganger gjør, selv om jeg er svært glad i dere!

Så må jeg få legge til at Kong Hee tar dette med mentorvirksomhet VEL LANGT, uten at dere dermed må tilegge Livets Ord dette standpunktet. Det er jeg 100% overbevist Ulf Ekman hadde tilbakevist om du snakket med ham!

Klart at alle skal høre fra Gud! Klart at man ikke skal gå blindt på råd! Dette opplever jeg heller ikke Livets Ord har hevdet i sin rådgivning her i Bergen, så langt jeg kjenner til det.

Så igjen vil jeg si dere: Tenk gjennom om dere kanskje tolker ting litt langt i iveren etter å påpeke det man tror er feil.

Men fantastisk at dere fokuserer JESUS! HAN ER VEIEN, SANNHETEN OG LIVET!!

Anonym sa...

Er dere arianister?

Leif Jacobsen definerer arianisme slik på
www.theword.no:

"Gud kan ikke meddele sitt vesen til noen annen ettersom han er den ene og udelelige. Kristus oppfattes om et mellomvesen mellom Gud og mennesket, skapt i tiden eller før tiden. Arius fornekter Sønnens evighet og preeksistens og tilskriver ham guddommelige attributt kun som hedersbenevninger."

Noen litt "overlappende" spørsmål:

1) Dere tror at Jesus eksisterte før verden ble skapt, men tror dere at Jesus har eksistert fra evighet av?

2) Mener dere at det fantes en tid da Gud var alene og ennå ikke var en "Far?

3) Mener dere at Jesus var skapt, ikke født av Faderen?

4) Er det en ariansk begrunnelse som ligger til grunn for at dere mener at Visdommen i ordspråkene 8.22 er Jesus?

5) Hvordan ser dere på disse fem punktene i den athaniaske trosbekjennelsen:

20.Faderen er ikke virket av noen, heller ikke skapt, heller ikke født.
21. Sønnen er av Faderen alene, ikke virket, heller ikke skapt, men født.
22. Den Hellige Ånd er av Faderen og Sønnen, ikke virket, heller ikke skapt, heller ikke født, men han går ut fra dem.
23. Altså er det én Fader, ikke tre fedre, én Sønn, ikke tre sønner, én Hellig Ånd, ikke tre helligånder.
24. Og i denne Treenighet er ikke noe tidligere eller senere, ikke noe større eller mindre,
25. men alle tre personer er seg imellom like evige og jevnbyrdige, så at på alle måter, slik som det allerede er sagt ovenfor, både Treenigheten må æres i enheten og enheten i Treenigheten.

(se: http://www.nkrs.no/bekjenne/athanas.htm

mvh
MIB, Austevoll

Anonym sa...

Hei igjen Kjetil!

Bra at dere er åpne og ydmyke. :) Nå tror jeg ikke at dere påstår at dere vet bedre enn andre, men det er holdning som lett kan snike seg inn (her snakker jeg av egen erfaring) når man har fått lys over noe andre ikke har lys over.

Problemet er at når man har opplevd det som har skjedd på Levende Ord, der det som har vært en stor del av livet vårt plutselig viser seg å inneholde mange feil (nå var det mye bra der også, personlig hadde jeg nok ikke vært frelst idag hadde det ikke vært for Loud), er det lett for det menneskelige sinn å begynne å tvile og sette spørsmål ved alt.

Det er et utrykk som heter: "Kristenlivet er en reise fra den ene grøften til den andre". I vår iver etter å stille spørsmål og ta oppgjør med fortiden, er det lett for at vi mister fokus.

For meg personlig virker dette fokuset på kritikk av treenigheten heller merkelig, da det ikke fører til annet en å distansere seg fra brødre og søstre.

Utenom det vil jeg si at dere kommer med mye bra, liker å lese på bloggen.

Disiplene sa...

Hei kjære alle sammen,

Det er mange anonyme, så det blir litt uoversiktlig å kommentere, men vi skal gjøre et forsøk.

Anonym 1 = Du har fått et tilbud av oss om å komme og dele din bekymring og din teologi. Siden du synes det er rimelig å advare mot en gruppe bibelstudenter som studerer 90 leksjoner om Jesus, men som angivelig likevel er så på viddene slik at vi bør advares i mot, er det bare din kristne plikt å komme og tilrettevise oss ved hjelp av et bibelstudie. Vi venter fortsatt på din respons. Du er vel ikke så ”lumpen” og kjærlighetsløs at du lar oss gå vill uten å komme oss til hjelp, når du er i besittelse av ”den rette vei”? Vi lover å være åpne både for kritikk og rettleding. Hjertelig og varmt velkommen skal du være.

Blues Brother = Du har også fått en invitasjon til å komme hit og dele din bekymring. Vi hadde satt stor pris på om du kunne komme. Synd at du setter grunnleggende undervisning opp i mot ”livet i Jesus”. Siden du er karismatiker har du kanskje ikke vektlagt undervisning så mye, men heller ”landet i Jesu forsoning”. Det er bra, men grunnleggende bibelundervisning er ikke en ”fiende” til dette, snarere noe som styrker, grunnfester og veileder dette livet. Du er også varmt velkommen!

Tvitvi = Synes Kjetil svarte deg sunt og godt. Les gjerne igjennom svaret en gang til. Vi deler din bekymring for LO siden flere av oss er ”vokst opp” der og har vært på innsiden i ca 10 år. Den radikale forandringen som nå har skjedd, har skaket hele den karismatiske verden – ikke bare oss her i Norge. Når det gjelder treenighetssynet er også du velkommen til å slå av en prat om dette. Som du sikkert er enig i er det ikke noe mål å ”distsansere seg fra brødre og søstre” (som du skriver), men som du også skriver ”liker du å lese på bloggen”. Vi står ikke for noe annet enn det vi skriver på den. Poenget mitt er at om det blir distanse på grunn av sannheten om hvem Jesus er, synes vi dette er trist, men vi kan ikke la være med å studere Jesus likevel. Vi må være tro mot Bibelen, ikke relasjoner. Galaterne 1:6 sier ”Om vi vil gjøre mennesker til lags, er vi ikke lenger Kristi tjenere”. Du sier også at vi ”maser om at folk skal melde seg ut av Krf og heise ned israelsflagget”. Som du vet, har vi ikke bedt noen om å gjøre dette. Setningen din blir derfor misvisende, selv om du sikkert ikke mener det slik. Derimot er det sant at vi ikke tror at Israel er Guds utvalgte folk i dag, men kun de som har tatt i mot Jesus er Guds utvalgte folk i dag (Titus 2:14) . Det stemmer også at vi tror at vi er Guds Rikets representanter 24/7. Skjønner også at du er redd for å blande alt for mange detaljer inn ”når vi skal lede folk til Jesus”, men da må du huske at dette ikke er en misjonsforening, men en bibelstudiegruppe for bibelstudenter. Som Kjetil påpekte så bra, er vårt mål å ”forkynne HELE Guds råd” til bibelstudentene. Hadde vi ikke gjort dette, hadde vi ikke vært bibellærere, men predikanter som bare vektla 1 side av en sak og derigjennom presenterte kun det som ”klør i øret” på folk. Det har vi ikke samvittighet til å gjøre.

Anonym 2 = Du skriver: ”Tror at denne studiegruppen i sin iver blir veldig opptatt av mange detaljer, som man overtolker”. Skjønner at du ikke mener noe ondt i dette, men mitt spørsmål blir om du regelmessig går på bibelstudiene våre? I så fall, kan du gi noen eksempler? Personlig er jeg overbevist om at du ikke går her regelmessig, da mener jeg at du ikke hadde uttalt deg slik Våre studier holder seg nemlig strikt til temaer og ender alltid opp med Sola Christo, Sola Fide, Sola Gratia og Sola Scriptura. Når det gjelder artiklene fra avisen Vårt land, kan ikke vi stå til svar for dette. Vi sier heller ikke at Livets Ord har kontakt med Østens Religioner. Det vi sier er at pastorseminaret som LO skal ha, ledes av Per Mases, som er stolt av å bruke ZHEN-buddisme og Østens filosofi i sine åndelige øvelser. Det er dette som bekymrer oss. Du nevner også at Ekman tar ”sikkert avstand” fra Kong Hees undervisning. Men hvorfor gjorde han ikke det når Kong Hee var der? Som du sikkert vet har mange av oss en bakgrunn fra LO og noen av oss har vært hjemme hos Ekman. Vi har blitt indoktrinert med denne lære helt siden vi var ”små” og vet at Ekman IKKE tar avstand fra slikt resonnement. Har hørt ham si det samme MANGE ganger på bibelskolen. Du kommer med rådet. ” Tenk gjennom om dere kanskje tolker ting litt langt i iveren etter å påpeke det man tror er feil.”. Dette rådet skal vi virkelig ta til oss. Takk for det. Tror dette er et viktig argument. Samtidig har jeg et spørsmål. Hvem skal bestemme om det ”tolkes for langt”? Er det du? Er det jeg? Er de frafalne kirkesamfunnene? Er det de ”rettroende”? Er det kristen-humanismen? Er det ikke et nøye bibelstudium som avgjør? Vi tror det siste og det er det vi bestreber oss å følge.

MIB fra Austevoll = Neida, vi er ikke Arianere, vi er kristne. På samme måte er nok ikke du en Athanianer, selv om du siterer den Athanianske trosbekjennelse. Visste du forresten at den Athanianske trosbekjennelsen hevder at vi på denne bloggen går Evig Fortapt? Se § 1 og 2. Visste du at Athanasius også hadde en privat seremoni for å gjøre seg selv til biskop? At han brukte vold for å få igjennom sine teologiske syn, at han ble anklaget for drap, at han var foregangsmannen bak ” "The Constantinian shift" som innebar at man ble ”kristne” når man ble medlem av det Konstantinske Riket, at han lærte ut askese, at han ble landsforvist, at han var influert av Platonismen, at han brøt med tidligere biskopers syn angående synet på LOGOS, at han lærte ut at Jesus ikke hadde en menneskelig sjel og at Maria var Guds Mor? Slik kunne vi fortsette. Alt dette behøver du ikke være teolog for å vite, men det meste av dette kan du faktisk lese på nettet. Å bygge en teologi på ideene til en slik mann, er nok ikke det sunneste man kan gjøre. Mye lurere å granske Skriftene og finne svarene der. Når det gjelder spørsmålene dine hadde det vært flott om vi nettopp kunne gjøre det jeg synes er klokest å gjøre, nemlig konsultere Skriftene. Hva om du kommer en tur til Bergen eller om vi kan ta en tur til Austevoll? Vi er åpne for begge deler. Å studere Bibelen sammen er noe fantastisk. Det å svare på spørsmålene du stiller her på bloggen ville tatt alt for lang tid på grunn av de nyanserte svarene pluss at det hadde tatt alt for lang plass. Så bare si en tid og så kan vi møtes til en hyggelig prat og et spennende studium!

For øvrig gir vi dere alle en god klem og ønsker dere alt godt! Og takk for at dere ”tross alt” liker bloggen vår. Kanskje vi ikke står så langt fra hverandre likevel?

Anonym sa...

Enig i at vi ikke skal sluke kirkefedrene med hud og hår.Mange har nok sine svin på skogen.
Bibelen er ytterste autoritet for liv og lære. Men jeg er enig med det som bli sagt i §2 i forfatningen til Kristkirken i Bergen:

"Kristkirken holder fast ved de oldkirkelige symbo­ler - Den apostolis­ke, Den nikenske og Den athanasianske bekjennelse - som sanne uttrykk for den bibelske lære om den treenige Gud og om Guds Sønn, vår Herre Jesus Kristus.
Vi tar forbehold når det gjelder siste setning i Den athanasianske bekjennelse, "den som ikke oppriktig og fast deler denne tro, kan ikke bli frelst", og overlater dommen til Herren."

Jeg vil gjerne at dere svarer på ett av spørsmålene om det ikke er for mye bry - tror dere at Jesus har eksistert fra evighet av?

mvh
MIB

PS - jeg finner også mye oppbyggelig og fint på denne bloggen.

Anonym sa...

Beklager at jeg kom med en litt misvisende setning. Jeg vet at dere ikke "maser" om slike ting. Forsåvidt enig med dere når det gjelder Israel og Guds folk i gamle pakt versus nye pakt, men har fått så mye kjør på dette at jeg personlig ikke går rundt og forkynner dette så lenge ingen spør meg.

Forstår at dere dykker dypt i studiene, og da er det naturlig å komme innom mange temaer. Problemet er det er flere som i tankegangen "siden det er mye vi tidligere ikke forstod i Bibelen, så kanskje det er annet som vi må tolke helt forskjellig" og dermed er åpne for alskens kreative og merkelige bibelsyn. (nå påstår jeg ikke at dere er der, men vet om flere andre brødre som er).

Så tilbake til treenighetslæren. Jeg, som vanlig dødelig ikke-teolog, forstår hverken treenighets, arianistiske eller Oneness/Godhead-synene. Siden Bibelen ikke nevner treenigheten eksplisitt, håper jeg og tror det ikke er avgjørende for frelse (da jeg ikke finner bibelvers på at dette er nødvendig. I så fall sliter jeg selv, siden jeg ikke forstår kvekk),

Samtidig ser jeg jo at majoriteten av kriste tror på dette, og kjøper ikke helt at majoriteten av Kristi Kropp tar feil og bare et par sekter har sett lyset på forholdet Far Sønn og den Hellige Ånd.
Så personlig ser jeg ingen frukt komme ut av det å diskutere eller stille spørsmåltegn ved dette.

Ha en fin dag videre!

Disiplene sa...

Hei Tvitvi,

Takk for innlegget. Vårt råd er at du bare forstetter med å leve i troen på Jesus og lar Hans liv, Hans nåde og Hans lære fortsette å produsere åndens frukt i livet ditt. I motsetning til alle andre kirkesamfunn som bekjenner seg til De Oldkirkelige Bekjennelser (foruten da Kristkirken), tror vi nemlig ikke at dette temaet er frelsesavgjørende ;-) Her mener vi altså at de fleste ”kristne” tar feil. Når vi nå er inne på hva flertallet av ”kristne” mener, er nok ikke flertallstroen en sunn rettesnor. Tenk bare på nådesbudskapet…Så bare fortsett å gå på den veien du går. Ha Jesus fokus og la Bibelen få undervise deg i ditt tempo. Stay blessed!

Hei MIB

Du er skjønn ;-) Egentlig ville vi jo ikke ta et bibelstudie over nettet slik, da det kan bli unyansert og misvisende. Men siden du absolutt vil ha svar , skal du få det. Masekråke… ;-) Send oss en mail på post@jesus-kristus.no, så skal vi sende deg et mer utfyllende svar. Takk for at du interesserer deg og at du liker bloggen. Stay blessed du også!

Anonym sa...

Vel,vel. Dette ble mye, men men. Jeg er den anonyme :-)

Det blir nok ikke noe bibelstudium for min del hos dere, men det er godt å høre at dere fokuserer på Kristus og ikke på mange særegenheter man alle og enhver kan ha.

For ordens skyld, så har jeg ikke advart noen mot å gå hos dere, men hvis dere driver å lærer helt spesi ting som skiller seg ut fra kristenheten ellers så blir man jo mistenkelig.

Ellers, antar jeg ikke dere driver å advarer noen andre mot andre menigheter heller, får jeg håpe, siden dere ikke vil noen skal advare mot dere......?

Anonym sa...

Tusen takk for velsignelse! Men jeg har et siste spørsmål: Du har forsåvidt rett at det er mange i Kristi Kropp som enda ikke har fått sett alt hva Gud har gitt dem i form av nåde, rettferdighet og velsignelse. Men jeg reagerer sterkt når f.eks Åge Åleskjær kaller dette "en ny reformasjon" som ingen i løpet av de 2000 årene det har vært Kristi disipler på jorden har sett det samme han har sett. Selvsagt har man det! "Nådesbudskapet" har blitt bevart til alle tider over hele verden, og vi er de siste i rekken av mange som har funnet dette håpet.

Nå er det naturlig at det vil være kamp om dette, da vi har en fiende som ser det som sin største interesse å skjule hva Kristus har gjort og fange folk i fordømmelse, frykt eller selvrettferdighet. Så her forstår jeg at det alltid vil være kamp om dette, da dette er det hele evangeliet handler om.

Derimot ser jeg ikke helt hva som kommer ut av diskutere treenigheten. Hvilke praktiske forskjeller resulterer ditt syn på Far, Sønn og Hellig Ånd vs en gjenomsnitts pinsepastor i det daglige liv, og hvilke frukter får det?

Disiplene sa...

Tvitvi,

Når det gjelder å diskutere treenigheten, så gjør vi ikke dette. Vi har ikke som et tema i undervisningen, men vi burde kanskje ha det, siden det er så mange spørsmål rundt dette.

Når det har vært snakk om treenighet i studiegruppen kommer dette som et resultat av vårt studie om Jesus. Her har Han en rekke uttalesler som f.eks "Dette er det evige liv at dere kjenner DEN ENESTE SANNE GUDEN og ham Han utsendte Jesus Kristus" (Joh.17:3) og "Jeg drar opp til MIN GUD og deres Gud, min far og deres far" (Joh.20:17)Som bibelstudenter må vi ta disse versene seriøst og prøve å forstå hva Jesus mener med dem. F.eks hvordan skal vi forstå dette at Jesus har en Gud og kaller Ham for Den ENESTE SANNE Guden, samtidig som Joh.1:1 forteller at Jesus også bærer titlen Gud. Du er nok også enig i at vi som bibelstudiegruppe bør snakke om disse tingene og ikke bare holde for ørene og si "dette kan eller vil vi ikke snakke om".

Dersom du har lyst å snakke mer om dette kan vi slå av en prat. Vi har både tid, kaffe og muligens en kakebit ;-)

Anonym 1

Synd du ikke vil hjelpe oss til å forstå hva som er Sannheten. Det mener jeg med hånden på hjertet. Er det slik at vi er på ville veier ,ønsker i hvertfall jeg å komme inn på den rette veien. Hvordan kan jeg komme meg inn på den rette veien dersom ingen forklarer den for meg? Jeg er ikke sur på deg eller sint, men kanskje litt oppgitt. Det er nemlig lett å si hva alle andre bør, må og burde ha skjønt, men mener man virkelig dette, ja da burde man kanskje være mann nok til å rettlede den man anser er på villspor også, ikke sant?

Men, en stor klem både til deg og Tvitvi. Nyt Jesus, Hans nåde og Hans lære! No hard feelings ;-)

Anonym sa...

Tror ikke jeg er rette person til rettlede dere, da jeg ikke er noen teolog av rang. Det bør imidlertid de tusener på tusener av andre teologer gjøre. Hvis det da er mulig å rettlede dere.

Derfor stiller jeg ikke opp hos dere "teologer".

Disiplene sa...

Anonym,

Så man må være TEOLOG for å kunne forklare synet ditt. Hm...merkelig. Rart at Gud har gjort sannheten såpass innviklet at han man må ha Teologisk innsikt for å kunne forsvare/forklare den...men advare mot andre, DET behøver man altså ikke teologi for å gjøre...

Med håp om at du før eller senere møter deg selv i døren.

Disiplene

Anonym sa...

En kjapp kommentar..

Tvitvi, du skrev:
"Så tilbake til treenighetslæren. Jeg, som vanlig dødelig ikke-teolog, forstår hverken treenighets, arianistiske eller Oneness/Godhead-synene. Siden Bibelen ikke nevner treenigheten eksplisitt, håper jeg og tror det ikke er avgjørende for frelse (da jeg ikke finner bibelvers på at dette er nødvendig. I så fall sliter jeg selv, siden jeg ikke forstår kvekk)"

Viktig poeng det.. Jeg tror/vet at man kan leve nært til Gud og vandre med den hellige ånd uavhengig om man har tatt noe valg om å tro på den ene eller den andre læren.

Det jeg forøvrig til stadighet oppdager, er at mange kristne venner ikke egentlig har et treenighetssyn på Gud. Ikke fordi de har tatt et spesifikt valg om å ikke tro på treenighetslæren, men de tenker rett og slett ikke på en treenighetslære utenom de gangene de lærer teologiske læresetninger. De tror på Gud, og hans Sønn Jesus som Gud sendte til forsoning for våre synder. Det har ikke blitt noe veldig komplisert og uforståelig, og er "rett ut av Bibelen".

Men for meg personlig har det vært litt viktig å finne ut hva Bibelen faktisk sier om læren vi bekjenner oss, og det bør absolutt være det for alle lærere/hyrder osv (i min mening). Gjennom slike studier blir man vel i verste fall sikrere på det man allerede tror på? =)

Anonym sa...

Kunne ikke dy meg å kommentere at dere mener man ikke kan være teolog for å diskutere med visse personer av dere.

Forsåvidt enig, men jeg gidder bare ikke diskutere slike ting med dere. Dere oppslukes i diskusjoner, mens verden går fortapt.

Det får bli min siste kommentar her. Har egentlig ikke tid til slikt.

Lykke til :-)

Disiplene sa...

Hei igjen Anmonym,

Helt enig. Det er derfor vi ikke DISKUTERER treenigheten her i studiegruppa.

Men når det dukker opp mennesker som aktivt advarer andre mot å komme på våre bibelstudier, er det vel bare på sin plass å bemøte en slik oppførsel? Dette er ikke mer en rett og rimelig.

Flott at du evangeliserer. Fortsett med å bli kjent med Jesus og gjør Jesus kjent for andre!