mandag 3. november 2008

3. November. ”Vårt alt”

”Naken kom vi til verden og naken forlater vi den” – sier et ordtak. Det er sant. Det vi vinner oss av skatter på jorden fortæres. Det er av denne årsak Jesus sier i Matt 6:19-21: ”Samle dere ikke skatter på jorden, hvor møll og rust tærer, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men samle dere skatter i himmelen, der verken møll eller rust tærer, og tyver ikke bryter inn og stjeler.
For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være”.

Det at vi ikke ”tar med oss noe” når vi dør, er en sannhet med modifikasjoner. Du skjønner, når du og jeg har tatt i mot Jesus Kristus, da har vi faktisk tatt med oss alt som er av betydning. Med Ham i hjertet reiser vi herifra med en skatt som ikke kan kjøpes for penger og med en billett til evig liv i vårt indre (Ef.1:13-14). Vi kan derfor bekjenne sammen med Paulus å si: ”I Ham har vi blitt rike på alt” (1.Kor.1:5).

I dag oppmuntrer jeg deg til å meditere på at ”Jesus er ditt alt”. Selv i vanskelige tider, utfordrende omgivelser og under tragiske omstendigheter har du en skatt som varer – en skatt som ikke tæres bort eller forgår – en skatt som fungerer og som gjør deg rikest i verden!

”For hører du Kristus til er du Guds arving og Kristi medarving” (Rom.8:16-17).

Ha en takknemmelig dag!

Ingen kommentarer: