tirsdag 11. november 2008

11. November. ”Du har fått et kall”

I går så vi litt på hva som betyr noe i livet. Det har stor betydning for deg selv og andre hvilke ting du prioriterer i livet. Det du velger å la være å gjøre blir det nemlig ingen ting av. Vi kan ha store drømmer og svulstige visjoner, men dersom vi ikke velger å ”legge hendende på plogen” og virkelig gjør det vi drømmer om, vil ikke drømmene våre bli en realitet. Det vi risikerer å gjøre, er å leve i en fantasiverden hvor de store vyene hindrer oss i å leve i virkelighetens realiteter.

Historien er full av helter. Men tenk om Moses ikke gjorde det han fikk beskjed om å gjøre? Tenk om Jesus kun hadde gjort mirakler, men hadde valgt å ikke lide døden? Tenk om Alexander Graham Bell hadde stoppet med å eksperimentere med akustisk telegrafi eller om Alexander Flemming hadde gitt opp forskningen som gav oss Penicillin? Vi kan takke Gud for at det fantes mennesker som ikke bare hadde store visjoner, men også handlet på dem.

Alle mennesker har fått et kall i livet. ”Gud har frelst oss og kalt oss” sier 2.Tim.1:9. Paulus var så fokusert på sitt kall at han ”ikke aktet sitt liv et ord verd” bare han kunne fullføre dette kallet. Det å være kallbevisst gjør at du nesten daglig automatisk justerer ditt liv etter de gudgitte målene du har fått av Herren. Hverdagen til de kallbevisste blir derfor fruktbar, spennende, men også utfordrende. Man lever et liv i tro og avhengigheten av Jesus og Hans veiledning blir en absolutt nødvendighet i hverdagslivet.

I begynnelsen på mars andaktene så vi litt på dette temaet. I dag vil jeg igjen både minne deg på og rett og slett utfordre deg i å ta kallet ditt på alvor. Du skjønner, dersom du ikke lar Jesus i deg få gjøre det du er kalt til å gjøre, risikerer du å bli uten den store frukten i livet. Nå skal verken du eller jeg komme inn i et religiøst stress, men det å være bevisst sitt kall behøver slettes ikke bli en stresset opplevelse. Vi kan nemlig nyte av at ”Jesus har skapt oss til gode gjerninger SOM PÅ FORHÅND har blitt lagt ferdige for oss, slik at vi kan vandre i dem” (Ef.2:8-10).

I dag oppmuntrer jeg deg til å se lyst på livet. Du er frelst. Du er kalt og Jesus i deg vil gjøre det umulige mulig. Bestem deg i dag for å være en mann eller en kvinne som ikke lever i en fantasiverden med store vyer, men ingen handling. Sett ”hendene på plogen” og fullfør ditt kall.

Disiplene.

1 kommentar:

Felipe Muñoz sa...

Sånn rent bibelsk, hva er et kall (linket til GT)?

Tror også dette er et misbrukt ord...