tirsdag 27. januar 2009

27. Januar ”Jesus – Bare Jesus”

Det har ofte forundret meg hvorfor kristne brødre og søstre er så nidkjære for å leve ut ifra deler av Moseloven. Spesielt når Bibelen sier at Moseloven er oppfylt (Matt.5:17, Joh.19:30), tatt bort (Koloss.2:14), avskaffet (Ef.2:15), gjort ugyldig (Hebr.7.18), maktesløs (Rom.8:2) og avgått på dato (Hebr.8:13). For meg er det merkelig at visse kristne kjemper for at vi skal leve ut i fra en pakt og noen bud vi er frie, døde og løste fra (Rom.7:1-4, Gal.3:13) en lov som Jesus har satt det endelige punktum for (Rom.10:4) og som av Apostlene blir kalt for syndens, dødens og fordømmelsens tjeneste (2.Kor.3:6-9, Rom.8:2).

I går så vi at Jesus innstiftet en ny og bedre pakt. En pakt hvor Jesus ofret sitt eget liv for at vi skulle kunne få ta del i paktsvelsignelsene (Heb 9:12-28). Han er paktspartneren (2.Kor.5:19a). Han er offerdyret som ble slaktet (1.Kor.5:7). Han var paktsblodet som rant (Lukas 22:20). Han er selve paktsmåltidet (Joh.6.53-58). Han er oppfyllelsen av alle de andre paktsløftene (2.Kor.1:20). Han er mellommannen (Hebr.8:6) og garantisten (Hebr.7:22) for Guds storslåtte paktsløsning.

Paulus malte derfor KRISTUS for de han underviste. Kristus og Ham alene var jo Guds svar på alle brutte pakter. I Ham er både liv, frelse, helse, gjenopprettelse og fullkommenhet. Paulus tjeneste var derfor å ”trolove oss med en mann” slik at vi skulle opprettholde ”den enkle og rene troskapen mot Kristus” (2.Kor.11:3). Alt annet ble ansett som hor. Paulus ville nemlig vi skulle forstå at det hele handlet om Jesus – Bare Jesus.

Mitt og ditt liv kan være preget av så mangt. Som kristne har vi et ønske om å være til behag for Gud og gjøre Hans vilje. For å ”greie dette” har vi lagt inn en del krykker i livene våre. ”Ta-ikke, smak-ikke, gjør-ikke”- krykkene er mange hos de fleste av oss. I dag vil jeg at du skal se at Guds behag og vilje er: Jesus (Mark.1:11) Den eneste gjerning du behøver å gjøre er å tro på Ham (Joh.6:28-29). I den nye pakt er alt så veldig enkelt. Det handler ikke om å forholde seg til 2277 bud, regler og forskrifter. Det handler om Jesus - Bare Jesus.


Disiplene

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så sant. Hilsen Moses :-)

Unknown sa...

Det første avsnittet var helt genialt.

Men jeg er uenig at det hjelper å BARE tro på Jesus. Du tenker nok på Johannes 3:16 som sier, "For Gud elsket verden så høyt at han gav sin enbårne Sønn, for at enhver som viser tro på ham, ikke skal bli tilintetgjort, men ha evig liv."

I min oversettelse her står det at man må "vise tro". Å vise tro er noe mer enn å tro. Men dette verset lyder nok anderledes i din Bibel.

Men andre vers understreker samme poenget. Siste verset i Johannes 3, sier: "Den som viser tro på Sønnen, har evig liv; den som ikke adlyder Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham".
Dette verser viser at man må også adlyse det Jesus sa, og at det er en del av troen.

Jakob 2:17 "Slik er også troen, hvis den ikke har gjerninger, død i seg selv."

Jakob 2:21-22 "Ble ikke Abraham, vår far, erklært rettferdig ved gjerninger, etter at han hadde ofret sin sønn Isak på alteret? 22 Du ser at hans tro virket sammen med hans gjerninger, og ved hans gjerninger ble hans tro gjort fullkommen."

Og den beste av de:
Jakob 2:26 "Ja, liksom kroppen er død uten ånd, så er også troen død uten gjerninger."

Matteus 8:28,29 "Da han kom til den andre siden, til gadarẹnernes land, var det to demonbesatte som kom imot ham fra minnegravene; de var usedvanlig ville, så ingen våget å gå forbi på den veien. Og se, de skrek og sa: «Hva har vi med deg å gjøre, Guds Sønn? Er du kommet hit for å pine oss før den fastsatte tid?»"
Her ser vi at demonene trodde på Jesus. De trodde at han var til og trodde på det han sa, MEN de gjorde ikke gjerningene og dermed VISTE de ikke at de trodde på Jesus. Som sagt hjelper det ikke å tro uten å gjøre.

Men nå vet jeg at du er en mann som viser at du tror, og så vist jeg vet så er du enig i det jeg sier, men jeg ville bare få det fram, fordi jeg satt å leste på dette igår, så det var så gøy å få brukt kunnskapen også :)

Mvh
"Don"

Unknown sa...

Hei Don C3 og takk for flott svar.

Vel, la oss si det slik:

Når vi tror på Jesus, produserer denne troen sanne kjærlighets-gjerninger.

Som du sikkert er enig i, klarer vi ikke behage Gud av oss selv. Vi behøver en frelser. Det er altså ikke bare jødene som behøvde frelse, men også vi som velger å tro på Jesus.

Det er derfor vi er så avhengig av Jesus. Ikke slik at han åpnet veien og at vi kan fortsette å forsøke å "jobbe oss frem till frelse", men Han ikke bare døde for oss, men LEVDE også i vårt sted.

Derfor er det så viktig å "være i Kristus". Da er vårt liv sjult med ham og når Jehova ser oss, ser han oss i Ham/i forening med Ham. Det er derfor de kristustroende blir kalt hellige, rene og feilfrie på tross av de ikke vandrer 100% rett hele tiden.

Når vi blir fokusert på Ham, blir vi ham lik og åndens frukt (ikke åndens gjerninger) vokser frem i oss---inside out-------

Unknown sa...

For å være helt ærlig så syntes jeg at dette er litt komplisert. Huff.

Jeg tror jeg er enig i det du sier, og som jeg forstår det så er vi begge enig.

Selvføglelig kan vi ikke 100% gjøre alt, men Jesus gjorde det mulig for oss å få tilgivelse. Det var en mann som førte synd og død inn i verden (Adam) og det er bare rett og rimelig at det bare er en mann som kan fjerne døden og våre synder(Jesus). Men frem til da må vi leve med at vi får tilgitt våre synder.

Men kan du utdype hva du mener med "å være i kristus"?

Mvh
"Don"