Gud er en gud som elsker sitt skaperverk. At menneskene på grunn av syndefallet hadde mistet relasjonen med sin Gud, var en uutholdelig tilstand for Ham. Jes.59:2 forteller oss at ”deres misgjerninger skiller mellom dere og deres Gud, og deres synder har skjult Hans åsyn for dere, så Han ikke hører.” Guds kjærlighet mot oss var så sterk at Han var villig til å gjøre alt som sto i Hans makt for å gjenopprette det brutte forholdet. For å kunne forsone og gjenforene menneskene med seg selv, måtte Gud derfor ta bort det som skilte oss fra Ham, nemlig synden. Gud hadde derfor en plan. Han sendte Jesus til jorden (Joh.3.16)
Guds plan har hele tiden vært å forsone skaperverket med seg selv. Når vi leser i det gamle testamentet, kan vi se at Gud alltid har hatt en måte å forsone menneskenes synd
på. GT forteller at én gang om året ofret ypperstepresten et sonoffer til Gud slik at all synd kunne bli sonet. Denne dagen kalles av jødene for ”Yom Kippur”. Vi kaller den for ”Den store forsoningsdagen”.
Gud ville at synden en gang for alltid skulle bli tatt bort fra jorden. Det kunne ikke ”Den store forsoningsdagen” gjøre. Hebr.10:1-4 sier det slik: ”…Derfor kan ikke loven, ved de offer som hvert år blir båret fram, gjøre dem fullkomne som kommer fram med dem. Ellers hadde de jo sluttet med å ofre. For de som ofret, ville da ikke lenger ha synder på samvittigheten etter at de én gang var blitt renset. Men ved ofrene kommer det hvert år en påminnelse om synder.
For det er umulig at blod av okser og bukker kan bortta synder”. Jesu blod var et evig blod. Hans offer gjaldt en gang for alle. Jesu sonofferdød tok bort synden fra jorden (Hebr 9:26-28) og ved det forsonte Jesus verden med Gud.
Når Jesu blod rant på korset, var dette blodet en soningspris for våre synder. Bibelen forteller oss at Jesu blod renset oss fra all synd og dermed også syndens konsekvens som er sykdom, død, skyld og skam. Jes 53:4-5 sier jo: ”Sannelig, våre sykdommer har han tatt på seg, og våre piner har han båret. Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom”.
Tenk så takknemmelig vi kan være til Jesus for hva Han gjorde for oss. Vi har altså på grunn av Jesu offerdød fått tilgivelse, gjenopprettelse og helbredelse. Alt er kjøpt med Jesu blod. Jesu forsoning har altså brakt til veie en mulighet til å bli fri. Dette budskapet om det ”fulle evangelium” har du og jeg blitt satt som forkynnere av (Markus 16.15-18).
Når du ser Jesus på korset ser du Guds grenseløse kjærlighet i mot deg.
Disiplene
tirsdag 6. januar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
Korset, ja.
Det som er gjengitt med kors i mange Bibler er det greske ordet staurós som betyr pe, eller en stake som står rett opp og ned :)
Det er ikke hentydet noen steder i Bibelen at Jesus ble drept på noe annet en en vanlig "staurós" eller at det skulle være et slags kors.
Korset har vært et religiøst symbol lenge før Jesus kom til jorden. Bland annet i fallos dyrkelsen, og hvis ikke jeg husker feil så har det sin opprinnelse i byen Babylon.
Men nå er jeg teit og hakker på små detaljer, men jeg føler at det er viktig å forstå små detaljer for å oppnå den nøyaktige kunnskapen du har snakket om (Epignosis).
Men jeg vil også gjærne høre din mening om hvorfor du tror på korset, for som vi alle ser så er du en med enorm kunnskap som vi alle kan lære mye av.
Mvh
Don C3
:)
Hei Don,
Takk for oppmuntringer og at du setter pris på undervisningen.
Når det gjelder korset har du helt rett ang den historiske bakgrunnen for det. Du har også helt rett i at de greske skriftene bruker ordet "Stauros", som betyr pæl.
Slik vi ser det i dag, sto det minst 3 "stauroser" på Golgata. Jesus bar i tilleg en "stauros". Dette var den tvers-over bjelken som dannet "et kors", når Jesus ble festet til denne.
Disiplene
Interessant.
Men det står ikke noe sted i Bibelen at det stod noen stokker der fra før av? Det var et dårlig formulert spørsmål. hehe
Men det er også blitt brukt det greske ordet xylon om det Jesus ble drept på i blandt annet i Apostlenes gjerninger 5: 30; 10: 39; 13: 29. Det betyr "død vedkubbe eller tømmerstokk". Beklager, men jeg er ikke helt enig med deg der. Men vi kan i alle fall være enig at vi er uenig, og respektere hver vår mening.
Men det er veldig interessant det du sier der. Jeg skal undersøke det litt mer :)
Interessante opplysninger. Skal undersøke mer selv, Don.
Det viktigste er derimot at Jesus døde "i vårt sted", oppsto for "i vårt sted" og ble gjenom dette vår rettferdighet.
Om han gjorde dette på et kors eller en pæl, er mindre viktig så sant man ikke man tilber eller ærer pælen eller korset (noe man kanskje kan si katolikkene gjør)
Det herlige er at Jesu forsoningsverk gjelder oss. Torsdagens undervisning handler litt om at Jesus også levde "i vårt sted". DET er virkelig gode nyheter for oss ufullkomne mennesker!
Jeg er helt enig i deg der. Jesus døde for oss og gjorde det mulig å kunne bli frelst når Daniel 2:44 blir oppfylt. Det gleder vi oss til. :)
Don
Legg inn en kommentar