onsdag 17. mars 2010

17. Mars ”Full av Nåde”

Vi har snakket mye om tema ”nåde” i disse andaktene. Nåde betyr ”ufortjent godhet” eller ”gratis gunst”. For meg har ordet ”nåde” i en årrekke vært linket opp i mot svakhet, liberalteologi og en lisens til å leve et slapt, sløvt og likegyldig kristenliv. Nåde var et ord jeg personlig ikke likte å bruke, jeg ønsket heller å snakke om seier, misjon, demonutrivelse og helliggjørelse.

Nåden vise seg å være noe helt annet enn det jeg trodde det var. Nåde var faktisk selve grunnforutsetningen for min eksistens og drivkraften bak enhver gjerning. Nåden viste seg å være linket opp mot en person, Jesus Kristus. Johannes 1:14 sier: ”Og Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss. Og vi så hans herlighet, en herlighet som den en enbåren Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet”. Jesus hadde altså ikke bare nåde, Han var ”full av nåde”.

I tidligere andakter har vi sett at vi er kalt av Guds nåde (Gal.1:6) frelst av nåde (Ef.2:8-9), vi vandrer i nåde (2.Kor.1:12) og tjener i Guds nåde (1.Kor.15:10). I dag vil jeg at du skal tenke over at Jesus var FULL AV NÅDE!

Har du egentlig tenkt på hva det vil si å være full av nåde? Menneskene rundt Jesus tenkte heller ikke så mye på å definere hva det ville si å være ”full av nåde”, men de merket det!. Tiltross for at de var ufullkomne, desillusjonerte og til tider svært så på villspor, var Jesus den person som sto med åpne armer, alltid berett til å kjærlig veilede den bortkomne frem på den ”den rette vei”. Jesus fordømte aldri synderen, for der synden var stor, ble Jesu nåde enda større. Han gav nåde til de som ville ha. Jesus var rett og slett full av nåde.

Det er Han også mot deg i dag. Han er proppfull av nåde. Det finnes ingen synd stor nok som ikke dekkes av Hans nåde dersom du vil ha den. La Hans ”ufortjente godhet” og ”gratis gunst” lyse mot deg i dag. La den varme opp livet ditt. Ikke vær streng mot deg selv – la Herren få leve sitt liv gjennom deg, for der du brister - der tar Han over og viser nåde.

I dag kan du senke skuldrene, smile bredt og nyte av livet. Jesus er i sannhet Herre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for at denne bloggen finnes.