søndag 14. februar 2010

14 Februar ”Full av medlidenhet og medynk”

Disse månedene ser vi nærmere på hvem Jesus er. I går så vi at Guds utvelgelse ikke ligger i et kirkesamfunn eller en nasjon, men i Jesus Kristus. Etter at Jesus ble sendt til jorden blir vi utvalgt i Ham (Ef.1:4). ”Gud er med oss” så sant vi har valgt å forbli værende i Ham.

Denne fantastiske Jesus har en rekke egenskaper som er til vårt gagn. En av Hans egenskaper er å være medlidende med oss og med våre svakheter og behov. Matt 9:35-36 forteller: ”Jesus drog omkring i alle byene og landsbyene. Han lærte i deres synagoger og forkynte evangeliet om Riket, og han helbredet all sykdom og alle plager. Da han så folket, fikk han inderlig medynk med dem, for de var herjet og forkomne som får uten hyrde”.

Jesus har et hjerte for folket. Han elsker folket. Han ser folket. Han vet at folket ”bare er støv” (Salme 103:14). Når Han ser våre svakheter og behov, blir Jesu hjerte beveget. Han bryr seg og ønsker å hjelpe. Jesu medlidenhet og medynk er nemlig ikke basert på en intellektuell anerkjennelse av fakta som ikke fører til handling. Nei, Hans medynk fører alltid til konkret handling (Matt.15:32). Hans kjærlighet vises altså praktisk. 1Joh 3:18 viderefører Jesu lære og livsstil når den sier: ”Mine barn, la oss ikke elske med ord eller med tunge, men i gjerning og sannhet!”.

Ofte viser Jesus sin medynk med oss ved at Han underviser oss. ”Da han steg i land, fikk han se mye folk. Han hadde inderlig medynk med dem, for de var som får uten hyrde. Og han begynte å lære dem meget”, sier Markus 6:34. Dette kan være litt irriterende for noen av oss, for ”hvorfor kan ikke Jesus bare gjøre et mirakel og dermed ta oss ut av denne vanskelige omstendigheten?”. Jesus underviser oss i sin medlidenhet med oss fordi Han vet at når du og jeg forstår sannheten, kommer vi til å holde oss til sannheten. Sannheter setter oss nemlig alltid fri! (Joh.8:32). Når vi vandrer i frihet blir vi styrket og behovene blir bemøtt.

Det er derfor du og jeg kan få oppleve Jesu medlidende behandling når vi leser Bibelen. Bibelen er den kilde som Herren bruker for å få oss ”ut av våre svakheter og behov”. Den istandsetter oss til alt godt verk (2.Tim3:16-17).

Uansett hvordan du har det i dag kan du få hjelp. Jesus bryr seg. Du kan finne nåde til hjelp i rett tid (Hebr.4:16). Han hører dine bønner. Matt 7:7-8 sier: ”Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for”.

Kast deg i Jesu armer i dag. Han har virkelig omsorg for deg.

Ingen kommentarer: