torsdag 18. februar 2010

18. Februar ”Full av barmhjertighet”.

I Luk 23 kan vi lese en fantastisk historie om barmhjertighet. Jesus fra Nasaret, medskaper til Himmel og jord, Guds enbårne Sønn hadde blitt hudstrøket, hånet og korsfestet. Smertene var uutholdelige. Følelsen over å være uskyldig dømt av mennesker som behøvde Hans frelse overgikk nok den fysiske smerten. For ikke å snakke om selve smerten Han hadde av å være forlatt av sin egen Gud og Far (Matt.27:26). Mens Herren henger der på korset i all fornedrelse og smerte roper Han ut: ”Far, forlat dem, for de vet ikke hva de gjør”.

Tenk hvilken barmhjertighet Jesus viser. Han viser seg større enn hatet, større en urettferdigheten, større enn bitterhet og hevn. ”Far, forlat dem for de vet ikke hva de gjør”.
Jesus er, på tross av en ubeskrivelig makaber situasjon, full av barmhjertighet og nestekjærlighet. Han har andre menneskers ve og vel i tankene og ikke sin egen smerte. Jesus er i sannhet Agape personifisert.

Jesus fortsatte med å vise barmhjertighet på korset. Lukas kan fortelle oss at: ”En av ugjerningsmennene som hang der, spottet ham og sa: Er ikke du Messias? Frels deg selv og oss! Men den andre tok til orde og irettesatte ham og sa: Frykter du ikke engang for Gud, du som er under den samme dom? Og vi med rette, for vi får det vi fortjener etter våre gjerninger. Men han har ikke gjort noe galt. Og han sa: Jesus, kom meg i hu når du kommer i ditt rike. Og han sa til ham: Sannelig sier jeg deg i dag; Du skal du være med meg i Paradis!”.

Ser du Jesu hjerte? Selv en dødsdømt opprører, en som sikkert under hele sitt liv hadde takket nei til Jehovas plan for sitt liv, får Evig Liv i gave bare noen minutter før han lukker sine øyne for siste gang. Hvorfor? Jesus er barmhjertig mot de som vil ha barmhjertighet. Jesus viser nåde i mot de som ber om den. Herren er nemlig full av barmhjertighet, medlidenhet og medynk. Herren er Agape personifisert.

”Jesus er i går og i dag den samme”, sier Hebreerne 13:8. Han gjør ikke forskjell på folk (Matt.22.16). Om frafalne jøder og dødsdømte kriminelle får nåde og evig liv, hvor mye mer skal ikke Gud gi deg barmhjertighet? Ingenting kan skille deg fra Guds kjærlighet til deg i Jesus Kristus. Ingen synd kan hindre deg i å få nåde om du da vil ha nåde. Jesus står med åpne armer og sier: ”Heller ikke jeg fordømmer deg – gå bort og synd ikke mer. For jeg er med deg og i deg hver eneste dag inntil verdens ende”

Disiplene

Ingen kommentarer: