fredag 19. februar 2010

Prest døpte spebarn i Kaptein Sabeltann kostyme

Sokneprest Thor Sommerseth opptrådte sist søndag som Kaptein Sabeltann under en karnevalsgudstjeneste i Landås kirke.

Biskop Halvor Nordhaug vil oppmuntre prestene til å prøve nye veier. Han mener det er bedre å ta en sjanse enn å stå på stedet hvil.

– Her er stor frihet. Som biskop mener jeg at det største problem i Den norske kirke ikke er nytenkning og kreativitet. Den som vil eksperimentere, vil jeg møte med stor raushet, sier Halvor Nordhaug.

Selv vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte.

At vi som tror at

1. Jesus ikke er den samme som Jehova (Joh.17:3, 1.Kor.8:6)
2. at Israel ikke lenger er Guds utvalgte folk (Matt.21:43, Åp.3:9)
3. At menigheten bør holdes ren fra folk som lever bevisst i synd (2.Tess.3:6)
4. At de 10 bud er oppfylt i ett (Joh.13:34)
5. At Moseloven og de 10 bud ikke lenger er gjeldene (Ef.2:15)
6. at Gud ikke piner og torturerer mennesker for evig og alltid (Matt.10:28)
7. at vi ikke skal delta i andre Rikers politikk og militær virksomhet (Apg.17:7, Jak.4:4, Joh.18:36-37, Matt.5:44),
8. eller at man ikke kan godta at menn har sex med menn eller kvinner med kvinner blant kristne (1.Kor.6:9-11)

blir "utstøtt" eller "uglesett" av samme kirke, blir for meg bare tragikomisk.

Jaja...det beste er vel at ugresset skilles fra hveten i disse høstetidens siste dager (Matt.13:24-30)

Mulig mange av dere ikke helt liker denne tanke, men vår oppgave er å forkynne HELE Guds Råd om det klør i øret eller ei.
(Apg.20:26-27).

Våk derfor fordi dere vet ikke når deres Herre kommer!

Åp.18:4

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det er vel litt sånn krampeaktige forsøk på å gjøre Kirken mer attraktiv. Kanskje for å kompensere for det som ikke er SÅ "attraktivt"?

http://www.vl.no/kristenliv/article4650606.ece

Anonym sa...

Vel, jeg står på "andre siden av dere" og sier nå:
1. Jesus ikke er den samme som FADEREN
2. at Gud også handler i historien, innkludert med Israel
3. At menigheten bør holdes ren fra folk som lever bevisst i synd (Of course!)
4. At de 10 bud er oppfylt i ett (Of course!)
5. At Moseloven og de 10 bud ikke lenger er gjeldene (Blir vel å sette ting litt på spissen! Lyger du du da? Er det heeeelt ok for Gud at vi lyger?)
6. at Gud ikke piner og torturerer mennesker for evig og alltid (men at loven medfører at folk går fortapt som ikke har mottatt Jesus Kristus? Hvilken pinsel det blir, er vel vanskelig å beskrive)
7. at vi ikke skal delta i andre Rikers politikk og militær virksomhet (Men det trodde jeg vi var enige om :-) Om noen kommer for å skyte familien din, og han starter med det, samtidig som du som politimann representerer staten som har fått sverdet av Gud, står der med geværet og kan hindre dette skje, da har Gud gitt staten (deg) "lov" til å hindre dette)
8. eller at man ikke kan godta at menn har sex med menn eller kvinner med kvinner blant kristne (Heller ikke med andre en kona eller mannen din vil nå jeg si)

Anonym sa...

Ooops, glemte å si at det kanskje er greit at noen (kristne også) styrer landet vårt.

Kjedelig om du som driver kristen barnehage, kanskje må ansette en hedning til å jobbe der, fordi han/hun ikke holder "taler" for barna. Nå vil faktisk AP, SV og Sp bestemme hvem du får lov å ansette :-)

Disiplene sa...

Hei alle anonyme ;-9

Til anonym 1= Mye mulig. Trist uansett, slik vi ser det.
Til anonym 2 =
1. Så du tror at Jehova er en substans. Det får du gjerne tro, men du sliter nok å bevise dette utifra Bibelen. Jehova er ingen substans bestående av 3 personer (en ousia i tre hypostaser), men Jehova er den guden Jesus tilber. Bibelen sier at Jehova er 1, ikke 3.
2. Gud handler i historien og med Israel. Det er vi helt enig i. Det vil ikke si det samme som at de fortsatt er Guds utvalgte folk. Når de sa nei til sin egen konge, er de desverre fortapt. De trenger derfor frelse.
3. Vi er enige i punkt 3, flott!
4. Også punkt 4 ,herlig!
5. Her misforstår du litt. Agape loven har et høyre moralkrav en dekalogen (de 10 bud). Enten så gjelder de 10 bud ellers så gjelder den ikke. Dersom du tror de 10 bud gjelder, må du feire sabbat solnedgang fredag til solnedgang lørdag. Gjør du det?
6. Her er vi nok enig. Det vi sier er at den pinsel som kommer av at man ikke tar i mot Jesus er en evig død (Rom.6:23)
7. At du sier ",men det trodde vi var enige om" forvirrer meg litt. Vi har jo ikke diskutert dette. Forøvrig er ikke staten meg. Jeg tilhører et annet rike.
8. Her har du mer rett enn meg! Flott.

Når det gjelder påstanden om at vi driver kristen barnehage er dette ikke korrekt. Vi har ikke kristen formålsparagraf hos oss. Så vi ansetter gjerne hedninger. De er flotte mennesker og arbeider ofte hardt. Men nå har vi noen herlige ansatte som vi ikke vil bytte bort for alt i verden, så det er heldigvis ikke aktuellt.

Ha en flott dag videre.

Disiplene sa...

Glemte en ting anonym 2:

Temaet her var jo ikke de ulike doktrinene, men at Den Norske Kirke er skeptiske til mennesker som har et bevisst teologisk syn, men er svært rause overfor moralsk liberale, religiøst liberale og stusser tilsynelatende ikke så veldig over at prester med kaptein sabeltankostymer døper barn.

Synes du at kirken som skulle slå vakt over Guds Ord og Guds hus gjør en god jobb som Jesu representanter?

Anonym sa...

Tankevekkende at det er så mange måter å tolke bibelen på...

Anonym sa...

Til svarene til anonym 2:
1. Neida, tror nå ikke det.
2. Israel var Guds utvalgte folk som han brukte for å bringe frelse til jord. Han har fremdeles planer med dem, og kanskje med Norge. Men det står ikke så mye om Norge i bibelen.
5. Herlighet, lyver dere fordi loven ikke gjelder? Du må skjønne poenget mitt. Det er visse ting som er rett og galt, selv om vi lever i nåden. Eller er det slik for dere, at det som er rett for deg alltid er rett for deg selv om det ikke er rett for en annen?
7. Synd du ikke hadde noe svar her, selv om alle skjønner at du ikke er staten. Men en kristen kan jo være politimann. Eller hva sier dere?

Ellers var det ikke det siste ment rettet til deg om jeg skriver i "du" form. Poenget er at deres mening om politikk, hindrer den kristne som vil gjøre noe bra i styringen av landet å aktivisere seg.

Og "by the way", så er dere norske statsborgere, enten dere liker det eller ikke :-)

Anonym sa...

Leste punkt 7 her under en kommentar, og selvfølgelig kan en politimann være kristen. Men regner da med at han er mer innstilt på nåden en loven :-) Og det var kun en som klarte og oppfylle hele loven(mose), nemlig vår frelser Jesus. Er helt riktig at de 10 bud ikke gjelder lenger, for vi lever i den nye pakt og den Hellige Ånd lærer oss hva som er rett og galt.