fredag 26. september 2008

26. September ”Jesus Kristus – Fredens Evangelium”

I dagens andakt fortsetter vi å snuse litt på Efeserne 6: 10-17. Gud åpenbarer gjennom Paulus at vi skat ta på oss HELE Guds fulle rustning. I dag skal vi se litt på de sko Gud vil at vi skal bære. Ef 6:15 sier nemlig: ”Ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir”.

Skotøyet til en soldat var nemlig meget viktig. Med gode sko kunne han få godt fotfeste og marsjere langt. Romerske soldater trengte slitesterke sko eller robuste sandaler, for under et felttog marsjerte de gjerne tre mil om dagen, ikledd eller bærende på nesten 30 kilo rustning og annet utstyr. Når man hadde godt skotøy, var man altså kvalifisert for å kunne delta i den strid som eventuelt måtte komme.

Gud vil at du og jeg skal være beredt. Våre sko er ”Fredens evangelium”. Men hva innebærer det egentlig at vårt skotøy skal være ”Fredens Evangelium”? Hele verden ønsker seg fred. FN jobber intenst for å etablere ”fred og sikkerhet”, de ulike religionene ønsker en fredelig verden, tiltross for at de fleste, inkludert kristendommen, merkelig nok har tydd til vold og brutaliteter for å oppnå denne ”freden”. Hver eneste jul blir det sunget ”Fred på jord. Fryd på jord. Jesus-barnet i blant oss bor”. Likevel har verken religioner, politikere eller Julesanger om Jesus-barnet i krybben etablert en varig fred.

Det er her du og jeg kommer inn. Når vi ”marsjerer ut i Herrens krig” skal vi være forkynnere og praktiserere av Guds FRED. Det å forkynne fred er det samme som å forkynne Jesus Kristus og Hans lære (Ef.2:14). Jesus skilte nemlig seg betraktelig fra det politiske, religiøse og tradisjonelle. Han lærte oss at vi ikke skulle gjengjelde ondt med ondt, men heller overvinne det onde ved å praktisere det gode (Rom.12:21). Jesu budskap var et budskap om fred med Gud (Rom.5.1), fred med mennesker (Rom.12:18), fred i hjerte og sinn (Filipp.4:6-7) og et håp om fred på jord (Åp.21:1-4).

Det å være beredt med ”Fredens Evangelium” er altså det samme som å forkynne Jesu Kristi forsoningsverk samt å elske sin neste som seg selv på en praktisk måte. Satan og ondskapen skal du få lov til å hate med et inderlig hat, mens menneskene skal du betjene, hjelpe og vise respekt for. Vis gjerne en sterk aggresjon mot din fiende, men mot de som er plaget av ham, må du gi nestekjærlighet, omsorg og nåde.

Bibelen oppmuntrer oss til å tale vennlig og mildt (Ord.16:24). Når du møter mennesker som ikke deler din kjærlighet til Jesus, er det særdeles viktig at du ikke farer opp og blir sint. Vær slik du vet Jesus i deg vil du skal være (Gal.2:20). Der det råder utilgivelse og bitterhet, gi tilgivelse til mennesker. Der umoral preger mennesker, lev et rettferdig liv. Der det er gjerrighet og smålighet, vær du sjenerøs og storsinnet. Der mennesker er harde og sinte, møt dem med vennlighet og mildhet. Der det er uforsonlighet og ufred, vær du en fredsstifter. Ved at vi praktiserer Guds kjærlighet, mister Satan innflytelse over mennesker og Guds fred vil inntreffe. Vær derfor en Kristi Soldat som går ut med ”Fredens Evangelium”.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bibelen er en bok hvor ikke alle viktige skrifter er tatt med. Det er et evangelium som heter fredens evangelium, jeg tror denne teksten forteller at vi må være forberedt ut i fra det vi lærer i fredens evangelium. I Bibelen lærer vi mye om GUD-FAR, men det mangler en ting og det er MODER JORD-MOR. Du kan ikke kjenne faderen før du har gjort deg kjent med moderen. Her er en link til fredens evangelium, les det kansje du forstår mer,noen vil kalle det for en alternativ tekst,new age greie,men hvorfor skal Bibelen nevne fredens evangelium,et evangelium som ikke er tatt med i bibelen? http://www.essene.com/GospelOfPeace/peace1.html