tirsdag 30. september 2008

30. September ”Jesus Kristus – frelsens hjelm”

Funksjonen til en hjelm er å beskytte hodet mot angrep. I hodet har vi tanker. Satan vil få våre tanker bort fra frelsens konsekvenser. Når vi mediterer på hva frelsen egentlig innebærer for oss, vil våre tanker bli beskyttet med fred, sannhet og sunnhet i Kristus Jesus (Filipp.4:6-7).

Navnet Jesus betyr ”Jehova Frelser”. Noe av frelsens konsekvenser er at du har blitt tilgitt (2.Kor.5.19), og har fått et evig liv (Joh.3:16). Du har fred med Gud (Rom.5:1) og Gud er med deg (Matt.20:28). Du er gjort fullkommen i Guds øyne (Hebr.10:14) og helse tilhører deg (Jes.53:4-5). Du har blitt velsignet (Ef.1:3) og du har blitt fri (Gal.5:1). Du har fått et kall til å forkynne Jesus (Mark.16:15-20) og Gud har nå fremtid og håp for deg (Jer.29:11).

La ingen få skyte tanker inn i hodet ditt om at dette ikke gjelder deg. La heller ingen få innbille deg at frelsens realiteter er noe som skal skje deg en gang i fremtiden. Dette fører bare til eget strev og loviskhet. Nei, frelsens realiteter ble dine for ca 2000 år siden! Ta derfor på frelsens hjelm for den beskytter deg fra usunne og uriktige tanker! Frelsens hjelm gir deg fred. Frelsens hjelm er Jesus.

Ingen kommentarer: