lørdag 18. april 2009

18. April ”Hvordan utvikle sin tro”

Det er viktig å forstå at man kan ha tro på ett område i sitt liv, mens man på et annet område ikke har tro. Et eksempel kan være at visse er helt overbevist om at Gud beskytter om man skal ut på reise, så sant man bruker fremkomstmiddel som holder seg på bakken. Så fort man setter seg opp i et fly starter usikkerheten å komme og vissheten om at Gud beskytter er ikke like stor.

Gud vil derfor at vi utvikler vår tro slik at den vokser. Hvordan gjør vi det? Jo, på samme måte som du fikk tro, på samme måte utvikler du den. Hør og les Guds Ord slik at Guds Ord får skape og utvikle tro i deg. Dessuten må du ikke glemme at troens opphavsmann og fullender bor i deg (Hebr.12:2). Tro på Ham og ikke på din egen tro. Tror man på sin egen tro blir man bare sliten. Tror du på Kristus i deg, blir livet lett og enkelt å leve. Ha en stor Jesus og få en stor tro!

Troen er bindeleddet mellom den åndelige og fysiske verden. Det Gud har for oss og vil gi oss, tar vi i mot ved hjelp av tro. Tro kan flytte fjell (Matt.21:21), helbrede syke (Mark.10:52), vekke opp døde (Joh.11:25), overvinne frykt (Mark.5:36)og tragiske omstendigheter (Hebr.11). Tro er det som behager Gud (Hebr.11:6) og det er ved hjelp av tro man blir frelst (Joh.3:16-18). Ingenting er umulig for den som tror (Mark.9:23).

Heldigvis klarer ikke du og jeg å produsere denne tro av oss selv. Når Bibelen i Hebreerne 11:1 sier at vi ikke kan være til behag for Gud om vi ikke har tro, er det godt å vite at det nettopp er Gud som gir oss denne troen (Ef.2:8-10). Gud liker ikke at vi gjør ting i Hans navn uten å mene det. Han vil at vi skal leve ut i fra vårt hjertes overbevisning. Det er det som er forskjellen på død kristen religion og sant kristent liv. Heldigvis kan du slappe av med å få tro. Du har allerede denne troen sier Rom.12:3. Nå skal den bare utvikles og vokse (2.Tess.1.3).

Min bønn til Gud er at du skal utvikle din tro. Ta god tid med Jesus og Hans Ord. Hans Ord vil gi deg oppmuntring, trøst og formaning, men frem for alt viser ordet deg en stor Jesus. Våg å ha en stor Jesus i livet ditt. La Ham få gjøre det umulige mulig. Det å utvikle sin tro er å våge å la Jesus få vise seg mektig nok i livets mange vanskelige og tøffe omstendigheter.


Lev et liv i stadig utviklende tro (Rom.1:16-17)!

1 kommentar:

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra