torsdag 23. april 2009

23. April ”Død fra synden”

Det at all synd er sonet av Jesus (1.Joh.2:1-2) og at Gud ikke holder synden opp i mot oss lenger (Rom.4:6-8), har av mange kristne blitt ansett som ”farlig undervising”. De hevder bestemt at slik ”ekstrem nådesundervisning” gir en lisens til å synde. Faktum er at denne påstanden er så langt fra sannheten som det overhode er mulig å komme.

Nådesundervisningen lærer nemlig at vi er døde. Vi er døde fra oss selv. Vi er døde fra Loven, men vi er også døde fra Synden. Romerne 6:1-2 sier: ”Hva skal vi da si? Skal vi bli ved i synden for at nåden kan bli dess større? Langt derifra! Vi som er døde fra synden, hvordan skulle vi ennå leve i den?” og Romerne 6:14 som sier: ”For synden skal ikke få herske over dere, for dere er ikke under loven, men under nåden”.

Du skjønner, når Jesus døde, døde vi. Vi døde fra det som bandt oss. Vi var bundet av både egoisme, loviskhet og synd. Alt dette døde vi i fra når Jesus døde. Det er derfor Romerne 6:6-7 kan si: ”Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham for at syndelegemet skulle bli tilintetgjort, så vi ikke lenger skal være slaver under synden. For den som er død, er rettferdiggjort fra synden”.

Synden er ikke lenger et problem for den som vet han er død. Ikke bare er du tilgitt, gjort rettferdig og fullkommen. Du er gjort FRI FRA SYNDEN og blitt en tjener for rettferdigheten. Romerne 6:18 forteller jo at: ”Og når dere nå er frigjort fra synden, er dere blitt tjenere for rettferdigheten”.

I dag oppmuntrer deg til å innse at du er død. Du er død fra egoismen, død fra loven og død fra synden. Alt dette for å kunne være levende for Gud. I Romerne 6:11 sier Paulus: ”Slik skal også dere regne dere som døde for synden, men levende for Gud i Kristus Jesus.

Ha en syndefri dag.

Disiplene

Ingen kommentarer: