onsdag 29. april 2009

29 April ”Død fra verden”

Termen ”Verden” kan bety ulike ting. I Johannes 3:16 sies det at Gud elsker Verden. I denne sammenheng betyr ordet ”Verden” Guds skaperverk generelt og menneskene spesielt. I Jakob 4:4 brukes ordet ”verden” på en annen måte. Det snakkes da om det system som er i opposisjon mot Jehova og Hans Rike. Jakob sier ”Vet dere ikke at vennskap med verden er fiendskap mot Gud? Den som vil være verdens venn, blir Guds fiende”. ”Verden” representerer altså her den verdensordningen som er styrt av, og som ligger i ”den ondes (Satans) vold” (1.Joh.5:19, Luk.4:6, 2.Kor.4:4). Snart vil en ny verdensorden, eller ”New World Order” som politikerne har lansert, være en realitet (Salme.2:2).

Romerne 12:2 forteller oss noe interessant: ”Og skikk dere ikke lik denne verden, men bli forvandlet ved at deres sinn fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som han har behag i, det fullkomne”.

Mange kristne har ut i fra dette verset lekt åndelig politimenn. De har passet på at vi ”ikke skal skikke oss lik verden”. Problemet har vært at deres definisjon av ”verden” har vært en annen enn den Bibelen gir. Mange kristne menigheter har derfor pålagt sine medlemmer bud og regler som ”ta ikke, smak ikke, rør ikke”. Galt å spille fotball på søndag, galt å drikke vin til maten, galt å danse etter en fengende sang, osv. Ved å legge menneskelige bud og regler på folkets nakke har folket blitt trøtte, lei og ikke få har forlatt den kristne tro.

Det er et ubestridt faktum at kristne kan blir ”verdslige”. Dessverre dufter disse menneskene mer av verdens måte å tenke på enn av Jesus og Hans liv. Nøkkelen til å få disse menneskene tilbake til et liv med Jesus, er ikke å fordømme eller å gi nye bud og regler. Nei, nøkkelen er å fortelle dem at de er døde! Galaterne 6:14 sier: ”Men det skal være langt fra meg å rose meg, uten av vår Herre Jesu Kristi kors! For ved det er verden blitt korsfestet for meg og jeg for verden”

Når Jesus døde, døde vi fra egoismen, loven, synden OG VERDEN! Verden er blitt korsfestet for oss og vi for verden! Om du har problem med verdslighet i livet ditt, vil jeg ikke legge nye religiøse bud og regler på deg. Det jeg vil si til deg er: ”Vet du ikke at du er død?”. Verden er korsfestet og død for deg og du er korsfestet og død for verden. Verden har ikke makt over deg lenger. Du har fått en ny natur. Ny Herre. Ny Ånd. Du er kjøpt og tilhører en annen!

1Kor 2:12 får avslutte dagens andakt: ”Men vi har ikke fått verdens ånd, men den Ånd som er fra Gud, for at vi skal kjenne det som Gud i sin nåde har gitt oss”.

Nyt det faktum at du er død for denne verden og en representant for en kommende.

Disiplene



.

Ingen kommentarer: