søndag 10. august 2008

10. August ”Full av Trofasthet”

Trofasthet er en mangelfull egenskap. Dessverre ser vi at skilsmisse statistikken er langt over 50% i en rekke nasjoner. At ekteskapene ryker på grunn av mangel på trofasthet er jo velkjent, men har du tenkt på den sterke økningen av all økonomisk utroskap, lovmessig utroskap og åndelig utroskap som finner sted?

Hvorfor oppstår utroskap? Vel, først og fremst fordi menneskene har blitt mer og mer opptatt av seg selv. ”Meg – mitt – mine” er tre gylne mantra for dagens mer eller mindre narsissistiske generasjon. 2Tim 3:1-4 får faktisk sin oppfyllelse i vår tid når den profeterer og sier: ”Men dette skal du vite, at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjære, skrytende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten aktelse for det hellige, uten naturlig kjærlighet, uforsonlige, baktalende, umåtelige, voldsomme, uten kjærlighet til det gode, svikefulle, oppfarende, oppblåste, slike som elsker sine lyster høyere enn Gud”.

Midt i en verden som nesten forherliger utroskapens mørke sider, finnes det likevel noen som er trofaste. De er trofaste på tross av at de ikke er fullkomne i sin vandring. Hvem er det? Jo, det er de som har sagt ”Ja” til Ham som er ”Full av trofasthet”. Når man tar i mot Jesus Kristus, flytter nemlig Jesus inn i menneskets ånd, ved Den Hellige Ånd. De blir ”nye skapninger” de blir ”født på nytt”. Den syndige naturen som i seg selv er full av utroskap byttes ut mot en ”trofast ånd” (Ordsprk. 11:13). ”Så er det da ikke lenger jeg som lever selv, men Kristus Jesus lever igjennom meg” – sier Paulus i Galaterne 2:20. Tenk noe så flott. Den Trofaste lever i og gjennom oss som har tatt i mot Ham!

Men hvor trofast er så Jesus? Jo, Jesus får det vitnesbyrdet at Han blir kalt Den Trofaste (Åp.19:11). La meg vise deg noen bibelvers som viser Guds og Jesu trofasthet i praksis. 1Kor 10:13 sier for eksempel ”Dere har ikke møtt noen fristelse som mennesker ikke kan tåle. Og Gud er trofast. Han skal ikke la dere bli fristet over evne, men gjøre både fristelsen og utgangen på den slik at dere kan tåle den”. Eller 1Tess 5:23-24 som sier: ”Må han selv, fredens Gud, hellige dere helt igjennom, og må deres ånd, sjel og legeme bevares fullkomne, ulastelige ved vår Herre Jesu Kristi komme! Han er trofast som kaller dere, han skal òg gjøre det”. For ikke å glemme 2Tess 3:3 som sier: ”Men Herren er trofast, han skal styrke dere og bevare dere fra det onde”. Vi har sannelig mye å takke Gud og Jesus for!

Det vakreste og mest fantastiske med Jesu trofasthet er at Han er trofast SELV OM vi er troløse. Som vi så i går, vil vi innerst inne gjøre Guds gode og fullkomne vilje, men likevel er vi til tider ganske så ulydige og opprørske. Det er derfor så befriende å lese 2Tim 2:13 som forklarer den ytterste konsekvensen av Jesu trofasthet på denne måten: ”Er vi troløse, så forblir han trofast. For han kan ikke fornekte seg selv”.

I dag vil jeg at du flytter blikket fra din egen tilkortkommenhet og heller fester blikket på Herren og Hans trofasthet. Han er ved din side. Han er med deg. Han stikker ikke av. Han er der i ”gode og onde dager”. Han er der selv om du er troløs. Han kan ikke noe annet for Han kan ikke fornekte seg selv. Han er nemlig ”Full av Trofasthet”.

Ingen kommentarer: