tirsdag 5. august 2008

5. August "Full av rettferdighet"

Det er så godt å kjenne Jesus. Det viser seg at jo mer man lærer Ham å kjenne, jo mer forelsket blir man. Ikke bare blir vi forelsket, men personlig må jeg si at jeg blir full av beundring og ærbødighet for hvem Han er og hva Han representerer. Jesus Kristus er så mye mer enn det jeg hadde trodd. Hans egenskaper og karakter funkler som en diamant i solskinnet; full av ulike nyanser og full av skjønnhet.

I dag skal vi kikke litt på en egenskap vi høster stor velsignelse av, nemlig at Herren virkelig er full av rettferdighet. Jeremia profeterte om Ham da han sa: ”Se, dager kommer, sier Jehova, da jeg vil la det stå fram for David en rettferdig spire. Han skal regjere som konge og gå fram med visdom og gjøre rett og rettferdighet i landet (23:5). Tenk, Jesus Kristus er en konge som gjør rett og rettferd i landet!

Det at Jesus styrer med rett og rettferd betyr at Han aldri er urettferdig eller handler med urettferdighet. Tenk deg all den urettferdigheten vi daglig er vitne til, både i vår hverdag og globalt via massemedia. Jesus Kristus tar avstand fra ALT dette. Hvorfor? Jo fordi i Hans Rike eksisterer det ingen urett (Jesaja 32:1). La meg vise deg et praktisk eksempel. For en tid tilbake kunne tidsskriftet TIME fortelle oss at den russisk-ortodokse kirke hadde ”hadde gått så langt som å hellige Russlands atomvåpenarsenal, noe som fant sted i klostret Danilovskij i Moskva, hovedsetet for russiske patriarkatet”. Selv om disse menneskene hevdet at de var kristne, tror du Kristus sto bak det å velsigne et atomvåpenarsenal? Nei, selvsagt ikke. Vår Konge utøver rettferdighet og velsigner ikke urettferdig vold. Jesaja profeterer om Jesus og hans etterfølgere i 2:4 og sier: ”Han skal dømme mellom hedningefolkene og skifte rett for mange folkeslag. De skal smi sine sverd om til hakker og sine spyd til vingårdskniver. Et folk skal ikke lenger løfte sverd mot et annet, og de skal ikke lenger lære å føre krig”.

Menigheten er Jesu etterfølgere på jorden (1.Pet.2:21, 1.Kor.11:1). Det er derfor Johannes kan skrive til menigheten og si: ”Når dere vet at han er rettferdig, så skjønner dere også at hver den som gjør rettferdighet, er født av ham. På dette kan Guds barn og djevelens barn kjennes. Hver den som ikke gjør rettferdighet, er ikke av Gud, heller ikke den som ikke elsker sin bror” (1.Joh.2:29.3:10).

I dag kan du nyte av at Jesus er en konge som hersker med rett og rettferdighet. Du kan nyte av at du går i en menighet hvor refleksjonen av Jesu rettferdige styre råder. Du kan takke Gud for at urett og urettferdighet ikke lenger har råderett i Guds menighet. Tenk hvor god Gud er mot oss som har spart oss for all urettferdig behandling! I verden lider vi selvfølgelig urett og ondt, men i menigheten råder Herren! La oss derfor gi akt på at Jesus er full av rettferdighet og ikke bli lurt, for som Johannes sier: ”Mine barn, la ikke noen forføre dere! Den som gjør rettferdighet, er rettferdig, likesom Han er rettferdig. Hver den som ikke gjør rettferdighet, er faktisk ikke av Gud (1.Joh.3:7, 10).

Disiplene.

Ingen kommentarer: