torsdag 7. august 2008

7. August ”Full av glede”

Jesus var sammen med Jehova før verden ble skapt. Ord 8:23-30 forklarer oss noe interessant om Jesu preeksistens: ”Fra evighet er jeg blitt innsatt, fra begynnelsen, før jorden var til. Da dypene ennå ikke fantes, ble jeg født – da det ennå ikke var kilder fylt med vann. Før fjellene ble senket ned, ja før haugene ble jeg født, før han hadde skapt jord og mark og jorderikes første muldklump. Da han bygde himmelen, var jeg der, da han tegnet inn en hvelving over dypet, da han festet skyene der oppe, da han bandt avgrunnens kilder, da han satte grense for havet, så vannet ikke skulle gå lenger enn han bød, da han la jordens grunnvoller – da var jeg hos ham som kunstner, jeg var hans glede dag etter dag, og jeg frydet meg alltid for hans åsyn.

Jesus, som var Jehovas medskaper av universet (Kol.1:15-17), var gjenstand for Jehovas glede og Han ”frydet seg alltid fremfor Guds åsyn”. Her, i Jehovas nærhet, godhet, varme og hjertevennskap fant Jesus en enorm glede han kunne ”drikke av”. Salme 16:11 sier nemlig ”Fylde av glede er det for ditt åsyn”. Siden Jesus alltid ”holdt seg nær Gud” levde Han derfor i denne glede konstant. Vi kan si at Han alltid var ”Full av glede”.

Når Jesus ble sendt til jorden forandret ikke Hans nære fellesskap med Faderen seg. Selv sier Jesus at Han var helt avhengig av denne nære relasjon for at Han kunne gjøre det Han gjorde. Joh 5:19 sier: ”Jesus svarte da og sa til dem: Sannelig, sannelig sier jeg dere: Sønnen kan ikke gjøre noe av seg selv, men bare det han ser Faderen gjøre. For det han gjør, det gjør Sønnen likeså”. Faderens kjærlighet, glede og veiledning var med andre ord en drivkraft i Jesu liv.

I går så vi at Jesus var full av kjærlighet. Kjærligheten er nært knyttet opp i mot sannhet og glede. Kjærligheten ”gleder seg nemlig ikke over urett, men gleder seg ved sannhet” sier 1Kor 13:6. Av denne grunn hatet Jesus all urett. Ingen urett ”passer nemlig inn” i kjærlighetens og fredens kongerike. Hebreerne 1:9 forklarer derfor at Jesus ”elsket rettferd og hatet urett. Derfor, Gud, har din Gud salvet deg med gledens olje framfor dine medbrødre”. Dette var en av de store styrkene i Jesu liv. Han ar glad. Han var renhjertet. Han holdt motet oppe ved den indre drivkraften som gleden var for Ham. Tenk deg selv all den urett Jesus måtte både lide og selv være vitne til. I alle diss tunge stundene hadde Han et indre liv med Gud som vellet frem som en gledeskilde. Han var salvet med gledens olje!

Som frelst er du også satt inn i Hans Rike (Kol.1:13). Du er plassert i Himmelen med Ham sier Efeserne 2:6. Dette Riket har noen indre kjennetegn .Romerne 14:17 sier: ”Guds rike består jo ikke i mat og drikke, men i rettferdighet og fred og glede i Den Hellige Ånd”. Som Rikets medborger, plassert i Himmelen i Kristus Jesus, har også du fått del av ”gledens olje”. Denne Glede kan du øse ut av hver dag. Den finnes i din gjenfødte ånd. For ”av Hans fylde har vi alle fått og det er nåde over nåde” (Joh.1:16)

Ha en gledelig dag full av nåde og sannhet

Disiplene.

Ingen kommentarer: