onsdag 6. august 2008

6. August ”Full av Kjærlighet”

Nøkkelen til å bevare sin frihet ligger i å ”fortsette å stirre inn i Frihetens Fullkomne Lov”, sier Jakob 1:25. Gjør man dette blir man lykkelig. Men hva er egentlig ”Frihetens Fullkomne Lov”? Vel, Jesus sier i Joh 15:12 ”Dette er mitt bud at dere skal elske hverandre, likesom jeg har elsket dere. Og Rom 13:10 forklarer at ”Kjærligheten er lovens oppfyllelse”.

Frihetens fullkomne lov er egentlig i sin essens Agape-kjærlighet. Guds kjærlighet i Kristus Jesus til oss. Vi kunne derfor forandre litt på Jakobs setning uten å gjøre vold mot tekstens mening ved å si: ”fortsett å stirr inn i kjærligheten så blir du lykkelig i alt du gjør”.

Jesus var fullkommen i kjærlighet (Joh.15:13). Hvert eneste fiber i kroppen åndet agape. Alt hva Han gjorde, alt hva Han sa og alt hva Han lærte var motivert ut i fra kjærlighet. Siden Han hadde levd med Jehova før verden ble skapt hadde Han lært Agape å kjenne. Han hadde sett og tatt i mot Faderens enorme kjærlighet til ham. Nå, i sin tjeneste på jorden, greide ikke Jesus noe annet enn å reflektere denne kjærlighet tilbake både til Gud og sin neste (1.Joh.4:19)

Det at Jesus elsker betyr at Han aktivt bryr seg om deg. For Herren er ikke Agpe en tanke eller en filosofisk ytring. Agape er praktisk (1.Joh.3:16-18). Det er dette som skiller vår religion fra de fleste andre. Gudene i verdens religioner krever at vi lever rett, handler rett, taler rett og tilber rett, for om ikke vi gjør det mister vi gudens gunst. Vi derimot, har en Herre som aktivt leter oss opp når vi har kommet bort fra Ham. Han fordømmer ikke, Han slår ikke og Han forakter ikke. Nei, full av kjærlighet kommer Han og henter oss dypt inne i krattskogen. Kjærlig og mildt løfter Han oss opp når vi ikke greier å gå selv. Så legger Han oss på ryggen og bærer oss helt frem til sin sauekve hvor vi finner nytt beite, ny hvile og ny fred.

Jesus elsker deg. Han er nemlig i går, i dag den samme, ja til evig tid (Hebr.13:8). Hans kjærlige godhet veller frem fra Hans hjerte og rammer deg med en kraft du aldri har kjent maken til, dersom du velger å tro og tar i mot den. Det er denne kjærligheten fra Jesus til oss vi skal stirre inn i og fortsette med å stirre inn i, slik at vi blir frie og lykkelige i alt hva vi tar oss fore.

Han elsker deg!

Ingen kommentarer: