lørdag 13. juni 2009

13 Juni ”Ny Natur”

Hester føder føll. Kuer får kalver. Hunder får valper, men hva får Gud når Han ved Ånden ”føder barn”? Johannes 3:6-7 gir oss en liten pekepinn. Her sier Jesus: ”Det som er født av kjødet, er kjød, og det som er født av Ånden, er ånd” og i Johannes 10:34 sier han: ”Står det ikke skrevet i deres lov: Jeg har sagt: Dere er guder?”.

Neida, jeg tror ikke du og jeg har blitt guder. Men det er viktig å se hva Jesus mener når han sier det han sier. Jesus siterer nemlig Salme 82:6 hvor det står: ”Jeg har sagt: Dere er guder, dere er alle Den Høyestes sønner”. Når Gud, ved Ånden, føder barn blir du og jeg ”Den Høyestes sønner i vår åndelige natur”.

Hvilken natur har vår ånd? Vel, ”før Kristus” hadde vi et åndelig ”sydelegeme” eller en ”syndig natur”. På korset ble denne naturen tilintetgjort. Romerne 6:6 sier: ”Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham for at syndelegemet skulle bli tilintetgjort , så vi ikke lenger skal være slaver under synden” og Kol 2:11-12 som sier: ”I ham er dere også blitt omskåret med en omskjærelse som ikke er gjort med hender, ved at kjødets legeme ble avlagt, ved Kristi omskjærelse”.

”Etter Kristus” er vi altså ikke ”syndere frelst av nåde”. Vi var syndere frelst av nåde, men har nå gjennomgått en hjertetransplantasjon. Vi har fått et helt nytt hjerte (Esek.36:26). Vi har blitt ”nye skapninger hvor alt har blitt nytt” (2.Kor.5:17). Dette ”nye hjertet” har fått den samme natur som Gud har, nemlig en guddommelig natur. 2.Peter 1:4 sier: ”og gjennom dette har gitt oss de største og mest dyrebare løfter, for at dere ved dem skulle få del i guddommelig natur”.

Vi kan alle synde. Vi snubler alle i så mangt (Jak.3:2). Vårt sjelsliv kan spille oss et puss, vår kropp kan skrike, men ”Hver den som er født av Gud, gjør ikke synd, fordi Guds sæd blir i ham. Han kan ikke synde, fordi han er født av Gud” (1.Joh.3:9)

Ha et nytt og revolusjonerende liv ”e.kr” hvor syndenaturen er tilintetgjort og din ånd har fått del av guddommelig natur. Vandre derfor ut i fra din gjenfødte natur. Lev et liv i Ånden!

Disiplene.

Ingen kommentarer: