tirsdag 9. juni 2009

9. Juni ”Et nytt budskap”

Siden Gud har forandret spillereglene fra egne prestasjoner til det å tro på Jesus Kristus og Hans fullbrakte verk, er også budskapet naturlig nok også forandret. Den Nye Pakts budskap er derfor JESUS KRISTUS. Paulus minner korinterne om dette faktum og sier: ”For jeg ville ikke vite av noe blant dere, uten Jesus Kristus, og ham korsfestet” (1Kor.2:2) og ”Jeg frykter for at likesom slangen dåret Eva med sin list, slik skal også deres tanker bli fordervet og vendt bort fra den enkle og rene troskap mot Kristus”(2Kor 11:3).

Etter et raskt søk i databibelen viser det at ord som ”I Jesus”, ”I Ham”, ”I Kristus” er nevnt over 150 ganger i det Nye Testamentet. Hvorfor er budskapet og fokuset i Den Nye Pakt JESUS KRISTUS? Jo, Jesus er nemlig Guds hemmelighet fra evighet av (Koloss.2:2). På hebraisk betyr navnet Jesus: ”Jehova frelser”. I Jesu finnes det altså frelse (Apg.4:12), helse (Apg.4:10), fred (Joh.16:33), liv (Joh.1:4), visdom (Koloss.2:3), seier (2.Kor.2:14) oppfyllelse av alle Guds løfter (2.Kor.1:20), ja all den åndelig velsignelse du kan tenke deg (1.Kor.1:5, Ef.1:3). Jesus representerer altså alt det Himmelen kan gi menneskene.

Det er av denne grunn du og jeg skal forkynne JESUS. Alt handler nemlig om Jesus Kristus og hva Gud har gjort i og igjennom Ham. Har vi Ham – har vi alt. Det er derfor Paulus skriver til Kolosserne og sier: ”Og ham forkynner vi, idet vi formaner hvert menneske og lærer hvert menneske med all visdom, for å framstille hvert menneske fullkomment i Kristus” (Kol 1:28).

Jesus er Guds fotografi (Hebr.1:3). Det å vise mennesker Jesus er å vise dem hvordan Jehova er. Han er veien. Han er Sannheten. Han er livet. Ingen kommer til Jehova uten ved Ham (Joh.14:6). La oss utrettelig løfte opp og frem personen JESUS, for ”når jeg blir opphøyet fra jorden, skal jeg dra alle til meg” (Joh 12:32).

Velkommen til et nytt og revolusjonerende liv ”e.Kr” hvor budskapet er Kristus – Ham og ingenting annet enn Ham”.

Ingen kommentarer: