søndag 7. juni 2009

8. Juni ”Nye spilleregler”Juni

Sorry. PCn har blitt ødelagt pluss at jeg har holdt seminar i Tyskland. Etter mye om og men har vi fikset en provisorisk ordning. Her kommer endelig dagens andakt.

Da Jesus hang på korset uttalte han noen ord som for alltid forandret spillereglene i livet vårt med Gud. Han sa ”Det er fullbrakt” (Joh.19:30). I den greske grunnteksten står det at Jesus uttalte:”Det er oppfylt”. Har du tenkt over hvor fantastisk revolusjonerende dette er? ”DET ER OPPFYLT”. Hva var det som var oppfylt? Jo, foruten alle skyggebildene og profetiene i GT (2.Kor.1:20), var alle de bud, regler og krav Gud hadde gitt ved Moseloven oppfylt. Loven, med alle dets ”gjør ditt – gjør datt – om ikke blir du ikke velsignet av Herren”, var nå et avsluttet kapittel (Ef.2:15). Gud hadde innført nye spilleregler.

At Gud har forandret spillereglene, revolusjonerer livet ditt med Ham. Men hva er egentlig de nye reglene? Galaterne 5:6 forklarer de nye spillereglene slik: ”For i Kristus Jesus betyr det ikke noe om en er omskåret eller uomskåret, her gjelder bare tro, virksom ved kjærlighet”. Og Johannes forklarer det slik i 6:29: ”Dette er Guds gjerning at dere skal tro på ham som han har sendt” og i 1.Johannes 3:23: ”Dette er hans bud, at vi skal tro på hans Sønns, Jesu Kristi navn og elske hverandre, slik han bød oss”.

De nye spillereglene er altså TRO virksom gjennom kjærlighet. Troen på det fullbrakte verket. Troen på hva Jesus har gjort. La meg vise deg et eksempel. La oss ta tema frelse. Før Jesus oppfylte Loven gav Jesus følgende svar til en som ville bli frelst: ”Og se, det kom en til ham og sa: Mester, hva godt skal jeg gjøre for å få evig liv? Men han sa: Hvorfor spør du meg om det gode? Det er bare én som er god! Men vil du gå inn til livet, så hold budene! (Matt 19:16-17). Etter Jesu forsoning var spillereglene som sagt forandret. Når Apostlene fikk det samme spørsmålet om hvordan man skulle bli frelst, svarte de slik: ”Så førte han dem ut og spurte: Herrer! Hva skal jeg gjøre for å bli frelst? De sa da: Tro på Herren Jesus, så skal du bli frelst, du og ditt hus! (Apg 16:30-31).

Det er altså et ”før” og et ”etter” Kristus også når det gjelder Guds spilleregler. Under Den Gamle Pakt var alt basert på dine egne prestasjoner (Fil.3:9, 2.Mos.15:26, 5.Mos.28:1-2). Det eneste du behøver å gjøre i Den Nye Pakt er å tro på hva Gud allerede har gjort ferdig for deg. Frelse, Helbredelse, Helliggjørelse, Fremgang i liv og tjeneste, ja uansett hva det enn måtte være, er spillereglen TRO. Troen på at alt er oppfylt, fullbrakt og under Guds allmektige kontroll. 1Kor 2:12 sier: ”Men vi har ikke fått verdens ånd, men den Ånd som er fra Gud, for at vi skal kjenne det som Gud i sin nåde har gitt oss.

I dag vil jeg at du skal nyte av de nye spillereglene Gud har satt. Alt er blitt nytt. Alt er fullbrakt. Alt er av Nåde gjennom Tro. ”Men er det av nåde, da er det ikke lenger mer av gjerninger. Ellers blir nåden ikke lenger nåde” (Romerne 11:6).

Velkommen til et nytt og revolusjonerende liv ”e.Kr” hvor de eneste spillereglene Gud har satt er å ha en TRO som er virksom gjennom kjærlighet.

Disiplene

Ingen kommentarer: