tirsdag 23. juni 2009

22. Juni ”Ny virkelighet”

Det å være virkelighetsfjern har aldri vært et superlativ. Det å ikke forholde seg til virkeligheten må være et mareritt både for den som lever i selvbedraget og for hans eller hennes pårørende. Som kristne er vi helt nødt til å forstå at vi lever ”E.Kr” og ikke ”F.Kr”. Om ikke, lever vi som virkelighetsfjerne mennesker fullstendig neddopet i et religiøst selvbedrag.

Virkeligheten er Kristus. Skyggebildene er GT. Heb 10:1og 9:9 sier: ”For loven har bare en skygge av de goder som skulle komme, ikke tingenes virkelige skikkelse. Dette er et bilde inntil den nåværende tid”. Kol 2:17 forklarer at ”Dette (GT) er bare en skygge av det som skulle komme, men selve legemet (virkeligheten) hører Kristus til.

Det Gamle Testamentet er fullt ut Guds eget Ord og nyttig lesning (2 Tim 3:16-17), men
den Kristne menighet ser Jesus Kristus når de leser Loven, Profetene og Skriftene (Luk 24:45, Luk 24:27, Luk 24:44, Joh 5:39-40, 1. Pet 1:10, Joh 5:46). Det er altså Jesus Kristus som er den virkelighet GT peker frem i mot og NT peker tilbake på.

I dag oppmuntrer jeg deg til å innse at du lever ”e.Kr” og ikke ”f.Kr”. Virkeligheten er at GT har fått sin oppfyllelse i Jesus Kristus. Virkeligheten er at alle løftene har fått sitt JA og sitt AMEN i Ham. Virkeligheten er at synden er sonet og tatt bort. Virkeligheten er at du ble forlikt med Gud i år 33. Virkeligheten er at Gud, som ikke var fornøyd, nå har blitt fornøyd. Virkeligheten er at du som før var fiende nå har blitt Guds barn. Virkeligheten er at etter Jesu død og oppstandelse er det gamle borte og ALT har blitt nytt.

Disiplene

Ingen kommentarer: