fredag 10. oktober 2008

11. August ”Tilgitt for evig”.

Sist andakt så vi at vi kan være lykkelige dersom vi har Jehova til Gud. Vi så at Han elsket oss med en evig kjærlighet (Jer.31:3). Når vi åpner oss opp for Hans kjærlighet vil livet vårt bli enkelt, lyst og lett.

En definisjon av Guds evige kjærlighet er slik Johannes beskriver den i sitt brev. Her sier han i 4:10: ”I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder”. Ett aspekt av den evige kjærlighet er altså at Sønnen ble sendt til en soning for våre synder. Men, hvilke synder ble sonet og for hvor lenge ble de sonet?

Mange kristne jeg kjenner lever ikke i den evige kjærligheten fra sin Far av den enkle grunn at de konstant er redd for hans vrede over synder som blir begått. De blir usikre om de fortsatt er elsket dersom de begår en synd. Flere av mine bekjente sørger derfor å be om tilgivelse i tide og utide for å forsikre seg om at de er i Guds kjærlighet. Men er dette en sunn og balansert livsstil?

Du forsår, når Jesus døde for våre synder døde han for ALLE våre synder. Når han tok bort vår synd og skyld, tok han bort ALL vår synd og skyld (Hebr.9:26-28). Siden hans offer var et evig offer ble vi tilgitt FOR EVIG. Det er altså ikke slik at vi hele tiden må gå på en line og gjøre alt rett for å få tilgivelse, nei tilgivelsen rekker så langt at Bibelen kaller alle troende ”hellige, rene og feilfrie” allerede nå (Ef.1:4, Kol.3:12), på tross av alle sine synder og brister.

Det at Jesu offer er et evig offer og at du er tilgitt for evig betyr selvfølgelig ikke at du kan leve slik du vil. Som kristne hater vi å praktisere synd. Vi har Jesus som Herre og ikke vårt eget ego, men der synden blir stor, blir nåden enda større dersom du er ydmyk nok til å ville ha den. (Rom.5:20).

I dag oppmuntrer jeg deg til å ikke ha blikket på dine feil og dine brister, men at Jesu offer har for all fremtid tatt bort dine synder. Du er tilgitt for evig!

1 kommentar:

Roy-Olav sa...

Patriarken har no flytta bloggen sin frå blogspot til wordpress. De finn den nye bloggen her: www.patriarken.wordpress.com. Husk å oppdatere eventuelle linker og favoritter ;-)