fredag 17. oktober 2008

17. Oktober ”Fullkommengjort for evig”

Det er bare de fullkomne som kan oppnå evig liv i en fullkommen verden. Gud hater synd og kan selvfølgelig ikke omgås med mennesker som ikke er fullkomne. Det er ikke det at Gud er slem eller kresen, men Jehova er ren, hellig og tvers igjennom perfekt og i Hans verden må alt være perfekt dersom man i det hele tatt kan kalle det et paradis (Åp.21).

Guds perfeksjonisme ser vi blant annet i 1.Mos.1 hvor det står beskrevet at når Gud skapte, skapte Han alt ”fullkomment godt”. Vi ser også Guds perfeksjonisme i Hans Lov til jødene, Torah. I denne loven er alt fullkomment regulert og dersom man brøt Guds bud, måtte det soning til for at Gud igjen skulle bli fornøyd og fullkommenheten bli gjenopprettet.

Disse gamle pakts ofre kunne ikke gjøre jødene EVIG fullkomne. Hebreerne skriver at ofrene bare var midlertidige. For å oppnå en evig fullkommenhet behøvde menneskene en frelser. En som kunne frelse de fra en ufullkommen tilstand og føre de inn i en fullkommen tilstand – for evig! Når den evige Jesus kom til jord vandret han derfor 100% fullkomment og brøt ikke ett eneste bud fra Gud. Gud var således fult ut fornøyd med Jesus. Når så Jesus ofret seg selv – var dette et evig fullkomment offer.

Men hva hjalp det oss at Jesus var fullkommen og at Hans offer var et evig fullkomment offer? Vel, Heb 10:14 kaster et vakkert lys over vårt tema. Her står det. ”For med ett offer har han FOR ALLTID gjort dem fullkomne som blir helliget”. Jesu fullkomne offer virker altså slik at Jehova anser de som tar sin tilfukt til Jesu offer som fullkomne – en gang for alltid! Vi blir altså gjort evig fullkomne i Guds øyne pga Jesu offer!

I dag oppmuntrer jeg deg enda en gang å løfte dine hender mot Himmelen og takke Gud for Jesu Kristi offer. For ved Jesu offer har du blitt elsket for evig, tilgitt for evig og fullkommengjort for evig!

Ha en sprudlende og takknemmelig dag.

Ingen kommentarer: