tirsdag 7. oktober 2008

7. Oktober ”Troens opphavsmann og fullender”.

”Dere har for liten tro” – slik formaner Jesus disiplene sine etter at de ikke klarte å helbrede en syk gutt (Matt.17:20). Det å ikke ha ”tro nok” var tilsynelatende et stort problem blant folk mens Jesus vandret på jorden. Årsaken til at Jesus ikke helbredet alle syke var i følge Bibelen brist på tro. Matt 13:58 sier nemlig at Jesus ”ikke gjord mange kraftige gjerninger der, på grunn av deres vantro”.

Etter at Jesus døde og oppsto ser vi en forandring i terminologien. Paulus refser aldri noen fordi de har for liten tro. Isteden sier han at ”nå når troen er kommet, er vi ikke lenger under tuktemesteren” (Gal 3:25). Troen har altså kommet. Troen er allerede her. Men var ikke troen tilstede når Jesus vandret på jorden? Jo, det var den, men troen var ikke fullendt.

I Hebreerne snakkes det nemlig om en fullendt tro. Jesus Kristus var jo troens opphavsmann, men etter at Jesus døde og oppsto ble Han også troens fullender. Heb 12:2 forklarer oss dette når den sier ”Fest blikket på Jesus, han som er troens opphavsmann og fullender”. Med dette indikerer Paulus at det å tro på Jesus er å ha en tro som er fullendt. Det er altså ikke slik at du har en bristfeldig tro når du tror på Jesus. Nei, du har en komplett, hel og fullendt tro!

Det å tro på Jesus er altså ikke lenger en tro som krever at du ”strekker deg i tro”, ”står i tro” eller ”får mer tro”. Nei, når du tror på Jesus har du kommet inn i ”troens hvile” (Hebr.4:3-10). Du hviler i noe som allerede er fullbrakt. Det er dette som kalles Den Nye Pakts tro.

I dag oppmuntrer jeg deg til å se en stor Jesus. Jeg oppmuntrer deg til å hvile i at alt er fullbrakt. Jeg oppmuntrer deg til å innse at troen er kommet og at Jesus ikke er bare den som er troens opphavsmann, men også dens fullender.

Tro på Jesus!

1 kommentar:

Barbro sa...

Så bra skrevet... nå fikk jeg forklaringen jeg lette etter... takk så mye ;)