torsdag 5. februar 2015

Kritisk tenking og Religion

Å opparbeide seg ferdigheten å ha en kritisk tenking er bra. Å tenke kritisk er ikke det samme som å være negativ eller skeptisk. Å ha en kritisk tenking i akademisk forstand er å reflekter og sette spørsmålstegn ved sitt eget ståsted og andres. Å kunne vurdere sannhetsgehalten i egne argument og ikke minst andres er uvurderlig i en verden som blir styrt av løgnens far, Satan Djevelen (1.Joh.5:19)

Kritisk tenking er absolutt noe vi anbefaler å praktisere angående Jehovas menighet. Å stille seg spørsmålene "Hvorfor er det slik", "Hvor har vi dette fra", "Hvilke andre argument finnes", "Hvordan er kildekritikken brukt her", "Går det an å se dette fra flere sinder" osv, gjør at Sannheten blir belyst med lykt og lupe. Det er som de i Berøa som gikk hjem for å sjekke nøyere ut det Paulus hadde fortalt dem (Apg.17:11)

Hvordan stiller Sannheten seg til dette? Vel, det er nok slik at er det noe som tåler å resonneres rundt, både med lyskaster og kikkert, er det nettopp Sannheten. Sannheten er logisk, bibelsk, forståelig og ikke minst ren og rettferdig. Man skal møte Sannheten med et kritisk reflekterende blikk. Den tåler nemlig det.

Enhver som gransker Sannheten med oppriktig hjerte kommer til å bli overveldet over hva de kommer til å støte på. Prøv så skal du se.

God helg!

Ingen kommentarer: