onsdag 4. februar 2015

Hvordan handler Gud med de som er rettferdig innstilte, men som fortsatt er i et urettferdig miljø?

I går så vi at det hjalp svært lite å "få et merke på sin panne". Man måtte også "fly ut av byen" (Lukas 21:21) for å kunne bli reddet fra Jehovas store vrede (Åp.18:4).

Men hvordan ser Gud på alle disse menneskene som ER PÅ VEI ut av Babylon, men som ikke helt ennå har kommet frem til Jesu kve og tilber med de sanne tilbederne (Joh.10:16, Joh.4:23-24)?

La oss vise deg 4 viktige ting:

1) Gud hører dine bønner = I Apg. 10 kan vi lese om Kornelius. Han var verken jøde eller en del av den kristne menighet. Derimot anså Jehova ham for en rettferdig innstilt mann og sa at han hadde hørt hans bønner (vers 4).  Jehova hører også dine bønner selv om du ikke er en åndelig jøde eller med i den kristne menighet. Er du rettferdig innstilt og ønsker å komme til Sannheten (1.Tim.2:3-4) hører Gud deg når du ber og vil gi deg ord som du kan bli frelst ved ved å sende deg forkynnere slik du leser om i Apg. 10 og 11 (Apg.11:14).

2) Gud elsker deg såpass mye at han drar deg med sin ånd = Johannes 6:44 sier at ingen kan komme til Jesus om ikke Faderens Ånd drar ham. Når den som ikke ønsker å være en del av Babylon virkelig mener dette er dette åndens verk.  Gud ser noe rettferdig i deg. Han ser at du "sukker og stønner" (Esekiel 9:4). Altså jobber han i ditt hjerte og sinn for  å hjelpe deg videre, ut av Babel og inn i kveen.

3) Gud behandler deg ikke upartisk = Apg.10:34-35 forklarer at Gud vil ta i mot deg siden du har den innstillingen du har.  Han elsker deg og verdsetter hjertet ditt så høyt at han står med åpne armer for å ta i mot deg (Lukas 15:18-20).

4) Han har såpass omsorg for deg at han vil at du skal oppleve Hans kve. Her blir du tatt hånd om, opplært, plastret om og istandsatt = Esekiel 34 dømmer de hyrdene som har røktet seg selv (2), de hyrdene som ikke før hjorden med Guds omsorg og veiledning (3-4), de som ikke lette etter sauene og gav de den nødvendige pleie og omgsorg (5-8). Isteden skal Jehova ta seg av deg (11). Han vil ta deg ut av den sammenhengen du er i og fø deg (12-16). Jehova vil være din Gud og Den store David, Jesus Kristus, vil være din hyrde til evig tid (23-25)

Er du klar for å komme hjem?

Ingen kommentarer: