onsdag 25. februar 2015

Matteus 16:23

"Joda - jeg er en kristen" ...Vi har hørt denne påstanden før.  Men hvem er Kristi sanne etterfølgere?

Jesus svarer selv på dette og sier: "Om noen vil følge meg må han fornekte seg selv"

Hva innebærer det å fornekte seg selv? Å fornekte seg selv innebærer at man ikke lenger har seg selv som Herre, men forstår, innser og velger å ha Jesus Kristus som Herre/ (altså sjef). F.o.m nå er det altså du selv som har abdisert som sjef og Jesus Kristus er nå din Herre (sjef) (Romerne 10:9-11)

Han må altså ikke bare få være din Frelser, men også din Sjef, Lærer og Konge.

Jesus stopper ikke der...

Han sier videre "Han må ta sitt kors (torturpæl) opp"...

Hva betyr dette? Jo, det å ta opp sin torturpæl (kors) innebærer at man velger å la seg hånes, spottes, foraktes og plages for Jesu og Jehovas navn skyld. Når Jesus skulle pælfestes måtte han ta opp sin torturpæl (kors) og vandret således igjennom Jerusalems gater mens han ble hånet og spottet av folket. Det er dette du må være villig til i henhold til Jesu ord i Matt.16:23. Å være en disippel er altså ikke en dans på roser. Det er å leve et slikt praktisk liv at du blir foraktet av alle andre fordi du har Jesus som Sjef i hverdagen.

Jesus gir oss enda et siste kriterium for å kunne kalle oss disipler....Han sier: "og stadig følge meg"

"Stadig følge"...innebærer et aspekt av å "HELE TIDEN" følge Jesus. Ikke bare på søndager. Ikke bare på felttjeneste dager, ikke bare med skjorte og slips, men 24x7.

Vil du være en sann kristen? I så fall må du være villig til å akseptere kriteriene i Matt.16:23

Ingen kommentarer: