lørdag 21. februar 2015

Kjære alle pinsevenner

I 25 år har vi vært i bevegelsen deres. I løpet av disse 25 årene har vi møtt fantastiske mennesker og mindre fantastiske mennesker. En fellesnevner hos disse menneskene har like vel vært at de har hatt et brennende hjerte for Jesus, men også samtidig en iver som har gått over stokk og stein og som har resultert i profeteringer i Jesu navn som ikke har blitt oppfylt.

Vi vet at dere er smertelig klar over dette. Vi behøver ikke ramse opp hundrevis (jo- bokstavelig talt på disse 25 årene har vi personlig hørt hundrevis) av de falske profetiene vi har hørt. Men, det er klart at noen kan vi by på noen få (av hensyn til personvern vil vi ikke gå ut med navn og sted, men dere vet jo selv at det vi skriver er mer enn sant - ja enda verre enn det vi her skriver).

1. Norge skal bli frelst på 1 dag
2. Hele stortinget skal vende om til Gud
3. Raol Wallenberg skal stå på scenen på Livet Ord
4. Vekkelsen kommer dette året (mulig vi har hørt dette hvert eneste år siden 1987)
5. XXXX og YYY er friske fra sin sykdom (de fleste døde innen kort tid)
6. Gud har gjennombrudd for byen og vi skal se store omveltinger innen...(velg årstall)
7. Gud har reist opp Pastor "si og så" og har gitt ham en enorm Apostolisk tjeneste og kommer til å...(ett eller annet mektig) så vi må være lojale og følge denne tjenesten fra Gud. (Resultat =  mange har isteden falt, noen har konvertert til katolikkene, andre igjen har drevet hor, masse sliter med psykiske lidelser og ingen har faktisk oppfylte profetiene)
8. 50 bibelskoler skal være på plass i landet innen....
9. Regjeringskifte i valget..... (hehe...det ble motsatt..)
10. Herren skal bruke vår menighet og vår pastor til.... (noe som aldri skjedde og nå er menigheten ikke lenger fungerende. Den er lagt ned...)

Vi kunne nevnt flere enda grovere, men da ville dere ha visst ste, tid og person.

Spørsmålet er kjære pinsevenner: Hva er det som tilsier at dere er drevet av DHÅ? Når lederne deres profeterer dette og verken menigheten dere går i eller dere som medlemmer tar tak i og rydder opp i alle de falske profetiene som proklameres feilaktig i Jesu navn?

Når skal dere ta tak og stå opp for rett og rettferd? Når skal dere være tro Sannhet og ikke skjule løgn? Når skal dere elske rettferdighet og hate urett? Når skal dere være sannheten tro i kjærlighet?


17 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg leste en gang at Åge Åleskjær skal ha sagt at mindre enn 2 promille..to tusendedeler..av slike profetier som dere skriver om..går i oppfyllelse, og at det kan stilles spørsmålstegn selv ved denne siste mikroskopiske andelen også..I tilfelle dette er i samsvar med fakta, er det med andre ord større sjanse for å vinne i lotto enn at en slik påstått profeti skal ha utspring fra en Guddommelig, sann kilde..

Men mange ser ut til å tjene gode penger på det en kanskje kan kalle overnaturlige "opplevelser". Eenkelte skriver også bøker om slikt. Jeg kom f.eks tilfeldigvis over en blogg i regi av en pinsepastor/evangelist som blant mye annet rart, la ut utdrag av ei bok skrevet av Mary K Baxter. Den handlet om hennes påståtte opplevelser i helvete sammen med Jesus, som hadde tatt henne med dit 40 dager på rad for å vise henne stedet i all sin groteske gru, og gitt henne oppgaven å advare andre slik at de ikke skulle komme dit.
Hennes beskrivelser er ikke velegnet lesestoff for "shaky souls", som tror at helveteslæren er sann!! Det må være skremmende å leve med en slik tro hengende over hodet...
Nevner kort at mens ormer store som godstog krøp omkring, og demoner suste rundt, så lå forpinte menneskesjeler i brennende ildpøler rundt forbi, med brennende hudslingser som hang ned fra skjelettaktige skikkelser som led den verste tortur og bokstavelige smerte som tenkes kan..i evighet. De tagg og ba en påstått kjærlig Jesus om utfrielse, de hadde da ikke gjort så spesielt mye galt..så hvorfor denne fryktelige, evige torturen...?

Berettiget spørsmål!

Leste også i bladet Legedom, at den kjente helbredelsespredikanten S. M. Pedersen oppgir at helveteslæren var hovedgrunnen til at han i sin tid vendte om og ble kristen. Han sier videre at helvete er predikantens sterkeste kort, og at Jesus døde forgjeves dersom læren ikke er sann.
Teologi på ville veier..men også han har et godt levebrød..

"Dere skal kjenne sannheten", sa Jesus til sine disipler, "og sannheten skal gjøre dere fri!"
Og sannheten er at Gud er kjærlig, rettferdig, barmhjertig, nådig, rik på miskunnhet og godhet. En person med slike egenskaper kan aldri kan tenke seg å pine noen på en slik bestialsk, grotesk og sadistisk måte, aller minst i all evighet. Han har derfor heller ikke skapt et slikt infernosted med dette for øye!
En slik tanke en hån mot en kjærlig skaper, og er nok fremsatt av en som er motstander av Gud, en, hvis største ønske er å bringe Gud i vanry, og dermed også få mennesker til å ta avstand fra Ham. Og det skjer, i større og større grad ettersom falsk religion mister sin makt over menneskene.
Men noen blir fanget i redselen for at dette kan være sant, og det blir lett et hovedmotiv i deres gudstro. Jeg har f.eks personlig møtt kristne mennesker som sier rett ut at dersom det ikke var for helvete, så ville de ikke hatt bry med å være kristne! Og ofte er dette mennesker som tilhører karismatiske miljøer.
Sannheten gjør fri, sa Jesus. Og frihet fra denne redselsfulle læren gir ro i sinnet, og et og ønske om å tjene Gud av helt andre grunner enn redsel for evig pine.

Disiplene sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Disiplene sa...

Meget gode refleksjoner om et makabert tema! Du kan hjelpe mange med din bakgrunnskunnskap her.Joh.8:30-32

NN sa...

Hei. Interessant tema. Har hørt denne Mary K. Baxter på en viss norsk, "kristen" tv-kanal. Kanalen mistet en del betalende seere pga det budskapet, og blir nok dermed neppe å se der igjen.

Jeg synes også ÅÅ skal ha kred for at han de siste årene har tatt grundig oppgjør med mye av det pinsekarismatiske, blant annet for måten de har gått frem når de har bedt for syke.

Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Interessant fenomen dere beskriver..religiøse ledere som HEVDER å få budskap direkte fra Herren..
men som altså viser seg å ikke slå til i virkeligheten..

Ellers tenkte jeg kanskje spesielt på det alvorlige fenomenet dere nevner under pkt 5.
(Dersom dette stemmer, og det gjør det sikkert siden dere har lang "innsidekjennskap" fra tidligere i karismatiske miljøer, og derfor neppe ville sagt dette uten kjennskap til konkrete tilfeller..)

Hvordan forklarer i så fall den/de som står bak og/eller proklamerer "helbredelsene", det tragiske i at noen som ble erklært friske fra sine sykdommer på mirakuløst vis, i stedet dør ikke lang tid etterpå?

Er det ellers en mulighet for at en som blir erklært helbredet på denne måten, faktisk tror at Jesus har gjort han/henne frisk, og derfor eventuelt også tror at de ikke trenger medisinering lenger, og derfor slutter å ta livsviktig medisin?

Jeg vet ikke..men synes uansett det er veldig interessant og viktig at dere tar opp slike ting, på bakgrunn av deres egne erfaringer!

Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Disiplene sa...

Hei alle.

1. Med pinsevenner mener vi alle pinse-karismatiske grupperinger. Derfor gjelder samtlige påstander.

2. Når det gjelder forklaringen på hvorfor vedkommende døde og pastoren profeterte at vedkommende var frisk ble dette tolket dit hen at vedkommende som døde var jo i realiteten frisk siden vedkommende døde og dro til himmelen, hvor alle er friske. Absurd, men sant.

3. Det finnes forskning som beviser at mange slutter med medisin pga predikanter hevder at de er friske. De fleste av disse dør eller blir verre (selvfølgelig).

4. LP = Det er rett at Paulus sier dette, men har du tenkt over at nådegavene skal opphøre (1.Kor.13:8-10)? og at nå som vi har Bibelen så blir vi istandsatt til ALL god gjerning ved hjelp av den? (2.Tim.3:16-17)

Anonym sa...

Takk for ærlige svar!

Da er dette med påståtte helbredelser faktisk et større problem enn jeg har forestilt meg...
I tillegg er det jo både direkte farlig og tragisk å stole på slike "gudsmenn", slik du viser i pkt 2 og 3.

Og jeg forundres også over at noen kan godta slike lettvinne bortforklaringer på åpenbare løgner som du forteller om i pkt 2
...slik som når mennesker som er erklært friske..dør av sykdommen kort tid etterpå..

Jeg synes denne bloggen er svært interessant å følge!
Og takk igjen for at du belyste dette så direkte og ærlig.

Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

1 kor 13:13 " Så blir de stående, disse tre: Tro, Håp og kjærlighet.."
Forut for dette verset sier Paulus at slike ting som f.eks profetiske gaver skal opphøre, og at tungene skal tie.
Det må bety at det som sies i vers 13, skal bestå etter at det andre som nevnes er opphørt.

Hva så med tro og håp?
Begge er jo begrep som er nært knyttet til tiden før oppfyllelsen av det vi tror og håper på, det evige liv i Guds rike.
Mao opphørte sanne, profetiske gaver og tunger osv, før den nye himmel og den nye jord kommer.

Og disse opprinnelige nådegavene var nært knyttet til apostlene og dem som de la hendene på. Men de skulle altså ta slutt før den nye verden kom, noe som altså vises ved at troen og håpet besto etter at de var opphørt.

Kjærligheten, agape, skal derimot alltid bestå..også i den nye ordning. Men nå er det ikke lenger behov for tro og håp ..som nevnt, siden det vi tror på og håper på er blitt oppfyllt!
Ha en fin dag!

Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kjell sa...

Hei LP

Det ble gull...og gøy var det! Men Nortug`en laget kanskje litt unødig spenning? Uansett var jeg litt imponert over Svensken i spurten..

Ellers har jeg jo lurt på/tenkt det samme som deg i sin tid mht. når nådegavene skulle opphøre.
Men bl.a det som sies i vers 13, kombinert med advarler a.la Matt 7:21-23,...gjør at jeg har trukket de konklusjonene jeg ga uttrykk for i innlegget, om at de sanne kristne i dag ikke kjennetegnes på tegn og undre, men på innbyrdes kjærlighet over alle etniske, nasjonale og sosiale grenser. Det innebærer f.eks at de også oppfyller slike profetier som Mika 4:1-5, ikke minst at de utfører det arbeidet Jesus omtaler i Matt 24:14, og at de er et folk som helliger og opphøyer Jehovas Navn.

Nå var det ellers ikke meningen å svare for disiplene..det klarer de sikkert mye bedre enn meg, så jeg ser også frem til å se hva de skriver om dette, spesielt med den bakgrunnen de har fra tidligere!

Jeg heter forresten Kjell. :o)

Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kjell sa...

Hei LP!

Jeg synes innledningsvis det er fint å se at du ofte ønsker det beste for andre i JHVH`s navn, til tross for uenighet i enkelte spørsmål!

Helbredelser, profetier, tegn og undre er et ømtålig tema..

Men Jesus og apostlene hadde ikke helbredelse som sin "hovedjobb". Det var forkynnelsen om Guds rike som var deres viktigste arbeid, slik det også skulle være for hans disipler i endetiden. Ja, der var faktisk en av de tingene som skulle kjennetegne de sanne kristne, de som ikke bare kalte Jesus for Herre..Herre, men som gjorde hans himmelske Fars vilje.(Matt 24:14, Matt 7:21)
Helbredelsene de utførte var dessuten helt gratis, og ikke et godt betalt levebrød.
De kunne til og med vekke opp døde, noe som med all tydelighet viser hvem som sto bak DEM i deres tjeneste. Derom hersker ingen tvil!

Så har vi jo allerede vært innom Matt 7:21-23., der det beskrives en virksomhet med tegn og undre i Jesu navn, som han ikke godkjenner. Han sier han faktisk aldri har kjent dem, eller vedkjent seg hverken dem eller deres virksomhet, til tross for at slikt ble utført i hans navn..tankevekkende!

Så spørsmålet er derfor ikke om det skjer undre eller ei, men om det skjer ved hjelp av Kristus og hans Far?

Når Pedersen f.eks kommer med uttalelser om helveteslærens store viktighet for frelse og tro, samt sier at Jesus døde forgjeves (!!!) dersom helveteslæren ikke er sann...
så er det nødvendig å tenke nøye igjennom om slike alvorlige påstander er i samsvar med sann og bibelsk lære??
For Helveteslæren er i all sin natur,en djevelsk og grotesk lære som vanærer Gud på det groveste. Ja, den er så ille at den nærmest påstår at Gud er universets største sadist.
Resultatet er at mange er "kristne" på grunn av redsel for denne bestialske straffen...jeg har selv møtt flere som har sagt nettopp det..
Andre igjen, ofte oppriktige og tenkende mennesker, mister troen på en kjærlig, rettferdig, barmhjertig og god Gud..på bakgrunn av denne læren, og tar derfor avstand fra "kristendommen".

Det er derfor viktig å ha slike ting klart for seg når en skal avgjøre hva en skal tro vedr. slike helbredelser, om dette skjer ved hjelp av herren Jesus Kristus?

De beste ønsker!

Lars Paul sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.