mandag 15. oktober 2007

4. August ”Jesus – en som vil og kan helbrede”

Jeg har ikke sett så mange helbredelser, men jeg har sett noen. Andre hevder å ikke ha sett en eneste en. På grunn av at de ikke har sett Guds overnaturlige inngripen, hevder de at Gud ikke helbreder i dag. Mitt spørsmål blir; ”skal vi basere vår teologi på hva vi opplever eller på hva Guds Ord sier?”.

For Guds Ord er rimelig klar på spørsmålet om helbredelse. For det første kan vi konstatere at det er Jehovas vilje at alle mennesker skal ha det godt til ånd, sjel og kropp. Det var slik Han skapte verden. Før syndefallet eksisterte verken synd eller sykdom. Det var først når Satan ble ”denne verdens gud” at synd, sykdom og død kom inn i verden (Rom.5:12). For det andre kan vi konstatere at Gud er mektig nok til å gjøre det Han vil. Han er jo ”Gud den Allmektige” (1.Mos.17:1). Det teologiske faktum er og forblir at Gud både vil og kan helbrede.

Når Jesus kom til jorden, kom Han for å gjøre Guds vilje. Joh 6:38 sier: ”For jeg er kommet ned fra himmelen, ikke for å gjøre min vilje, men for å gjøre hans vilje som har sendt meg”. Ikke bare var Guds vilje for Ham å vise oss hvem Gud er. Guds vilje var heller ikke bare det at Han skulle dø på et kors. Nei, 1Joh 3:8 sier blant annet: ”Til dette ble Guds Sønn åpenbaret, for at Han skulle gjøre ende på djevelens gjerninger”. Satans vilje er jo åpenbart. Det er å stjele, myrde og ødelegge (Joh.10:10).

Det kommer derfor ikke som en overraskelse at Jesus jordiske tjeneste var preget av helbredelser. Matt 4:23-24 sier at: ”Jesus drog omkring i hele Galilea. Han lærte i deres synagoger, forkynte evangeliet om riket og helbredet alle slags sykdommer og plager blant folket. Ryktet om ham kom ut over hele Syria. Og de førte til ham alle som hadde ondt og som led av forskjellige sykdommer og plager, både besatte, månesyke og lamme. Og han helbredet dem”.

I dag vil jeg at du skal sette en strek over gamle erfaringer når det gjelder dette med helbredelse. Skuffelser og undring over at ”ikke alle ble helbredet når vi bad”, må bøye seg for Guds Ords urokkelige lære, nemlig at Jesus både vil og kan helbrede.

I morgen skal vi ”dykke” litt mer inn i tema helbredelse. Inntil da får du ha en velsignet og overnaturlig dag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Er det langt tid ut fra de bibelske tegn før jesus henter oss i skyen
stramerboy

Disiplene sa...

Hei Streamerboy!

Godt å høre fra deg igjen.

Vel, det er helst Matt 24 og Åp som belyser endetiden.

Vers vi før tolket som endetid, har vist seg ved nøyere studer å være advarsler fra Jesus til de krstne med tanke på tragedien år 70. Tenker spesielt på Lukas 21:20-25 med dets paralellvers.

For det andre har vi jo også sett at "den siste årsuken" i Daniel 9 IKKE kan legges til en slags endetid, men at denne ble avsluttet allerede år 37.

Når disse puslespillbrikkene blir lagt sammen er det ikke lenger "noen tegn" som skal bli oppfylt før slaget ved Haramgeddon.

Dyret er her (Romerriket). Dyrets ilde er her (FN), Skjøgen er her (KATOLSKE KIRKE MED HENNES BARN) og verden har blitt hardere og mørkere (2.Tim.3).

Dessuten har det vel ikke vært så mye villfarelse i dag enn på alle de år verden har bestått ;-)

Personlig blir jeg forundret om ikke Jesus kommer tilbake i løpet av vår eller våre barns levetid.

Anonym sa...

Har nettopp funnet fram til dette nettstedet, og er veldig veldig oppmuntra! Tenk at det finnes folk som dere,som tar denne jobben på nettet! Spesielt har jeg lest om helbredelse fra oktoberundervisningen. Jeg har funnet gamle saker fra A.B.Simpson og Andrew Murray. Veldig godt stoff som jeg oversetter for å kunne dele ut til de som sliter med engelsken. Dette er et nydelig suplement, og bekrefter gamlekarenes undervisning. Her har vi mennesker fra 2007 som sier det samme, på norsk til og med, og det i korte trekk, til medisinsk bruk morgen og kveld. Jippi!

Anonym for eksempel

Disiplene sa...

Hei Anonym,

Tusen takk for oppmuntrende ord. Vi behøver virkelig slike oppmuntringer i hverdagen. Du "pusher" oss til fortsette "det gode arbeid".

Takk for at du sprer bloggen videre.

Vær velsignet!