lørdag 20. oktober 2007

6. August ”Helbredelsens nådeverk”

Når Jesus hang på korset tok Han bort dine og mine synder. All synd, ikke 99%, men ALL synd ble tatt bort den 14 Nisan, like etter klokken 15 i år 33. Bibelen forklarer i Heb 9:26 at: ”Men nå er han blitt åpenbaret én gang ved tidenes ende for å bortta synden ved sitt offer”.

Med dette historiske fakta i tankene har jeg et spørsmål til oss alle: ”Kan du og jeg gjøre noe mer med syndeproblemet? Svaret er et rungende NEI. Jesus Kristus har en gang for alltid radert bort våre gamle, nåværende og fremtidige synder. Vi er fri.

På samme kors gjør Jesus noe mer. Han tar også bort Lovens Forbannelse. Galaterne 3:13 underviser nemlig at: ”Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse ved at han ble en forbannelse for oss. For det står skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre”. Loven hadde nemlig en rekke velsignelser, men også en rekke forbannelser. 5M 28:58-61 er meget klar i sin tale: ”Dersom du ikke gir akt på å holde alle ordene i denne lov, de som står skrevet i denne boken – dersom du ikke frykter dette herlige og forferdelige navn: Jehova din Gud, da skal Jehova sende uhørte plager over deg og uhørte plager over din ætt, store og vedholdende plager og onde og langvarige sykdommer. Han skal la alle Egypts sykdommer, som du gruer for, komme over deg, og de skal henge ved deg. Alle andre sykdommer og alle andre plager, som det ikke står skrevet noe om i denne lovens bok, skal Jehova la komme over deg, til du er ødelagt”.

Den 14 Nisan år 33 gjør altså Jesus noe fantastisk. Han bærer alle våre synder og Han bærer alle våre sykdommer. EN GANG FOR ALLTID. For å forklare dette mer inngående bruker Jesaja de samme verbene for ” å bære” både når det gjelder våre synder og våre sykdommer.
I kapittel 53 vers 4 sier Profeten at Messias ”bar” (NASA) våre sykdommer. Og i vers 12 sies det at Messias ”bar” (NASA) våre synder. I vers 11 sies det at Messias ”bar” (SABAL) alle våre overtredelser og i vers 4 at Han ”bar” (SABAL) alle våre piner. Rent grammatisk gjør altså ikke Jesaja forskjell Jesu verk angående synd og sykdom. På samme måte som Jesus bar synden, bar Han også sykdommen!

Dette er Helbredelsens nådeverk. På samme måte som vi ikke kan gjøre noe mer med syndeproblemet, kan vi altså ikke gjøre noe mer med sykdomsproblemet. Jesus Kristus løste de begge den 14 Nisan år 33!

Det å ta i mot syndenes tilgivelse er ikke strevsomt. Man bare erkjenner Jesu verk og tar dette verket i mot i tro. Når vi tror det, blir vi frelst. Det samme gjelder helbredelsen. Vi slipper å streve, mase, faste, rope og ”passe på at vi ikke gjør noe galt” for at Gud skal se i nåde til oss og skjenke oss helbredelse. Helbredelsen er ikke noe vi får av fortjeneste, DEN ER NEMLIG ALLEREDE GITT DEG PÅ KORSET PÅ LIK LINJE MED SYNDSTILGIVELSEN.

I dag vil jeg at du skal hvile i at Jesus har båret dine synder slik at du skal slippe å bære dem. Jeg vil også utfordre deg i å hvile i at Jesus har båret dine sykdommer på samme måte. Dersom du er syk oppmuntrer jeg deg til å takke Gud for hva Jesus gjorde for deg. ”For ved Hans sår ER du allerede helbredet” (1.Pet.2:24).

Ingen kommentarer: