lørdag 27. oktober 2007

8. August ”Han som fører frem en Evig Rettferdighet”

Jesu liv var et syndfritt liv. Han kunne derfor ikke dø en evig død. Hvorfor? Fordi ”Syndens lønn er døden” (Rom.6:23) og Jesus syndet ikke (Hebr.4:15). Hans blod er derfor et evig blod og Hans ånd er derfor en evig ånd. Slik sett ble Hans offer ansett som et evig offer. Heb 9:12-14 forklarer oss at: ”Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle, og fant en evig forløsning. For så sant blodet av bukker og okser, og asken av en kvige, helliger til kjødets renhet når det blir stenket på dem som er urene, hvor meget mer skal da Kristi blod – han som i kraft av en evig Ånd bar seg selv fram for Gud som et lyteløst offer – rense vår samvittighet fra døde gjerninger så vi kan tjene den levende Gud!”.

Når Jesus ble ofret på korset og senere ”gikk inn i Helligdommen en gang for alle”, vant Han ”en evig forløsning” for hver og en som tar i mot dette offer ved tro (Rom.10:11). Vi kan derfor si at så lenge Jesu blod eksisterer, så lenge eksisterer vår Rettferdighet innfor Gud! Jesus har altså blitt ”Vår rettferdighet” (1.Kor.1:30) og den som ”Fører frem en Evig Rettferdighet” slik som Daniel 9:24 sier.

Dette er ekstremt viktig for oss å forstå. Jesus Kristus har, ved sitt liv og ved sin død, altså frembrakt en Evig Rettferdighet. Denne rettferdighet er basert på Jesu Kristi offer alene og kan ikke påvirkes av våre gode eller onde gjerninger. Denne rettferdighet kan heller ikke påvirkes av vårt medlemskap eller brist på medlemskap i en kristen menighet eller sekt. Rom 3:23-28 beskriver det så nydelig: ”Alle har syndet og står uten ære for Gud. Og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus. Ham stilte Gud til skue i hans blod som en nådestol ved troen, for å vise sin rettferdighet, fordi han i sin langmodighet hadde båret over med de synder som før var gjort. Ved dette ville Gud vise sin rettferdighet i den tid som nå er, så han kunne være rettferdig og rettferdiggjøre den som har troen på Jesus. Hvor er så vår ros? Den er utelukket. Ved hvilken lov? Gjerningenes lov? Nei, ved troens lov. For vi er overbevist om at mennesket blir rettferdiggjort ved tro, uten lovgjerninger…Da vi nå er (ikke skal bli) rettferdiggjort av tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus” (Rom.5:1).

Som mennesker som ønsker å oppnå frelse, bør vi altså lete etter den Frelse som Gud har gitt oss i Kristus. Vi behøver, som Paulus skriver, få kunnskap om denne Frelse slik at vi kan ”bli funnet i Ham”. Det var jo det Jødene ikke gjorde da de ” ikke kjente Guds rettferdighet, men søkte å grunnlegge sin egen rettferdighet, og ikke gav seg inn under Guds rettferdighet” (Rom.10:3). I Fil 3:8-9 forklarer den forhenværende jødiske skriftlærde, Paulus, denne viktige innsikt ved å si: ”Ja, jeg akter i sannhet alt for tap, fordi kunnskapen om Kristus Jesus, min Herre, er så meget mer verd. For hans skyld har jeg tapt alt, jeg akter det for skrap, for at jeg kan vinne Kristus og bli funnet i ham, ikke med min egen rettferdighet, den som er av loven, men med den jeg får ved troen på Kristus, rettferdigheten av Gud på grunn av troen”.

I dag vil jeg at du skal senke skuldrene og slappe av. Jeg vil du skal nyte at Frelsen ikke kommer av dine ”kristelige prestasjoner” eller ”iherdige anstrengelser”. Den kommer heller ikke av at du er med i en bestemt menighet eller sekt. Nei, Frelsen er en Person. Frelsen er Jesus. For som Johannes skriver: ”Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn” (1.Joh.5:13). Jesus er i sannhet ”Han som fører frem en Evig Rettferdighet”.

Ha en takknemmelig og befriende dag.

Ingen kommentarer: