mandag 15. oktober 2007

Har dere tenkt over dette?

Belager, beklager, beklager.

Men på grunn av ulike omstendigheter har vi ikke skrevet ny andakt. Vi skal prøve å få en ferdig i løpet av de 2 neste dagene.

I mellomtiden kan dere jo tenke over dette: I en kjent karismatisk menighet på Vestlandet ble følgenede uttalese gitt av predikanten 26 minutter ut i gudstjenestepreknen:

"Gud har sitt eiendomsfolk - jødene. Jesus har et annet eiendomsfolk, nemlig menigheten. Så Faderen og Sønnen har hvert sitt folk. Vi kan ikke gå for dypt inn i dette for da må vi forklare treenigheten litt nærmere "

Mitt spørsmål til dere lesere er: Samstemmer dette med Bibelen?

5 kommentarer:

Ruben sa...

Nei ... :p

Disiplene sa...

Kjære Ruben,

Her, som så mange, mange, mange ganger før, deler vi samme oppfatning.

Anonym sa...

helt utrolig er Gud forvirra.nei heller predikanten.Tenk å servere slikt teologisk tullpreik.
stramerboy

Disiplene sa...

Hei,Streamerboy.

Det verste er nok at predikanten ikke er forvirret, men har en klar, gjennomtenkt teologi bak sitt utsagn.

Dispensasjonalismen er "styggere" enn det vi først antok.

Hele "greia" er at de forsøker å holde fast på lovnader Gud har gitt Israel i GT og videreføre dette i dag på det jødiske folk.

For dem er det å holde fast på det Gud har sagt i sitt ord, for Guds Ord kan jo ikke slå feil.

Det de glemmer er det Paulus sier i Rom 9:6: "Men ikke så at Guds ord skulle ha slått feil. For ikke alle som stammer fra Israel, er virkelig Israel".

Det virkelige Israel er jo de som er omskåret på ånd - ikke penis. Rom 2:28-29 sier som kjent: "For ikke den er jøde som er det i det ytre. Heller ikke er det omskjærelse, det som gjøres i det åpenbare, på kjødet. Men den som er jøde i det skjulte, han er jøde. Og omskjærelsen er hjertets omskjærelse i Ånden, ikke i bokstaven. En slik har sin ros, ikke av mennesker, men av Gud".

Anonym sa...

Virker som et forsøk på å putte sine egne tanker inn i Bibelen - og ikke motsatt. Det er tross alt vi som skal rette oss etter Guds ord...

Men, saken er vel at de tror de gjør rett - dessverre. Måtte Gud åpne våre øyne så vi får stadig mer lys over Guds ord - slik som Paulus så ofte ba om...

God bless!