tirsdag 2. oktober 2007

30 Juli ”Vår Brudgom”

Når man er ung, drømmer man om mangt og meget. Drømmen om å bli superhelt eller rockestjerne har for de fleste av oss svunnet hen og har blitt erstattet med andre, mer realistiske drømmer. En drøm som deles av veldig mange unge, er dette med å gifte seg. Fra tidlig alder fantaserer jentene om sin ”Drømmeprins”, mens vi gutta drømte gjerne om å få en jente som kameratflokken fikk ”hakeslepp” bare av å høre navnet på.

Uansett hvem vi drømte om og hvordan det egentlig gikk, var nok fellesnevneren for drømmene våre det ”å gifte seg med den rette”. Hvor mange ganger har ikke frustrerte ungdomspastorer sagt setningen ”Gud har nok den rette for deg, skal du se” – i sjelesorg med ungdommer i kjærlighetssorg? Å gifte seg med rett person ligger nok nedlagt i oss alle.

Paulus var så nidkjær for at vi skulle ”gifte oss rett”, at han tok på seg jobben som ”Kirsten Giftekniv”. I 2Kor 11:2 forteller Paulus:”For jeg er nidkjær for dere med Guds nidkjærhet. Jeg har jo trolovet dere med én mann, for å fremstille en ren jomfru for Kristus”. Paulus hadde altså trolovet menigheten med ”den eneste rette” – Jesus Kristus.

Jesus Kristus er altså ikke bare Menighetens Frelser og Herre, men også dens rettmessige Ektemann! Det å få Jesus som fremtidig ektemann innebærer at Han må ha elsket oss først (1.Joh.4:19) og funnet oss å være ”den eneste rette” i Hans liv. Som medskaper av Himmel og Jord kunne nemlig Jesus ha valgt hvem Han ville som sin ektefelle, men Hans valg falt på deg og meg. Åp 1:5 beskriver Jesu kjærlighet til sin brud slik: ”Jesus Kristus, det troverdige vitne, den førstefødte av de døde og herskeren over kongene på jorden. Han som elsker oss og løste oss fra våre synder med sitt blod”.

Jesus har kjøpt oss fra verden. Han har kjøpt oss slik at vi er rettmessig Hans. Med sitt eget liv kjøpte Han seg en hustru, en hustru som ved Hans blod har blitt renset fra all synd og har blitt pyntet ren. I Ef 5:25-27 sier Paulus ”Dere menn: Elsk deres hustruer, likesom også Kristus elsket menigheten og gav seg selv for den, for å hellige den ved å rense den ved vannbadet i Ordet, slik at han kunne stille menigheten fram for seg i herlighet, uten flekk eller rynke eller noe slikt, men at den kunne være hellig og ulastelig”.

I Jesu øyne kan du altså ikke bli vakrere. På grunn av Jesu frelsende verk har du altså blitt ”uten flekk eller rynke, men hellig og ulastelig”. Åpenbaringen 19:7-8 sier: ”La oss glede oss og fryde oss og gi ham æren! For Lammets bryllup er kommet, og hans brud har gjort seg rede. Det er henne gitt å kle seg i rent og skinnende fint lin. For det fine lin er de helliges rettferdighet”.

I dag vil jeg at du skal tenke over at drømmen din om å gifte seg med den rette, snart er forestående. Du slipper å tenke på å skaffe deg flotte bryllupsklær eller å pynte deg. Din gudgitte rettferdighet er dine bryllupsklær. Herrens herlighet er dine smykker. Når Jesus ser deg, ser Han et verk av Ham selv. Og vet du? Han gleder seg til bryllup.

I dag kan vi løfte blikket opp mot Himmelen og sammen sitere Åpenbaringen 22:17.
”Ånden og bruden sier: Kom!”.

Ingen kommentarer: