tirsdag 19. august 2014

Vær ærlige i alle ting

Hebreerne 13:18 forteller oss at vi skal ønske å være ærlige i alle ting. Gjør vi det? Det er svært viktig å ønske dette. Hvorfor? Vel, av flere årsaker. La oss kort se på 3 av dem.

For det første er det viktig for vår mentale helse å være ærlig. Dersom man bevisst skjuler noe for andre vil dette på lang sikt føre til en stor klump i magen som vokser seg større og større. Psyko somatiske lidelser oppstår ofte når et menneske bærer på noe han eller hun ikke ønsker skal komme frem i lyset. Har du det slik er det viktig at du får noen å snakke med. Husk at menighetens eldste har taushetsplikt. Det har også helsepersonell. Når du får snakket om ting du skjuler vil du stikke hull på byllen inne i deg. Det høres kanskje vondt ut, men på sikt er det bare godt og positivt. Du blir fri.

Den andre siden ved å ønske å leve et ærlig liv er at man aldri kommer til å angre på at man har levd et dobbelt liv. Det å vite ved seg selv at man ikke spiller et spill, men oppriktig mener og tror det man tror er helt avgjørende. Lever man oppriktig har man også en god samvittighet. Å leve med en god og ren samvittighet er uvurderlig. Det å våkne opp og se seg selv i speilet å si: "Jepp, dette er meg. Slik ser jeg ut. What you see is what you get. I dag vil jeg tenke, tale og handle oppriktig både mot meg selv, andre og Gud" gjør at både du selv og andre blir trygge på deg. Å stå rakrygget fordi du er oppriktig og ærlig har en enorm tiltrekningskraft. Dessuten unngår du å bli stemplet som en hykler.

En siste ting jeg ønsker å ta opp i forbindelsen til Hebreerne 13:18 er at når vi lever ærlig i alle ting reflekterer vi Jehova. Jehova er alltid ærlig. Han er alltid oppriktig og man vet alltid hvor man har ham. Når vi lever oppriktige og ærlige liv vil andre rundt oss se at vi gjenspeiler vår Far. Dette vil dra oppriktig sannhetsøkende mennesker til Ham.

Er det ikke det vi vil?

Ingen kommentarer: