torsdag 14. august 2014

Kjærligheten utholder alt

"Har Gud elsket oss slik....", ja slik oppsummerer Johannes et resonnement i 1.Joh.4:11. Johannes var nemlig proppfull av erfaring og følelser av Guds personlige kjærlighet til ham. Johannes ble faktisk omtalt som "den disippelen Jesus elsket". Hvorfor ble han det? Hva kan det lære oss?

Nå elsket Jesus alle disipler, men Johannes, som selv skrev sine brev, var såpass gjennomsyret av kjærligheten fra Kristus så at han definerte seg som "den disippelen Jesus elsket" (Joh.21:7). Årsaken til at han gjorde det var at han forsto prinsippet i Jesu lære og liv. "Dette er det bud han har lært oss, at vi skal elske hverandre. Slik som han elsket oss, slik skylder også vi å elske hverandre".

Denne kjærligheten utholder alt. Det viste Johannes liv oss. Kirkehistorien sier at Johannes ble forsøkt henrettet på øyen Patmos, men at ingen greide å ta livet av ham. Apostelen Johannes døde en naturlig død etter å ha trodd alt, håpet alt og utholdt alt.

Når du og jeg nyter Guds kjærlighet  FRA Jesus Kristus til oss, vokser vår kjærlighet TIL Jesus Kristus og Jehova Gud. Denne kjærlighet utholder alt og er trofast like til døden.

Ingen kommentarer: