onsdag 20. august 2014

Styrk da dine brødre

Det greske ordet PETROS betyr klippen, men til tross for at Simon hadde fått kalle navnet Peter, så var ingen klippe. Han var et surrehue. Han var impulsiv. Han var stor i kjeften og han forrådte Jesus til slutt. Like vel sier Jesus: "Nå du en gang omvender deg, så styrk dine brødre". (Lukas 22:32).

Du behøver altså ikke være perfekt for å styrke dine brødre. Du behøver bare å være omvendt.

Hvordan kan vi styrke brødrene? Det er selvsagt et individuelt spørsmål. Det avhenger jo av hva brødrene behøver å bli styrket i. Like vel er det noen få grunnleggende ting du kan gjøre.

For det første er det viktig at vi oppmuntrer og styrker hverandres tro på Gud. Ingen ting er så deilig enn å ha en som kan oppmuntre deg med bibelvers, bønner og åndelige ´heia rop´. Det er faktisk en reel opptur å få høre på telefonen eller etter et møte: "Hei, har du lyst til å gå på feltet med meg?". La oss først og fremst styrke våre søskens tro ved å SELV brenne for Sannheten. Da smitter vi våre trosfeller med ny frisk styrke.

En annen ting er å være gjestfri. Hvorfor ikke sette opp en liste hvor over hvem du vil be hjem, bør be hjem og rett og slett be hjem? Bibelen sier at vi skal elske hverandre og ta oss av hverandre. Å åpne hjemmet sitt for andre er derfor en velsignelse. Bare det å bli bedt hjem til noen helt andereledes enn deg selv er en opptur. Tenk ikke på at det ikke er kjemi. I slutten av kvelden garanterer jeg deg at det ihvertfall er mer kjemi enn da gjestene kom. En praktisk ting: Du behøver ikke diske opp med en 3 retters eller kjøpe Pizza for 3-4000 kroner. Gjør det enkelt. Gjør det spontant, men GJØR DET!

Å styrke brødrene er noe vakkert. Slik bevarer vi kjærligheten, varmen, sødmen og intimiteten oss imellom. Jesus sa at når vi elsker hverandre slik, vil alle se at vi er hans disipler (Joh.13:34-35)

Ingen kommentarer: