fredag 22. august 2014

Gå til mauren du late og bli vis

I ordspråkene 6:6 får vi anbefalingen om å studere mauren. Hvorfor vil Jehova at vi skal studere maur.Vel, dersom Jehova ønsker at vi skal studere mauren for å bli vise, har Jehova naturlig nok gjort mauren til noe vi som troende kan lære av, men hva?

For det første kan vi lære at uten Dronningen fungerer ingen ting. En tue startes med Dronningen og den faller med Dronningen. Dronningens rolle er A og O. Parallellen er Kristus. Uten ham som er hode fungerer ikke menigheten. Det er ut i fra hode all vekst kommer (Ef.4:15-16).

Tuen består av millioner av maur. Det fantastiske er at alle jobber. Alle har sin rolle å spille. Ingen kræsjer med hverandre, men sammen er de en gigantisk organisme. Slik er det også med Jehovas menighet. Hver eneste dag vet det lokale vitne hva det skal gjøre. Hver eneste dag blir arbeidet gjort. Ingen kræsjer med hverandre og sammen er vi en gigantisk organisme som utfører Dronningens (Kristi) instruksjoner.(1.Kor.12:12-27)

Solenupsis Invicta eller Ildsmauren kan heller ikke drukne. Når det kommer en vannflom overlever de ved å holde seg tett sammen. De former en slags flåte hvor vannet ikke overvinner dem. Trykker du de under vann dannes det luftbobler som gjør at mauren like vel puster. Slik er det nettopp med Jehovas Vitner. De henger sammen. Det finnes ingen splittelser blant oss. Der er det en for alle - alle for en. Dødsrikets porter kommer aldri til å overvinne den menighet som Jesus bygger (Matt.16:18).

Dersom man kun fokuserer på én enkelt maur ser man ikke det store bilde. Det kan virke som om den enkelte mauren virrer omkring og gjør litt her og litt der. For å kunne få det hele og fulle bilde må man some ut og se hele tuen og tuens felles arbeid. Det er da man ser hvor effektive disse småkrypene egentlig er. Du kjenner muligens noen Jehovas Vitner. Du har også sett deres svake sider. Du gjør lurt i ikke bare some deg inn på et enkeltindivid, men på den Organisasjonen av tilbedere vedkommende tilhører. Bare i fjor forkynte denne tue 1841180235 timer om Guds Rike med Jesus Kristus som Konge og ledet hele  9254963 bibelstudier med interesserte mennesker.  Bladene deres ble utgitt i ca 90 millioner eksemplarer hver eneste måned og alt dette gratis!

Jehovas Vitner er Guds mauertue. Vet du forresten hva som er Slangens verste fiende?  Nettopp…du gjettet riktig….Mauren….(Rom.16:20)

Ingen kommentarer: